Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.09.2011 14:20 - НАТО спасява еврото в Либия
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2840 Коментари: 4 Гласове:
3



Операцията на НАТО цели спасяването на френските банки и еврото

Ксандер Мейер,
Xander Nieuws
1 септември 2011
courtfool.info


image

Либийски бунтовник снима телата на убити войници. Над 50 000 либийци платиха с живота си за – временното – спасяване на френските банки и еврото.


През последните месеци бяха разпространени толкова безсмислици относно тъй-наречената нужна, но в реалността скандална „хуманитарна“ война на НАТО срещу Либия, в която живота си губят над 50 000 души, затова ние посочваме няколко неоспорими факта, които показват, че истинската причина Кадафи да бъде преследван няма нищо общо с несъществуващото „кръвопролитие“, извършено от него, а е свързана със спасяването на затруднените френски банки, а заедно с тях и еврото. Прочетете как – за пореден път – вие сте били подведени по отвратителен начин от политици и медии.

Факт е, че срещу страни като Бахрейн, Саудитска Арабия и ОАЕ не се предвиждат военни операции с цел преследване на диктаторите, които държат властта там. Обратното: европейски страни като Германия предлагат на изброените режими експертна помощ и въоръжение. Тогава за какво е операцията срещу Либия?

През октомври 2010, Нури Месмари, глава на кабинета на Кадафи, бива разпитван в Париж от френското разузнаване. В азиатските медии – и не само там – се съобщава, че Месмари е разкрил държавни тайни на Либия в замяна на сериозно заплащане. За президента Саркози това е като силна плесница по лицето, в частност, защото Кадафи е имал намерението да изтегли всички либийски нефтени милиарди от Европа. Тези сметки конкретно се намират във френски банки и е трябвало да бъдат преведени в Азия.

Страхът, че френските банки могат да фалират

Саркози се е страхувал, че тази стъпка би имала дълбоки последствия за френските банки, които и без това се намират в трудна ситуация и не биха издържали изтеглянето на либийските нефтени милиарди. А ако френските банки се сгромолясат, Франция би била неспособна да продължи да членства в Европейския Спасителен Фонд, който също би рухнал. Би последвала верижна реакция, застрашаваща бъдещото съществуване на еврото и цялата еврозона.

Още нещо, което изигра роля, е и това, че Кадафи бе съобщил, че повече няма да купува френските бойни самолети Рафал и няма да предложи на французите проекта за построяване на либийска атомна централа. Френската корпорация Тотал желаеше да получи нови нефтени сделки в Либия, но Кадафи ги сключи с италианската компания ЕНИ. (Кадафи и италианския премиер Берлускони са добри приятели.)

Останалото протече практически по същия начин като преврата в Иран през 1953. Тогава организатори бяха ЦРУ, а сега французите, които направиха същото в Либия. В уважаваното издание Asia Times случилото се бива описано в детайли. Първо, Франция си осигури подкрепата на Саудитска Арабия и Бахрейн с обещанието, че тези режими няма да бъдат пипани въпреки, че нарушават човешките права. Двата арабски режима пък се сдобиват с подкрепата на Арабската Лига. „Естествено“, САЩ, заедно с няколко европейски страни (сред които и Холандия), също взимат участие, за да предотвратят рухването на френските банки.

Движението на бунтовниците организирано от Франция

Френският философ и любимец на медиите Бернар Анри-Леви е изпратен с полет до Бенгази, за да стане говорител на „движението на бунтовниците“, сглобено набързо от западните разузнавателни служби. В присъствието на насъбралите се медии Анри-Леви телефонира от Бенгази на Саркози и му съобщи за образуването на либийското демократично движение, което да свали Кадафи. Последва замразяване на либийските банкови сметки, а френските банки – временно – бяха спасени.

Целият този цирк изглеждаше достатъчно убедително за хората на Запад. В Либия съществуващото съперничество между различните племена се манипулираше с цел медиите стъпка по стъпка да съобщават за фиктивното овладяване на територии. Следващата фаза също бе планирана предварително: поддръжката на бунтовниците от страна на НАТО.

Съобщенията, че ЦРУ са били транспортирали 1500 бойци от Афганистан в Либия в помощ на бунтовниците, дойдоха от източници в пакистанското правителство, чиито отношения с ЦРУ са под точката на замръзване. След премахването на Осама бин Ладен, Пакистан, от чувство на гняв, започна да разпространява разнообразни фалшиви слухове за ЦРУ. Един от слуховете говори за прехвърлянето на стотици перси и узбекистанци в Либия. Множеството журналисти в Либия, които постоянно следваха бунтовниците, не срещат нито един персиец или узбекистанец там.

Нефтени сделки в замяна на подкрепа за въстанието

Обратно във Франция. Тук либийските нефтени милиарди, в по-голямата си част, остават в ръцете на френски банки. От наличните около 10 млрд. евро Франция не иска да разблокира и отпуска на новото либийско правителство повече от 1.5 милиарда. А, между другото, банките в другите страни от ЕС могат също да въздъхнат спокойно. Освен това, в замяна на тези милиарди, те могат да продават множество стоки на Либия. В крайна сметка новото либийско правителство ще трябва и да покаже благодарността си за „освобождаването“ на страната им. Медиите съобщиха днес (1 септември 2011), че Франция наистина е сключила тайна нефтена сделка с бунтовниците в замяна на френската подкрепа на въстанието срещу Кадафи. (3)

Скоро ще се види дали Либия още се колебае за френските изтребители, френската оферта за построяване на атомна централа и желанието на френската корпорация Тотал да получи нефтените концесии. Също така, тайните служби ще трябва да мислят как да намерят нова работа на различните си агенти. Холандската сводница на Кадафи вече бе разпитана от AIVD, холандската служба за разузнаване и сигурност. Тя осигуряваше нужните на режима проститутки и може би би могла да върши същата работа за новите представители на властта.

Франция разпределя даровете на войната

Сега вече знаете как възникна „демократичното“ либийско опозиционно движение и кой стои зад него. Близо 50 000 души платиха с живота си, за да бъде избегнат крахът на френските банки и за известно време да се отложи рухването на еврото. Днес (1 септ. 2011) в Париж се провежда конференция по „възсановяването“, на която се решава как ще бъдат „разпределени“ над 34-те милиарда евро, които Либия е депозирала в западни банки. Саркози се е самоопределил като най-големия възстановител на Либия. С други думи: той ще запази най-голямото парче от тортата във Франция, във вид на сделки с новата либийска власт на стойност милиарди евро.

Миналата събота съобщихме, че отряди свързани с Ал Кайда са се превърнали в господари в Триполи. Вчера американския президент Обама потвърди това. (2). На кратко: хората, срещу които Западът се бие в страни като Афганистан и Ирак, Ал Кайда, са същите ислямски екстремисти, които под контрола на НАТО оседлаха Либия. Това отново е доказателство, че принципите на Запада не струват нищо, когато става въпрос за (големите) пари. Истинските сводници трябва да се търсят сред финансовия и политически властен елит.

Близкият Изток в пламъци?

Междувременно големият ендшпил продължава. Саркози вече обяви публично, че Ислямската Република Иран вероятно може да се превърне в следващата мишена. Освен това вече са на път и турско-саудитските приготовления за военна интервенция в Сирия. Ще видите, че следващата голяма война, която е способна да подпали целия Близък Изток – а възможно дори страни извън региона – ще бъде представена в медиите като „пълна изненада“, също като либийската революция, планирана от Франция.(1)

Ксандер

(1) KOPP
(2) DEBKA
(3) NU

Превод: Иван Бояджиев
Авторско право: Ксандер Мейер







Гласувай:
3



1. анонимен - Добре де, на всички мислещи хора, ...
13.09.2011 15:58
Добре де, на всички мислещи хора, тия неща са ясни, но не реагираме по никакъв начин. Дори в блога има ръкопляскащи на НАТО. При това, става въпрос за хора с претенции. Срамна работа.
цитирай
2. worldissue - това, че не реагираме наистина е ...
16.09.2011 17:29
това, че не реагираме наистина е ужасно, тъй като под носа ни се прокарват все по-неадекватни и направо фашистки наредби. Съвсем скоро се подготвям да преведа една статия, /автора й още не я е дописал/ отнасяща се до последните решения на ЕЦБ. В частност те искат да създадат орган, който да контролира бюджетите на всички страни-членки! Той сам да си взима решенията къде да отиват парите! Ужас! А тия, дето ръкопляскат на НАТО, не знам да ги съжалявам ли, да им препоръчам психиатър ли...
цитирай
3. zarenkow - това е за хора дето не могат да броят
27.04.2012 20:01
ами кажи колко пари е имало и какъв процент са от активите водещ банкер и икономист , какво би било влиянието . Дали е възможно да рухнат банките. Всеки може да набута под вола теле , но ако вола е скопен.
цитирай
4. zarenkow - До Г-жа Кушел , срамно е че
21.05.2012 14:35
има такива като теб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3231225
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930