Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
03.11.2014 17:36 - Демокрация с условности
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 996 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.11.2014 17:40


Демокрацията е относително нещо. Значението ѝ се мени в зависимост от това кой употребява тази дума, в каква ситуация и с каква цел.
Да вземем например изборите в Луганск и Донецк. Още преди провеждането им целият цивилизовано-демократично-либерален свят начело с най-демократичната и свободна страна на планетата (САЩ) възропта срещу тях и заяви, че няма да ги признае. Изборите ги притесняват, но това че Киев използва армията си срещу собственото население и разрушава собствените си градове и села не ги възмущава. Самият Киев не се вълнува от това колко негови граждани загиват всекидневно (включително собствената му армия) така че какво да чакаме от чужденците.
Но да се върна на изборите в самопровъзгласените ЛНР и ДНР. В тях взеха участие над милион души, готови с часове да стоят на опашка пред избирателните пунктове, което направи силно впечатление на делегацията чужди наблюдатели (сред които имаше един американец и дори българин).
Същите наблюдатели не отчетоха никакви сериозни нарушения и признаха изборите за успешно проведени. Сред наблюдателите обаче нямаше нито един представител на ОБСЕ, която предварително реши да игнорира изборите. Същата организация, претендираща да се бори за справедливост, демокрация и всякакви хубави работи, действа по-скоро като инструмент на външната политика на САЩ. Силна активност ОБСЕ проявява в Източна Европа и особено в бившите съветски републики. Най-характерно за политиката й е това, че тя признава за "демократични" само изборите на които печелят прозападни политици. Ако случайно на някои от тях спечелят политически сили, които не са дирижирани от Вашингтон, западните организации веднага ги признават за недействителни и антидемократични.

Още един пример за това как демокрацията процъфтява из западното полукълбо.
Уилям Хейг, лидерът на британските консерватори и глава на Палатата на общините на британския парламент, заяви че "държавата трябва да помогне на британските джихадисти, които се връщат от Ирак и Сирия, ако те имат "благи намерения" (????) и са против войната (да, радикалните ислямисти са просто ненадминат еталон за пацифизъм – бел. авт.)". Той също добави, че на някои от тях "просто ще им е нужна помощ, тъй като те са преминали през изключително травматичен период".
Така е, освен пацифисти, почти светци, радикалните ислямисти са изключително раними, с тънка душевна организация. Явно тази ранимост ги кара да насилват жени и деца, да ги изтезават и убиват с особена жестокост, записвайки всичко на видео.
Е, западната демокрация с отворени обятия приема такива главорези, тъй като именно с тяхна помощ тя разпространява "хуманитарните си ценности" по света. Ех, да можеше някой да помисли и за жертвите на демократизацията. Но нейсе...
Като споменавам Лондон, през 1990-те му бе лепнат прякора Лондонистан заради огромното количество ислямисти, намерили убежище в британската столица направо под носа на британското разузнаване, което не само не се бореше с тях, ами дори протекираше някои от тях (общо взето същата ситуация се запазва и в момента). Главната щабквартира на ислямистите бе джамията във Финсбъри Парк, където те преспокойно си разпространяваха радикален ислям и вербуваха доброволци за горещите точки по света, включително Босна и Чечня. Споменавайки Босна, трябва да отбележа, че мнозина от терористите от 11 септември също преминаха през Босна, повечето от тях имаха връзки и със споменатата лондонска джамия. И, естествено, всичко това се случваше под надзора на западните служби.
Може ислямистите да бъдат наричани главна заплаха за света редом до Ебола и руснаците, но всъщност Щатите и съюзниците им получават непряка геополитическа изгода от разпространението на джихада, тъй като не случайно местата, където Ал-Кайда и тем подобните ѝ групи са активни, съвпадат със сферите на геополитическо влияние на Вашингтон. Което значи че колкото повече джихад има по света, толкова повече дивиденти може да извлече от това Белия Дам.

Ето ви два ярки примера за това как в днешния свят, диктуван от така наречените западни ценности, демокрацията може вече да се употребява само в кавички.                



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. minevv - хахаха
03.11.2014 17:42
"Демокрацията е относително нещо" - е оправданието на пол.класа , за да ни използва..
Иначе е понятие със 'твърдо' определен смисъл и съдържание!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3243013
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930