Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.05.2014 21:58 - Изборни технологии
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1419 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 23.05.2014 22:01


Изборите в неделя в Украйна могат да станат ярък пример за антидемократичност, макар официално страната да се стреми именно към демокрация, западни ценности и всякакви други високопарни, но общо взето празни лозунги, които вършат работа само по площадите.

Ясно е, че ще спечели олигархът, който изскочи иззад кулисите и за по-малко от месец набра над 30% популярност (както твърдят някои статистически агенции). Но това е нормално – редно е изборите да се спечелят от този, който спонсорира революцията. Нормално е и поради факта, че страната се управлява именно от олигархията. Няма значение каква ще е явката – ако ще и да е под 10% изборите ще са признати за валидни и законни. Нищо, че се води нискоинтензивна гражданска война. Могат да я наричат контратерористична операция или както си искат, но това не променя нещата.
Как ще гласуват източните региони, революционната власт не я интересува, тъй като техните гласове така или иначе ще бъдат манипулирани или изобщо няма да се зачетат. Най-важното е сегашните управляващи да изглеждат "законни" пред западния данъкоплатец, уж избрани чрез избори, колкото и да са нагласени те. А "законни" власти са нужни, за да има кой да се подпише под кредитите на МВФ и Световната Банка, които пък от своя страна ще довършат това, което не успее да довърши тази псевдо-контратерористична операция, включваща обстрелването с артилерия на жилищни квартали и селски къщи.

Каквото човек сам си направи, друг не може да му го направи.            



Гласувай:
1



1. aboychev - КАТО ТУК
24.05.2014 20:56
ЩО НЕ СЕ РАДВАШ
АМИ КАТО ПРОРУСКИТЕ ПУТюИНСИ "ПАТРИОТИ"
СЕ КРИЯТ ПО ХОРСКИТЕ КЪЩЯ,
КЪДЕ ДА СТРЕЛЯТ
КАТ СА ГОЛЕМИ ПАЗИТЕЛИ НА НАРОДА
ДА НЕ СТОЯТ ПО ХОРСКИТЕ КЪЩЯ
НАШТЕ ХЕЙДУТИ СЕ БИЕХА В БАЛКАНИТЕ И ПО ГОРИТЕ
Е НЕ КАТО РУСКИТЕ ПУТюИНЦИ - ПРЪДЛЮВЦИ
цитирай
2. worldissue - Първо, за радост тук е неуместно да ...
24.05.2014 21:44
Първо, за радост тук е неуместно да се говори. Не знам от коя от фразите ми може да е лъхнала радост. Второ, украинската артилерия обстрелва не само позициите на опълченците, както те се определят, но и стреля с цел психологическо въздействие върху населението, за назидание. Главната цел на споменатите опълченци е да не допускат навлизане на правителствените войски вътре в градовете, затова за тях няма тактически смисъл да се качват в планините. Пък и опълчението, или както ти ги наричаш "путюински патриоти" (те се оплакват, между другото, че не получават материална помощ от Русия и нямат достатъчно оръжие) се състои преимуществено от местни жители, които са подкрепяни от по-голямата част от бомбардираното население. Ако има руски инструктори и/или доброволци то те са много малко и не влияят сериозно на ситуацията. Освен това Щатите и европейските им съюзници играят несравнимо по-голяма роля в конфликта, отколкото руснаците. И го правят напълно открито. Новата украинска власт разчита именно на щатската подкрепа в действията си.
цитирай
3. aboychev - И ПРАВИЛНО РАЗЧИТА УКРАИНСКАТА ВЛАСТ
24.05.2014 22:45
ЩОМ НА "МЕСТНИТЕ ПАТРИОТИ" СА ИМ НЕДОСТАТЪЧНО ОРЪЖИЕ
ТАНКОВЕТЕ КОИТО ИМ ГИ ИЗПРАТИ
ДЕПУТАТЪТ "РУСКИ НАЩИОНАЛИСТ" - ЕВРЕИНЪТ ЖИРИНОВСКИ,
ЗНАЧИ ИМ ТРЯБВАТ ОЩЕ И ХЕЛИКОПТЕРИ, ИЗГРЕБИТЕЛИ,
ВЕРОЯТНО И СТРАТЕГИЧЕСКИ БОМБАНДИРОВАЧИ.
ДА АМА НЕ,
ДА ХОДЯТ В РУСИЯ ДА СИ ЗАЩИТАВАТ НАЦИОНАЛНОСТТА,
НАЛИ ТАКА ПОСТЪПИХА В БЪЛГАРИТЕ ОТ БЕЛОМОРСКА И ОДРИНСКА ТРАКИЯ
ПО РУСКИ ДИКТАТ,
ДОКАРАХА ГИ В БЪЛТАРИЯ ДА СИ ЗАЩИТАВАТ НАРОДНОСТТА
А ПОСЛЕ РУСКИТЕ ВЪЗПИТАНИЦИ
ИМ ОКРАДОХА И ОБЛИГАЦИИТЕ ЗА ИЗОСТАВЕНОТО ИМАНЕ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3231616
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930