Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.11.2014 20:16 - Видимо-невидимо
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 965 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.11.2014 20:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днешният свят е толкова свързан, че хората разбират за някакво събитие, случващо се на другия край на планетата, практически веднага. Влизаш в интернет и светът се оказва буквално събран върху дланта ти. Но от това произлиза друг парадокс – въпреки че хората са заливани от информация всяка секунда те практически не знаят какво наистина се случва около тях. Из целия поток дезинформация и пропаганда е трудно да откриеш зрънцето истина. Макар че и да го откриеш, остават съмнения дали зрънцето не е гнило.
И така. Вчера украинската армия нанесе артилерийски удар по едно от донецките училища, при което загинаха двама младежи, играли футбол на стадиона пред училището, и няколко други бяха ранени. Както и може да се очаква, Киев заяви, че опълченците се самообстрелват колкото и абсурдно да звучи това. Западните организации, съвестни носители на правда и демокрация, заявиха, че случаят се нуждае от безпристрастно разследване. Така е. Само че ако започнат да разследват случая безпристрастно ще се наложи да признаят вината на укроармията. И какво тогава? Е, случаят пак ще бъде премълчан и всичко ще си продължи по старому. На всичкото отгоре Донецк и Луганск са обстрелвани всекидневно, нищо че уж има примирие. Прозападните медии не пишат за тези нарушения (ако и пишат, то пишат, че опълченците а.к.а сепаратистите се самообстрелват) и излиза, че те не се случват. Паралелна реалност.
Също така укроармията атакува днес с помощта на бронирана техника едно от донецките предградия, артилерията също се активизира, но атаката се провали. Артилерията обаче не замлъква. Естествено, западните медии няма да опишат тези случаи и ще пишат какъв миротворец и демократ е Порошенко. Само че миротворческата му дейност е някак доста неефективна – сред мирното население има жертви абсолютно всеки ден. А решението изглежда толкова просто – укроартилерията да спре да стреля. И ако наистина укроармията твърди, че стреля по опълченците (терористите), тогава да стреля по тях, а не по мирното население и социалната инфраструктура. Самите местни жители се оплакват, че в селата им няма опълченци, но укроартилерията стреля по домовете им.     
 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3235990
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930