Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.07.2010 14:59 - Бойко Борисов: Путин ме разбира по-добре
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2010 14:59


04.07.2010 12:56 [vesti.bg]   В момента с министър-председателя на Русия Владимир Путин имаме много добър диалог, той ме разбира много по-добре, отколкото политиците от българската опозиция, каза премиерът Борисов пред журналисти В момента с Владимир Путин имаме много добър диалог, заяви министър-председателят Бойко Борисов днес пред журналисти.

Преди това премиерът участва в бенефисен мач по повод на 61-вата годишнина от рождението на легендарния футболист от "Локомотив" - София и националния отбор Атанас (Начко) Михайлов.

По думите на Борисов руският премиер го разбира много по-добре, отколкото политиците от българската опозиция.

Мисля, че ще направим така, че между нашите две държави да има взаимоизгодно сътрудничество и то да не е за сметка на нито една от двете страни, добави Борисов.

За пореден път той отбеляза, че няма никакъв спор по отношение на АЕЦ "Белене". Според Борисов руският премиер се е съгласил, че проектът трябва да се преструктурира финансово и икономически и да се включат европейски инвеститори.

По "Южен поток" имаше две неща, които смущаваха - какво ще правим със старите тръби и откъде ще влезе тръбата, коментира премиерът. Той очаква във вторник тези въпроси да бъдат уточнени.

По отношение на "Бургас-Александруполис" Бойко Борисов припомни за очакваната международна екологична оценка. На въпрос за цената на природния газ премиерът изрази съжаление, че документите са предоговорени не така, както трябва. И добави: "Ще се опитаме да я снижим".

Премиерът даде оценка "много добър" на ГЕРБ за работата на партията през изминалата една година от спечелването на изборите и припомни спрените замени на горите, работата по еврофондовете, спирането на магистралните грабежи, стандартизацията при храните.

Ако се разберем с руснаците така, както аз искам, ще си пиша Шест, каза още Борисов.

Край футболния терен той коментира и Световното първенство по футбол: "Мислех, че Аржентина ще стане световен шампион, но това, което правят германците, е повторение на това, което направи "Байерн Мюнхен" в Шампионската лига.

Никой не залагаше за тях, но играят прекрасен футбол, а Мюлер, мисля, че е най-добрият играч от световното", заяви министър-председателят в отговор на журналистически въпрос.

Бойко Борисов и Владимир Путин водиха в петък
телефонен разговор за състоянието на търговско-икономическото сътрудничество между двете страни и специално за реализацията на крупни проекти в енергетиката.

Особено внимание двамата премиери отделили на газопровода "Южен поток" и на проекта за изграждане на АЕЦ "Белене".

Борисов и Путин решиха тогава първият вицепремиер на Русия Виктор Зубков да посети България във вторник, 6 юли, за детайлни преговори по тези теми.



 


Тагове:   Бургас,   нефт,   Южен поток,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3213954
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031