Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2013 17:31 - Капитализъм- погребан от Маркс
Автор: afrodita1 Категория: Политика   
Прочетен: 8453 Коментари: 0 Гласове:
3



Във всички разговори и обсъждането на държавата, правителството, масоните  и извънземните цивилизации :) , липсва едно нещо. Много просто . Това което образува сюжета. :)
И  аз трябва да ви кажа -  че в нашата страна имаме капитализъм.
Не е " тук, в България. " А на   планетата Земя " ( Куба , Северна Корея и други екзотики не се броят. )
Ами всъщност нищо ново , богатите стават по-богати , бедните остават бедни . Системата е затворена , количеството на ресурсите може да се счита за непрекъснато намаляваща величина  , за всички изведнъж да стане лошо  не може да стане никога .
Работата е там, че в условията на  конкуренция със социализма , световни войни ,  разделението на света , да не пропусна и надеждите на други за разширяване на Вселената - капитализмът е изсъхнал , покрил се е  с  благородна кора която е ярко боядисана отгоре и напръскана с аромати ,подобни на естествения .
И капитализма като цяло,  не предполага никакви  разточителства, като безплатно здравеопазване, образование, пенсии и други неща. Само ако е  в негов интерес  - но това е предимство, не винаги и не навсякъде е приложим.

"Западния свят", към  които ние  толкова нетърпеливо се стремим , а някои дори имаха  време да свикнат, съвсем не за дълго е  толкова красив и сладък.  Преди някакви си сто години е било доста по-различно, а какъв именно е бил  - вие ще разберете като прочетете  руска, английска, американска и френска литература.
Кризата , разбира се е почти по целия  свят .
Някак си, въпреки това  всички скъпи неща продължават да стават по-скъпи .
Най-интересното е  - причините за инфлацията.
Корените са едни и същи. Но по първата и втората точка - всички мълчат. Само акции  с ясно определени цели: ". Намаляване на предлагането на пари, не може да има повишаване на заплатите,  трябва да се помогне на банките в такова трудно време, подобряване на финансовите структури на капитализацията"
Жалко е, че ние не знаем как  се чете китайски - Сигурна  съм, че много от нови"открития "  бихме могли да научим в областта на икономиката.
Големите риби  на върха правят всичко по закона  на пазара - греби  под себе си , всяка стотинка. Особено в "кризисно" време.
И интересното е че много е  едностранчив, този кризис. Подобно на вица за поскъпналата  водка , "Татко, ти нали сега ще  пиеш  по-малко? Не, сине мой, сега ти ще ядеш по-малко."


"Осигурете  на капитала  10% от капиталовите печалби и той е съгласен на  всяко приложение,
при  20%, става жизнен,
при  50% позитивно  е готов да си счупи главата,
при  100%, това противоречи на всички закони на човека,
при 300% няма такова  престъпление
, на което той няма да  посмее да отиде, дори и  под страх от бесилката "
От  Карл Маркс - по-добре не  може да се каже.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1024432
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031