Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.05.2014 16:04 - Ярош обвинява украинското ръководство в предателство
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 867 Коментари: 0 Гласове:
1



lifenews.ru / 23.05.2014

Лидерът на радикалното националистическо движение "Десен сектор" Дмитрий Ярош направи редица заявления, дискредитиращи новите киевски власти: в частност, той призна участието на националистите във въоръжените сблъсъци около Донецк край село Карловка, а също обвини сегашното ръководство на силовите структури, което отговаря за така наречената антитерористична операция, в предателство спрямо "Десния сектор".

– След страшните загуби под Волноваха (въоръженото стълкновение от 23 май – бел. ред.) подразделението на батальона "Донбас" се оказа в засада. Бойците на "Десния сектор" дойдоха на помощ и деблокираха основните сили на това доброволческо формирование. Сред нашите има убити и много ранени. Включиха се и десантчиците ни.

Ярош негодува, че на националистите не се дава достатъчно оръжие:

– И отново – или некомпетентност, или измяна от страна на ръководството на АТО (антитерористичната операция – бел. прев.). И отново – малко оръжие за нашите. Ограничени муниции и отлично въоръжение на терористите.

Лидерът на радикалната организация намеква, че назначеният от Радата министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков се бои от бойците на "Десния сектор" повече, отколкото от опълченците. Последните той нарича "сепаратисти":

– Създава се впечатлението, че ръководството и фейсбук министрите, управляващи АТО, повече се боят от въоръжените украински патриоти, отколкото от враговете на държавата – въоръжените сепаратисти.

Около Волноваха боят се случи на 22 май. По данни на местната милиция загиват 15 украински войници. Над 30 са ранени. Въоръженото стълкновение започва след като украинските военнослужещи от 51-ва бригада се отказват да стрелят по мирните жители. На мястото, в което се разполага бригадата, веднага биват направени бойци, които устройват показателна разправа. По думи на очевидците, те разоръжили десет войници, поставили ги на колене и ги застреляли. По думи на опълченците, нападателите са били наемници или бойци на "Десния сектор". Те пристигат с автомобили  на "Приватбанк", принадлежащ на олигарха Игор Коломойски, който финансира националистическата организация от началото на Майдана. 

На 23 май в северозападния район на Донецка област опълченците обкръжили бойците от батальона "Донбас", относно който пише Ярош. В резултат на сблъсъка девет бойци, съюзници на "Десния сектор" са ранени. От страна на опълчението не се съобщава за загуби.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3247720
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930