Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.05.2015 19:03 - Едните стрелят, другите не виждат
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2024 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пиша този постинг по повод поредния обстрел на многострадалното градче Горловка (ДНР) от страна на украинската артилерия преди два дни. Съобщено бе за две жертви, включително едно дете (самата Горловка бива обстрелвана от укроармията почти непрекъснато още от миналото лято).
И OSCE вече написаха доклад, в който определиха, че стрелбата се е водила от северо-запад (там където има украински позиции) със 122мм боеприпаси (които според минските договори трябваше отдавна да бъдат изтеглени). 
Общо взето се случва както обикновено: стреля някъде укроартилерията, OSCE отива, пише един доклад и си заминава. Пишат се всеки ден доклади и нищо – всичко си продължава по старому. Спонтанно възниква въпросът какъв е смисълът тогава OSCE да се разкарват напред-назад, щом от това няма файда.
Всъщност може би има. Да си спомним как преди няколко месеца, когато Киев се боеше, че опълчението може да превземе Мариупол, градът бе внезапно обстрелян от артилерията. OSCE тогава проявиха невероятна усърдност и буквално същия ден "доказаха", че са го направили опълченците, дебело подчертавайки това в доклада си. 
Естествено веднага се включи западната пропаганда, демонизирайки донецкото опълчение. Доста подозрително, буквално минути след обстрела, на мястото на проишествието се появиха украински репортери заедно с бойци от батальона "Азов", сред които имаше няколко англоезични чужденци (единия от които впоследствие се оказа бивш английски военен).
А как реагираха OSCE сега? Написаха просто, че се е стреляло, избягвайки да подчертаят, че е стреляла доблесната и победоносна укроармия. Може би защото това не е "политкоректно"? Но в такъв случай западните наблюдатели трудно могат да се нарекат обективни.
А будната либерална западна общественост, която е толкова загрижена за свободата, демокрацията и така нататък? Защо никой не се възмущава от това и не скърби за убитите в Горловка (да не говорим, че загиналите цивилни в Горловка са стотици от началото на конфликта).
JE SUIS CHARILE може, а JE SUIS GORLOVKA не. Да не би жителите на Донбас  в по-малка степен да заслужават такива блага като справедливост, свобода, демокрация, право на избор и т.н? Защо либералната общественост не им дава подобно право? Свободата и справедливостта са универсални ценности, така че на тях имат право абсолютно всички, включително и жителите на Горловка. Въпреки че западната пропаганда си затваря очите за тях.
Въпреки всичко тези хора съществуват – и живите, и загиналите. Въпреки лицемерието и голямата политика.  



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215551
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031