Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.09.2011 15:52 - няколко неизказани факта за наркотиците
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1450 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.09.2011 15:54


Наркотърговията процъфтява по няколко причини. В този пост ще се опитам максимално кратко да посоча няколко от тях, макар че това не значи че няма и други. Проблемът все пак е много комплексен, за да може да се обясни само с няколко думи. Мнението ми се основава върху отделни анализи, които съм чел (някои от тях може да намерите преведени в блога ми), и не претендира да е единствено вярно.

- на първо място, наркотиците са много доходоносен бизнес, носещ милиардни приходи. А тъй като обществото ни е подчинено най-вече на търсенето на лични облаги, не е странно че той процъфтява.

- преобладаващата част от наркотичните финанси се изпират през големите банки, чиито директори в повечето случаи знаят какъв е източника на тези пари. На банкерите не им пука колко мръсни са тези пари, защото колкото повече финанси влезнат в банката, толкова повече кредити ще може да отпусне тя и съответно ще прибере повече лихви. Службата на ООН, занимаваща се с наркотиците, беше съобщила че много от банките са се спасили от фалит през 2008г. точно благодарение на наркопарите. Естествено от там не назоваха за кои точно банки става въпрос. Такива случаи се доказват трудно.

- наркомани ще има, докато има кой да им продава наркотици. Наркотици ще се продават, докато съществуват парите. Преимущество на наркотичните вещества е, че те водят до пристрастеност - ако почнете един път, няма да може да се спрете, тоест ще купувате още и още наркотици, докато не умрете или не попаднете в клиника. На тези, които печелят от трагедията, не им пука дали от ръцете им ще умрат хиляда или милион души - за тях значение има печалбата, а вие сте просто противни свине.

- наркопарите в много случаи захранват различни терористични групировки - пресен пример в Европа са албанските терористи в Косово (също и в Босна и Македония преди няколко години), хероина беше основния им източник на финанси. Същото е днес и в Афганистан - макар че корпоративните медии обвиняват талибаните, основния дял на афганската наркотърговия се пада на проамериканското правителство на Хамид Карзай (бивш съветник на щатската нефтена компания Унокал; всъщност той получава президентския пост точно благодарение на американските си приятели)

- разузнаването на редица страни също има интерес в съществуването на наркомафията. Първо, защото както всяка бюрокрация и службите са уязвими
към корумпиране. А мафиотите никога не се оплакват от липса на финанси.
Второ, което и е по-сериозния проблем, е че за разузнаването, а през и тях политиците, терористите са удобна играчка в постигането на определени геополитически и бизнес интереси. Там където не можеш да използваш директна военна сила, можеш да подстрекаваш определени групировки, които да предизвикват безредици и да подкопават неудобния политически строй. Своеобразния шампион в тази дисциплина са ЦРУ и ФБР - почти във всеки случай, свързан с ислямския тероризъм, тези две служби се оказват по някакъв начин замесени. И на тях, като мафията, не им пука дали ще умрете -- вие сте просто ненужни пешки в голямата игра.

Спомнете си думите ми, когато следващия път от екрана чуете, че някой ви говори за борба с наркотиците. Ако с тях наистина се бореха, банките нямаше да перат парите на мафията, а службите нямаше да се заиграват с нея. Както често се казва - парите не миришат. Миришете вие...      



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3236138
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930