Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.07.2014 21:48 - Кърваво сафари: чужденци отстрелват украинци като животни
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2210 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 14.07.2014 21:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

vesti.ru
12/07/2014

Дмитрий Мелников

Опълченците на Донецката народна република съобщават за ликвидацията на две застави на киевската армия край Донецк. По думите на министъра на отбраната на ДНР Игор Стрелков, един от блокпостовете е бил удържан от хора в натовски камуфлаж и с чуждестранни паспорти, вероятно, наемници. Макар че в последните месеци сред карателите  се появиха и такива, които не получават пари от Киев — напротив, те са готови да плащат за възможността безнаказано да пострелят по хората. Украинските власти превръщат зоната на бойните действия в парк за екстремни развлечения за чуждестранните туристи.

Тренировочен ден на батальона "Азов" на една от базите в Бердянск. Немлад, навлечен с бронежилетка брюнет с автомат Калашников, в батальона е получил прякора Дон. Франческо Фонтана — един от няколко стотин западни авантюристи, пристигнали във воюващата Украйна, като лешояди, почувствали миризмата на кръв. 53-годишния италианец — боец от "Чуждестранния легион" — с възторг разказва за това как е громил барикадите на опълченците по време на бойното си кръщение под Мариупол.

"Аз съм доброволец, пари тук не получавам. Сам си платих за билет, за да пристигна в Украйна. За такъв опит сънувах цял живот, мечтаех за това. Тук няма място за сантименти. Това е война. Аз съм тук, за да убивам", признава Фонтана.

Татуировката върху рамото му във вид на черна акула. Италианският главорез на младини е бил член на радикален кръжок. На стари години Фонтана зарязал кариерата на мениджър в автосалон и заминал за Майдана в Киев. Там влезнал в "Десен сектор", а след това станал член на "Чуждестранния легион" на батальона "Азов", който властите в Киев създадоха по съвет на съветниците си от Вашингтон. 

"Тези хора не скриват, че убиват мирни хора и разглеждат украинците, като туземци, като някакви животни, за които може да си купиш ловен билет и да ги стреляш", казва Владимир Рогов, лидер на Славянската гвардия, съпредседател на "Народния фронт" на Новоросия.

За това, че чужденците наистина пътуват за Украйна, за да убиват за удоволствие и са готови сами да плащат за това, разказва бившия сътрудник на компанията Блекуотър, американският гражданин Стан Патън. В своя туитър той споделя разценките: изстрел от гаубица – 100 долара, танков изстрел – 200 долара, а стрелбата по село се оценява на 350 щатски долара.

Още един ярък представител на интернационалната шайка, служеща на Киев, е 37-годишния  швед Михаел Скилт. От командването на батальона "Азов", който се подчинява лично на министъра на вътрешните работи Аваков, той получил награда за убийството на опълченци. Шведският снайперист не крие лицето си. "Това е особено чувство, когато сърцето ти тупка и чуваш как куршумите свистят край теб, виждаш как се забиват в земята. Чувал съм, че те са готови да платят 80 хиляди за главата ми, давайте, хванете ме!", радва се Скилт.

Зад гърба си той има опит в шведската армия и Националната гвардия. В Украйна пък набира опит на киевския майдан. Също се записва в „Десен сектор” и заедно с неговите бойци е бил на операция в Харков. Сега е снайперист в същия батальон "Азов".

Международната сган попада в Украйна благодарение на умел вербовчик,  46-годишния французин Гастон Бесон. Той пуска обяви в Интернет с предложение за участие в кървавото "сафари" в Украйна. "Каним ви да влезете в редовете на батальона „Азов”. Заплащане няма. Готови сме да ви срещнем в Киев. От вас ни е нужна информация за семейното и социалното ви положение. Съобщете, готови ли сте сами да участвате в боевете или ще тренирате младите войници. При пристигането си в Киев ще получите контактен номер на нашия англоговорящ сътрудник. Спане, храна и друго – в базата ни на югоизток,” казва се в обявата.

Мексиканец по произход, той е служил във френския десант и спецчасти в Югоизточна Азия. Участник в три преврата и две войни. Лаос, Бирма, Суринам... През 1991г., пак като наемник, е убивал сърби в Хърватия, след това в Босна.

"В бивша Югославия неговото подразделение се отличава с най-голяма жестокост и безпощадност към сърбите, в това число и спрямо мирното население", отбелязва Владимир Рогов.

"Хората идват от най-различни страни. Финландия, Норвегия, Швеция, Англия, Франция, Италия... Не приемаме фанатици и екстремисти. Трябват ни хора с военен опит, професионалисти. Не сме за НАТО, или Евросъюза, политиката изобщо не ни интересува. Всеки ден получавам по около 15 писма от желаещи да дойдат да воюват в Украйна. Всички разбираме, че тук е война и всеки ден може да те ранят или убият”, казва Гастон Бессон.

Тези майстори на мръсната работа администрацията на САЩ привиква във всички горещи точки на планетата — Афганистан, Ирак, Сирия. Известно е, че за първите 9 месеца от президентството на Обама броя на наемниците в чуждестранните операции на САЩ е нараснало 2,5 пъти. Стратегията на американските съветници, която се реализира от украинските власти, предвижда увеличението на броя на чуждестранните наемници и на югоизточното направление на Украйна.





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. worldissue - няма как да искаш много от правит...
14.07.2014 23:01
няма как да искаш много от правителство, съставено от националисти, олигарси, корумпирани чиновници, хора с тъмно съдебно минало, както и хора със сексуални отклонения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3247423
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930