Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.06.2014 19:44 - Нацизмът е жив... и не иска да си отиде (2 част)
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 5006 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.06.2014 19:49


Както писах в предишния постинг, в продължението към него ще дам няколко нагледни примера за фашисткия оттенък на новата украинска власт. Най-ярко тази връзка демонстрират така наречените спецбатальони на украинското МВР, набрани от доброволци. В тях влизат както участници от Майдана (мотивите им са различни: едни просто искат да припечелят малко пари, главите на други са пълни със сляп патриотизъм, трети искат да се борят с руските окупатори, които не е ясно кога ще се появят и ще се появят ли изобщо), така и членове на различните украински неонацистки движения, преимуществено от западните региони на страната. Главно място сред тези движения заема "Десният сектор", водачът на което, Дмитри Ярош, взима дейно участие в този процес. Същите подразделения бяха непосредствено свързани с всички изблици на насилие в източните региони през последните месеци, в това число и кръвопролитието в Одеса на 2 май и скорошния щурм на Мариупол.

Прозападните медии, в това число и българските, определят тези формирования като доброволчески отряди за самоотбрана или просто като родолюбиви патриоти, които се борят с проруските терористи и сепаратисти. Обърнете внимание на това какви емблеми носят проправителствените батальони Донбас, Азов и себеподобните им. Както се казва, снимките говорят сами за себе си.

image
/горе/ емблемата на батальона "Донбас": орелът представлява стилизирана кръстоска между украинския тризъбец и черния орел с полуприбрани крила, използван от вермахта от 1935г. нататък. Чернобялата разцветка се среща по нашивките и емблемите на германските войници от онова време. "Донбас" понесе сериозни загуби през последните два месеца и в момента в него се набира нова партия пушечно месо.


Друг пример: доброволческият батальон "Азов". В основата му има цели два нацистки символа. 

image
Първият символ се нарича Волфсанхел. В основата на емблемата (нем. Wolfsangel — букв. Вълча кука) е залегнал рунически неазбучен символ. Най-общо символизира защита, съпротива срещу неприятеля и др. Вертикалното изображение «волфсанхел» известно и като «Гръмотевица» (англ. „thunderbolt”, нем. Donnerkeil). Също така това е знак на нацисткото общество «Туле», немско окултно и политическо общество в Мюнхен, основано от немския нацист Рудолф фон Зеботендорф. Това е „обществото”, което предлага свастиката като емблема на национал-социалистическото движение на Германия. Основна тема на изследване на това общество е изучаването на „арийската раса”. Именно “Обществото Туле” става основа на нацисткото движение, мнозинството от членовете му стават впоследствие видни фигури на нацисткия режим. [1]
Вторият символ, също използван от Туле, е разновидност на свастиката във формата на слънчев диск. Както се вижда на долната снимка, "Вълчият капан" е бил доста популярен сред нацистите, в частност той е изобразен на герба на 2-ра танкова дивизия на СС, която между другото действа в същите региони на Украйна, в които днес са задействани "патриотичните" украинските доброволци. "Доблестните" есесовци, както и модерните им последователи 70 години по-късно, не постигат бойни успехи, но затова пък остават в историята с извършените от тях зверства и масови кланета.



image 
На долните две снимки е запечатан момент от клетвата на нова порция доброволци на фона на знамената с добре познатия "Вълчи капан"/"Светкавица". Дори поздравът им копира нацистките жестове с изпънатата дясна ръка.

image
  image       

В Националната гвардия на Украйна, създадена от новата власт, в която освен наборните войници и резерва влизат доброволци с всякакви политически възгледи, също може да се видят последователи на укронацизма, които изобщо не крият принадлежността си. Дори я демонстрират гордо:

image

 
Какво мога да кажа като завършек? Има още много примери за това как нацизмът е навлязъл в украинското общество и как властите се заиграват с това опасно явление. Ужасно е, че толкова млади хора с промити мозъци биват заразени от кафявата чума и проливат безнаказано кръвта на собствените си съграждани, с викове "Слава на Украйна". Изгубено поколение, което няма в сърцата си нищо освен омраза и отричане на всичко. Това ли е бъдещето на Украйна? Нима те ще могат да построят единната държава, която служи за оправдание на всичко това, което в момента върши украинската олигархичната върхушка? Още по-безумно изглежда случващото се, имайки предвид безбройното количество украински села и милионите жертви, затрити от хитлеровите нацисти. И същите тези престъпници днес се превръщат в герои и ги героизират не кои да е, а наследниците на техните жертви.


   
Бележки:

[1] tribuna.ru

   



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3236168
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930