Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
03.05.2011 21:28 - Втората смърт на Осама бин Ладен
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 3361 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 04.05.2011 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

д-р Пол Крейг Робъртс
Global Research, 2 май, 2011

 

Ако днес беше 1 април, а не 2 май, можехме да счетем за първоаприлска шега новинарските заглавия от тази сутрин, според които Осама бин Ладен е бил убит в Пакистан при престрелка, а след това набързо погребан в морето. Поднесено по такъв начин, ние трябва да приемем това като още едно доказателство, че правителството на САЩ вярва безгранично в наивността на американците.

Помислете. Колко са големи шансовете човек, за когото се смята, че страда от бъбречна недостатъчност, изпитващ нужда от диализа, също измъчван от диабет и ниско кръвно, да оцелее десетилетие, криейки се планините? Ако бин Ладен е могъл да се снабдява с оборудване за диализа и медицинска помощ, които състоянието му изисква, нямаше ли доставките на оборудването за диализа да разкрият местонахождението му? Защо откриването му отне десет години?

Вземете предвид и заявленията, повтаряни от триумфиращите щатски медии, празнуващи смъртта на бин Ладен, че „бин Ладен използвал милионите си, за да спонсорира тренировъчни лагери на терористите в Судан, Филипините, Афганистан, пращайки „свещени бойци“ да вдигат революции и да се бият редом с фундаменталистки мюсюлмански сили в Сев. Африка, Чечня, Таджикистан и Босна.“ Това е прекалено много дейност, че за нея да стигнат само милиони (може би САЩ трябваше да му дадат директорския пост в Пентагона), но най-важния въпрос е: как бин Ладен е могъл да придвижва парите си? Каква банкова система му е помагала да върши това? Американското правителство успява да блокира активите на хора и цели държави, Либия бидейки най-пресния пример. Защо никой не пипна бин Ладен? Да не би той да е мъкнал със себе си 100 млн. долара в златни монети и да е пращал емисари, които да разпределят плащанията за обширните му операции?

Заглавията от тази сутрин намирисват на инсценирано събитие. Вонята изтича от триумфалните новинарски репортажи, препълнени с преувеличения, подхранвани от празнуващите, развяващи знамена и викащи „САЩ, САЩ“. Може ли да става въпрос и за нещо друго?

Без съмнение президентът Обама отчаяно се нуждае от победа. Той допусна глупавата грешка да рестартира войната в Афганистан, а сега, след десет години битки, САЩ са изправени пред задънена улица, ако не и поражение. Войните, водени от режимите на Буш и Обама, доведоха САЩ до банкрут, оставяйки огромен дефицит и обезценяващ се долар. А времето за преизбиране приближава.

Множеството лъжи и заблуди, като например „оръжията за масово поразяване,“ повтаряни от последните няколко администрации, имаха ужасни последствия за САЩ и света. Но не всички заблуди са равнозначни. Помнете, единствения повод за нахлуването в Афганистан, на първо място, беше хващането на бин Ладен. След като президента Обама обяви, че бин Ладен е бил застрелян в главата от американски командоси, действащи на територията на суверена държава, и после погребан в морето, тогава продължаването на войната става неоправдано.

Вероятно стръмния спад на долара на чуждите обменни пазари предизвика орязване на реалния бюджет, който може да бъде попълнен само ако се прекратят войните, чийто край не се вижда. Докато доларовия спад не беше още достигнал точката на кипене, Осама бин Ладен, когото много експерти смятаха за мъртъв от години, успешно се използваше за всяване на страх, увеличавайки печалбите на военно-промишления комплекс на САЩ.

 




Гласувай:
6



1. tomcat - Не е втора към 5-6та е!
03.05.2011 21:39
Не е втора към 5-6та е!
цитирай
2. анонимен - Американците са толкова тъпи, че ...
03.05.2011 21:39
Американците са толкова тъпи, че можеш да им пробуташ всякакъв псевдоновинарски буламач.
цитирай
3. анонимен - Плашещо е
03.05.2011 21:55
колко много информация има , от която недвусмислено става ясно , че Буш срина кулите близнаци , уж всички знаят , а някак всичко си тече все едно няма нищо такова . И им се получават нещата на илюминатите . Как няма да им се получават .
Явно дори при тези , които го разбират, егото си прави лоша шега . Изглежда чувството им за собствена значимост не им позволява да приемат , че са жертви на измама . И заравяме главата в пясъка , та всичко да си ни е подредено .
цитирай
4. tomcat - "Изглежда чувството им за ...
03.05.2011 21:59
"Изглежда чувството им за собствена значимост не им позволява да приемат , че са жертви на измама "

BINGO!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214472
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031