Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.07.2014 15:14 - Кратко и печално
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1540 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Поддръжниците на новата киевска власт трябва да благодарят бога, че страната им няма истински враг, който да посяга на "териториалната ѝ цялост". В случай, че украинската армия трябваше да се бори с редовна и добре въоръжена армия, то тя нямаше да издържи и два дни.
Имайки предвид лошата ѝ подготовка, остарялото въоръжение, рекордното ниво на корупция, лошото взаимодействие между отделните бойни съединения, довело до редица случаи на приятелски огън и сериозен брой жертви, на украинските патриоти им остава само да обстрелват собствените си градове и да воюват със собственото си население. За по-сериозен противник, уви, те нямат сили.



Гласувай:
5



1. ssvetozar - Ами нали тази армия,
17.07.2014 16:26
е създание не на "новата киевска власт", а на старата киевска власт, която народът свали именно защото доведе държавата до такова състояние.
Освен това украинските патриоти не воюват "със собственото си население", а с Русия. "Населението" по принцип няма танкове и друго тежко въоръжение в гаражите си.
цитирай
2. worldissue - властта в Украйна си остава в ръцете ...
17.07.2014 17:31
властта в Украйна си остава в ръцете на олигархията, така че няма значение нова или стара власт се е сменила. Порошенко спонсорираше и Юшченко и Янукович, а сега сам стана президент. Народът може и да си мисли, че е направил някаква промяна, но общо взето беше използван като марионетка. Да, действително народът (и то не целия) свали властта, но това стана под контрола на същите, които го доят толкова години и го докараха до гражданска война. И народът още не може да го осъзнае, или не иска да го осъзнае. Що се касае до танковете, явно намекваш, че тежкото въоръжение им е пратено от руснаците. Първо, основната част от въоръжението, за което говориш, е или трофейно, или попаднало при опълчението (сепаратистите) в резултат на завземане на армейски поделения или складове. Второ, ако руснаците наистина ги снабдяваха с танкове и установки, то вероятно опълченците (сепаратистите) нямаше да стигнат до там, че да свалят от постаментите музейни Т-34 и оръдия. Освен това нито Киев, нито щатските им ментори до ден днешен не са представили доказателства, че през границата минават руски танкове. Наскоро бяха пуснали в медиите едно видео, но по-късно се оказа, че на него са снимани украински танкове, при това няколко месеца по-рано. Явно за някои блогъри в чужбина, че и за самите укропатриоти, безразборното разстрелване на жилищни квартали не попада в графата "воюване със собственото население".
цитирай
3. ssvetozar - Явно
17.07.2014 18:12
по отношение състоянието на украинската армия и причините за това и състояние сме на едно мнение. Относно действията на новата власт, бъдещето ще покаже.

По отношение на руското снабдяване с оръжие и войници, съм чел много примери. Сега обаче едва ли мога да намеря някакъв пример в момента, защото не съм запазвал тези линкове. Обаче ми дойде идея да направя постинг "Руското участие във войната в Донбас"( например ), където да започна да събирам такива факти.
цитирай
4. worldissue - действай щом си решил, но имай пр...
17.07.2014 18:39
действай щом си решил, но имай предвид, че руснаци се сражават и на страната на киевската власт (кой за пари, кой по идейни съображения). Да, на страната на опълчението се сражават и доброволци от Русия, от Беларус и от други страни, даже има и дузина сръбски доброволци, но дали се сражават войници, пратени от руското МО, силно се съмнявам. Кремъл е доста предпазлив и не предоставя мащабна военна помощ на Донбас. А що се отнася до новите власти в Киев, то аз дори бих заложил пари, че те няма да изкарат и половин мандат. Положението само се влошава и го влошават те самите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214474
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031