Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.04.2015 18:01 - Велик е техният войник... или?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2204 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И тъй, в Западна Украйна, на Яворивския полигон край Лвов, започнаха ученията Fearless Guardian (Безстрашен Страж), в които доблестната и победоносна щатска армия (300 души) ще учи още по-доблестната и победоносна украинска армия (290 души). Интересното е, че щатските инструктори – както се заявява – ще учат украинските си колеги на "основни бойни умения", нищо че последните воюват вече половин година. Е, както се казва, човек се учи цял живот...
Доколко тези учения, имащи по-скоро политически и пропагандистки цели, а не практически, ще повишат ефективността на укроармията е спорен въпрос. Имайки предвид нивото на корупция и хаос в нея, тези учения по-скоро трябваше да се нарекат не Fearless Guardian, а Hopeless Guardian (Безнадежден Страж). 
От друга страна, да провеждаш учения в западната част на страната, докато в източната се води гражданска война (нищо, че в момента има примирие), си е истинска провокация. Така ли се постига мир? С провокации и подстрекателство? Освен това украинските нацгвардейци се подготвят именно за бъдещите боеве със собствените си сънародници, което ще бъде губително не само за укроармията, но и за самата украинска държавност (да не говорим за икономиката). Обаче някой критикува ли Щатите заради действията им в Украйна? Не. Нивото на анална интегрираност е толкова високо, че без значение какво прави Чичо Сам, той винаги е прав. Даже когато не е прав...
От друга страна щатската армия демонстрира колко е силна и професионална, но в същото време не може да извози гражданите си от Йемен, защото там е "много опасно". Затова всички, не само руските граждани, разчитат на руските самолети, които освен всичко друго евакуират хората безплатно. Но няма да задълбавам.
Да се върна все пак на укроармията. Освен с бойната подготовка войската трябва сериозно да се заеме и, например, с алкохолизма – вече не един и два пъти пияни укросолдати предизвикват катастрофи на контролираните от тях територии, в които загиват мирни жители, на почва алкохол постоянно се случват престрелки между украинските военни, количествата самоубийства растат, както и престъпленията, в които е замесено оръжие, нелегално извозено от зоната на бойните действия. Да не говорим за жертвите, предизвикани от неправилното боравене с оръжие.
А засега предлагам ученията да се прекръстят от Fearless Guardian на Hypocritical Asshole. Без превод. 
 



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3235325
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930