Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.08.2014 16:55 - Обикновен фашизъм
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 822 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Украинските силоваци разстреляли мирни жители, отказали да ровят окопи за тях
lifenews.ru, 19/08/2014

Спасилите се от агресорите мирни жители разказват на опълченците за фрапиращия инцидент в Новосветловка.

Украинските силови структури проявяват жестокост, свойствена на фашистите по време на Великата Отечествена война, заяви прес-секретаря на Луганската Народна Република Владимир Иногородский. Той разказа пред LifeNews, че в градчето Новосветловка край Луганск мирните хора са били разстреляни след отказ да работят за агресорите – да копаят окопи и да вдигат укрепления около храма.

– Отново виждаме пример за явен фашизъм… По думите на мирните жители, успели да се измъкнат, украинската армия и чуждестранните наемници са събирали със сила хората и в течение на деня и миналата нощ са ги карали да строят укрепен район около църквата. Тези, които не са се съгласявали да работят, са били публично разстрелвани, разказва Иногородский пред LifeNews.

Както съобщава командирът на едно от разузнавателните подразделения на опълчението на ЛНР, след това силоваците набутали жителите вътре в църквата и я минирали. Заради опасността хората да загинат опълченците не могат да влязат в градчето, за да ги освободят.

– Така са действали само фашистите по време на Великата Отечествена война. От човешка гледна точка тези действия не могат да се обяснят, отбелязва прес-секретаря на ЛНР. По негови думи наемниците от Полша и Литва нямат чест – те воюват облечени като руски войници.

Новосветловка е разположен на шосето, водещо от Луганск към руската граница. Боевете между опълченците на ЛНР и украинската армия в този район продължават повече от седмица. На 13 август украинските сили с тежка бронирана техника влизат в Новосветловка. В центъра избухва сражение, местните жители съобщават за голямо количество жертви.

На 29 юли LifeNews съобщава, че украинските сили нанасят удари по Новосветловка с реактивни системи за залпов огън "Ураган". По щастлива случайност никой не е пострадал. Един от снарядите разрушава покрива на двуетажна кооперация, оставяйки жителите й без жилище.

 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3244388
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930