Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
07.05.2010 12:57 - Атентаторът от Таймс Скуеър има връзки с контролирана от ЦРУ терористична група
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1988 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 07.05.2010 19:26


Бомбаджията от Таймс Скуеър има връзки с контролирана от ЦРУ терористична група
Джаиш-е-Мухамад е създадена от агент, вербуван от ЦРУ-МИ6, спонсорирал похитителите на самолети от 11 септември

Пол Джоузеф Уотсън

Global Research 6 май, 2010
Prison Planet

Times Square Bomber Linked With CIA-Controlled Terror Group
Jaish-e-Muhammad founded by CIA-MI6 asset who bankrolled 9/11 hijackers by Paul Joseph Watson

image
на снимката: Фейзал Шахсад

Мъж арестуван в Пакистан във връзка с колата-бомба обезвредена на Тайм Скуеър, пътувал със заподозрения бомбаджия Феизал Шахзад, е член на терористична организация, контролирана от МИ6 и ЦРУ.                                                                                   

Шейх Мохамед Рехан, арестуван във вторник в Карачи, „според подозренията е пътувал с Шахзад от Карачи до Пешавар на 7 юли, 2009, в пикап, твърдят властите. Те се върнали в Карачи на 22 юли. Не се знае защо те са пътували до Пешавар и дали са се срещали с някого там,” се казва в статия на L.A. Times.

Рехан е член на бунтовническата групировка Джаиш-е-Мухамад, терористична организация, добила известност в средата на 1990-те, замесена в атаките в спорния граничен регион Кашмир, между Индия и Пакистан. Групата също спомага и за извършеното през декември 2001 нападение срещу индийския парламент, което доведе Индия и Пакистан до ръба на ядрената война – напрегнати до крайност отношения, които се оказват доста изгодни за британските и американските оръжейни търговци, продаващи оръжие и на двете страни.

„Терористичните атаки срещу индийския парламент от декември 2001 – допринесли за изострянето на отношенията между Иран и Пакистан, създавайки заплахата от ядрена война – са извършени от 2 пакистански бунтовнически групи, Лашкар-е-Тайба и Джаиш-е-Мухамад, и двете тайно подкрепяни от разузнаването на Пакистан, ISI,” пише Мишел Чосудовски.

„Излишно е да се казва, че тези терористични атаки, подкрепяни от ISI, служат на геополитическите интереси на САЩ. Те не само допринасят за отслабването и разкъсването на индийския съюз, но и създават условия, които подклаждат избухване на регионална война между Пакистан и Индия.”

Джаиш-е-Мухамад, групировката, за която се заговори във връзка с инцидента на Таймс Скуеър, е създадена от Ахмед Омар Саид Шейх, пласьорът от 11 септември, който пренася 100 хил. долара от ОАЕ за Мохамед Ата, по нареждане на ген. Махмуд Ахмед, шеф на ISI по това време.
Махмуд Ахмед, човека поръчал на Ахмед Омар Саид Шейх да плати за атаките срещу Пентагона и Световния Търговски Център, се среща с републиканския конгресмен Портър Грос и демократа-сенатор Боб Греъм във Вашингтон сутринта на 11 септември.

В дните преди и след атаките, Ахмед се среща и с шефа на ЦРУ Джордж Тенет, както и с сегашния вицепрезидент Джо Байдън, тогава председател на Комитета за външна политика на Сената.

В репортаж относно връзката на Джаиш-е-Мухамад с убийството на Даниъл Пърл, който разследвал ISI, Pittsburgh Tribune-Review казва, че пакистанското правителство „смята, че властта на Саид Шейх идва не от ISI, а от връзките му с нашето собствено ЦРУ.”

Бившия президент на Пакистан Первез Мушараф също подозира, че Шейх е бил вербуван от МИ6 по времето, когато е учил в Лондон, с цел да дестабилизира Босна. По време на войната в Босна през 1992-1995, ЦРУ помага на бин Ладен и Ал Кайда да обучават и въоръжават босненските мюсюлмани.

През 2002, Лондон Таймс пише, че Шейх „не е обикновен терорист, а човек, чиито връзки стигат до най-високите етажи на пакистанския военен и разузнавателен елит и в най-близките кръгове до Осама бин Ладен и ал Кайда.” Въпреки, че Шейх е дълбоко замесен в редица терористични дейности и политически отвличания, включително трагедията в Мумбай от 2008, ЦРУ и британското разузнаване пазят гърба му по всякакъв начин.

Накратко, това е човекът, организирал групата, привлякла вниманието във връзка с неуспешния опит за атентат на Таймс Скуеър – агент-разработка на ЦРУ и МИ6.

image
Ахмед Омар Саид Шейх, празнуващ
в Пакистан след 11 септември 2001.
(източник: Associated Press)
снимката е взета от:
historycommons.org

„Експертите смятат, че Джаиш-е-Мухамад продължава да ползва връзките си с пакистанската мощна държавна разузнавателна общност. Някои експерти предполагат, че пакистанската агенция Inter-Services Intelligence (ISI) подпомага създаването на групировката,” се казва във вчерашната статия на L.A. Times.

Мнозинството от геополитическите анализатори споделят мнението, че пакистанската ISI всъщност не е нищо повече от аванпост на ЦРУ. ISI не предприемат нищо без одобрението на Управлението. ЦРУ плаща милиони долари на ISI от 11 септември насам, което е не по-малко от 1/3 от целия бюджет на ISI, въпреки скандалната й история, в която фигурират спонсорирането и въоръжаването на терористични групи като Джаиш-е-Мухамад и въпреки факта, че тя дава пари на похитителите на самолети от 11 септември.

Тъй като ЦРУ има отпечатък върху почти всяка терористична групировка в Средния Изток, не е чудно, че стана известно за връзката на Агенцията и бомбаджията от Таймс Скуеър. Досега не ни се е случвало да попаднем на терорист, който да не е бил обучаван, екипиран, радикализиран или провокиран от западна разузнавателна служба или терористична група, която да не е контролирана от западна разузнавателна агенция.


 

 




Гласувай:
2



1. desozz - Бре!
07.05.2010 21:06
И после да обучават мизерниците в базите си и да се надяват да не им гръмнат Таимс Скуеъра или Дауниннга 10.И после обяснявай на пострадалия,че нямаш сестра.
цитирай
2. worldissue - Лични впечатления
07.05.2010 22:55
Четейки все нови и нови статии и анализи свързани с ислямския тероризъм стигам до извода, че всичко прилича повече на куклен театър. Не смятам, че западните държави има от какво да се страхуват при положение, че има достатъчно данни показващи, че зад всеки голям терористичен акт от последните години стои обикновено ЦРУ или свързани с него влиятелни политически сили. Просто групичка брадати фанатици е неспособна да осъществи голям терористичен акт без помощ от хора, които имат влияние над службите. Ресурсите и мощностите, с които разполагат полиция и разузнаване, са несравнимо по-големи от, тези, които могат да си позволят престъпните групи. Освен това, май фундаменталистите не разбират, че с действията си само дават извинение на сили като САЩ (имам предвид войната с тероризма), които задоволяват стратегическите си интереси и превръщат земите им в пепелище.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3217432
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031