Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
31.03.2015 15:51 - България воюва?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 5864 Коментари: 2 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тези дни родното Министерство на отбраната пусна "тревожен" доклад, в който се твърди, че в България се била водела хибридна война. И че я води не кой да е, а самият Кремъл. Най-интересното е, че "войната" всъщност се води около Украйна, а не за самата България.
Българското МО се безпокои, че легендата за "хилядите руски военни в Донбас" и "анексията на Крим" бива оспорвана от различни интернет писачи и дори отделни политици. Тези алтернативни мнения в доклада са наричани "дезинформация, пропагандни кампании и медийна манипулация". Е, след като аз оспорвам в блога си фантазиите за "руското нахлуване" значи ли, че и аз съм участник в "хибридната" война? Само дето не съм забелязал аз да воювам с някого или пък с мен да воюват. На невидимия фронт, тъй да се каже, е пълно затишие. Но дотук с лирическото отстъпление.
Защо родното МО е толкова уверено, че руски солдати се разкарват из Източна Украйна? При това не десет, не сто, а десетки хиляди (и по някакъв невъобразим начин те остават абсолютно незабелязани)?
Преди известно време на един от брифингите началника на украинския Генщаб заяви, че руски войски в Донбас няма. Руски граждани-доброволци има, но военнослужещи няма. Това откровение бе игнорирано от всички и веднага забравено. Порошенко на следващия ден пак продължи да се жалва, че руските терористични войски (интересно, алтайската бронетанкова милиция и ескадрилата конни водолази дали влизат в състава им?) са окупирали Донбас. Единия вика няма, другия – има. Българското МО също твърди, че Москва оказва материална помощ на "сепарюгите". Каква помощ? Колко? Къде минава коридора на доставки? Никакви обяснения, но пък го представят като доказан факт. Интересно защо нито OSCE, нито щатското разузнаване не могат до ден днешен да намерят доказателства за това. Само голословни обвинения и пропаганда. Не могат да докажат и че около украинската граница има струпване на руски войски. Няколкото международни проверки през последните месеци така и не съумяха да открият там нищо необичайно. Но мантрата за "руската агресия" продължава да се повтаря всекидневно все едно е истина. 
Ако по повод Крим може да има спорове дали е "присъединяване" или "анексия"(макар референдума миналата година формално да не нарушава международното право), то с прословутата "руска агресия" всичко е ясно, по-точно е ясно, че я няма. А като говорим за анексии, защо никой не се възмущава по повод Косово? Там също имаше едни такива процеси. Никой не възропта срещу това, че Вашингтон подари властта в Косово на албанската наркомафия. Никой не нарича агресия построяването в Косово на най-голямата щатска военна база в Европа. Двойни стандарти, господа, ах тези двойни стандарти! За каква демокрация и международно право можем да говорим след като "най-демократичната и свободна" страна на планетата (имам предвид US of A) така цинично си изтрива краката в тях? А именно върху мита за "руската агресия в Украйна" се крепи цялата санкционна и пропагандистка кампания, водена срещу Москва. Показателно е, че в Донбас воюват доброволци от различни краища на Русия (и не само от там), но Киев не сочи тях като доказателство за присъствието на руски войски на своя територия, а взима снимки от акаунтите на произволни потребители в социалните мрежи (желателно облечени в руска униформа и/или с някакво оръжие) и твърди, че това са агенти на ФСБ, командоси, десантчици, чеченци и други, пратени на тайна мисия. Но тези "доказателства" не издържат никаква критика. И този цирк продължава вече половин година...
Тогава кой и срещу кого води хибридна война? Или хибридна война всъщност трябва да наречем неподкрепените с никакви факти обвинения в агресия, а не критиката срещу тези фалшиви обвинения?
А от кого между другото изхождат обвиненията в агресия? В България например се готвят мащабни учения в състава на НАТО, строят команден център на същото НАТО, командни центрове на Алианса ще има в още 5 страни от региона, Щатите демонстративно прехвърлят техника и хора в Полша и Прибалтика. И въпреки всичките тези провокативни маневри те шумно обвиняват Москва в агресия. Крадецът вика "дръжте крадеца!", както се казва. 
Боя се че в тази тъй наречена информационна война главната жертва отново ще е истината. Е, какво пък? Да не ни е за пръв път? Все пак навън е демокрация. По-точно "демокрация".

P.S. Вместо да съчиняват теории за "хибридни войни" би било по-добре да се заемат с реалните проблеми като например проникването на джихадисти в страната и разпространението на радикален ислям. Ето от това би имало полза.          
     



Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. merlin68 - В България властите отдавна не се ...
31.03.2015 21:09
В България властите отдавна не се занимават с това от което ще има полза за българския народ - те това е хибридната война срещу България.
цитирай
2. ok3223 - Земеделецо военен министър е недоразумение
01.04.2015 08:09
Откъде цъфна. МАй от РБ.
Тази банда от мушеници, както наричаше такива баба ми.
А този натегач, дето отглежда жито в саксии, вместо да
отиди на село да оре, сънува ХИБРИДНИ ВОЙНИ ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3235159
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930