Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
25.03.2010 16:46 - Кого да обвиняваме за проблемите си - евреите, масоните или...
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 3431 Коментари: 7 Гласове:
3

Последна промяна: 25.03.2010 16:47






Разглеждайки най-различни статии и мнения в интернет пространството, често се натъквам на предположения и спорове за това кой дърпа конците на световната политика, кой е виновен за глада, войните и всички други социални катаклизми.

Забелязвам, че изключително популярни са две твърдения - че за всичко са виновни евреите и че съществува таен заговор на обществото на масоните (или илюминатите), което притежава власт над почти всички правителства на планетата. То предизвиква войните сблъсквайки една армия с друга, то печата доларите и затова пирамидата с окото е върху американската валута и т.н.

Честно казано, ако имате силното желание да докажете на себе си (а обикновено и на всички останали), че причината за икономическите кризи и войните е някаква тайна, мистична и злокобна организация, то вие в крайна сметка сигурно ще успеете. 

Въпросът е - а дали НАИСТИНА сте прави? Това ли е върховният отговор? 

Работата е там, че когато хората говорят за тайните организации (класацията се оглавява обикновено от масоните и илюминатите) те не осъзнават едно нещо - тези  групи, така ще ги нарека, имат такова влияние над световните събития не защото са илюминати или някакви други, а защото притежават огромно влияние в обществото и, задължително, притежават достъп до огромни финансови потоци и връзки с управляващите.

Не вярвам, че членовете на тайните общества се събират в тайните си щабквартири, вадят кристална топка или нещо подобно и правят някаква магия, която им дава такава огромна власт над света.

Не, това звучи глупаво. За да могат да влияят върху икономиката и политиката, тези общества трябва да имат в редовете си мастити приедприемачи, банкери, политици, да притежават мега компании, да имат връзки сред управляващия елит.

В противен случай, в каквото и тайно общество да членуваха, ако ще да се опитваха да викнат сатаната, при липсата на пари и връзки, опитите им да влияят по някакъв начин на света щяха да са невъзможни.

Друга погрешна тактика е да се стоварва вината за всико върху даден етнос или националност. Често е мнението, че за всичко трябва да обвиняваме евреите.

Евреите печатат долари, евреите държат всички корпорации, евреите са всичко.

Даже наскоро слушах как двама мои приятели изведнъж решиха да подхванат темата за проблемите по света. Общо взето темата бързо се изчерпа с това, че за всичко са виновни американците и че всичко се управлява с парите на евреите. И край. Излезе, че ключът към всички загадки е отворен и конспирацията е разплетена.

Само дето това хич не решава нищо, освен това и не дава никаква яснота, кой все пак дърпа конците.

Може да обвинявате който си искате етнос (както ние българите например обвиняваме за всичко циганите), но това значи ли, че ако дадения етнос изчезне, всичко изведнъж ще стане ОК?

Ако евреите изчезнат, ще изчезне ли Федералният Резерв на САЩ? Не, тъй като освен хора от еврейски произход, той е управляван и от личности, които нямат июдейска кръв. Ще спрат ли войните? Не, тъй като не всички политици и генерали в Европа, Азия и Америка са с еврейска кръв.

Ще спре ли САЩ да използва военния си потенциал, за да поддържа икономическите си интереси? А съюзниците им? Май отговорът е отново не.

Така че прехвърлянето на вината върху даден етнос и таен клуб някак не води до разгадката. Явно ще трябва да се търси другаде.

С горните съждения НЕ искам да кажа, че отричам съществуването на неофициални общества, в които членуват влиятелни личности, опитващи се чертаят бъдещето на света. ИМАМ ПРЕДВИД, че би било по-правилно да изхождате от разумни факти, а не от стремежа си към сензации, защото ако постоянно се търси някаква мистична конспирация, то лутането може да продължи вечно и да не стигнете до никъде.

БИЛДЕРБЕРГСКИЯ КРЪГ е толкова влиятелен не защото е потаен и е законспириран, а защото в него членуват мощни фигури от бизнеса и политиката. На тях не им трябват заклинания и мистика, а уменията им да трупат богатство и да оказват натиск върху политиците. А когато имате КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ, не е нужно да сте член на таен кръг, за да окажете влияние върху власт имущите. Подкупите и проститутките вършат в такива случаи доста по-добра работа. Не са ви нужни масонски атрибути, пирамиди с очи или черепи с кости.

Следва продължение...


 

 



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - Разбрах идеята ти ,
25.03.2010 17:33
добре написано, но когато се натрупа оттук малко, оттам малко и то става много.За Ротшилд какво ще кажеш-не са ли евреи и не са ли влиятелни и не са ли пръснати по най-важните финансови точки по света?
с поздрав,Пит
цитирай
2. worldissue - не съм оспорвал произхода на Рот...
25.03.2010 18:44
не съм оспорвал произхода на Ротшилдови, не оспорвам, че банките им имат гигантско влияние (както и други знаменити фамилии). Имам предвид, че не етническата принадлежност трябва да се осъжда, а действията на всеки конкретен човек. (все пак, не всеки жител на Изрел има влиянието, което притежават Ротшилд или Рокфелер например)
Не целя защитата на евреи или други. Искам просто хората да се концентрират върху фактите и да не се влияят от противоречиви стереотипи
цитирай
3. tomcat - Принципно погледнато вината е п...
25.03.2010 18:48
Принципно погледнато вината е предимно наша,затова че позволяваме тайни и явни организации да определятсъдбата ни.Приравнени сме на скотове ,които да мислят само за физическото си оцеляване и благоденствие,без да се интересуваме от истински важните неща в живота.Нещата с новият световен ред не стоят толкова просто, не можем да посочим само една група,организация или човек ,който стои зад всичко това.Новият световен ред представлява множество организации , тайни общества и кралски фамилии ,които макар и понякога да имат противоречия и конкуренция по между си, те всички са обединени около идеята за създаване на световно тоталитарно правителство и редуциране на населението на света .Битката срещу злото е непрестанен процес ,а не еднократен акт.Дори и да избием всички влиятелни фамилии ,всички корумпирани политици,всички тайни общества няма да мине дълго време и на тяхно място ще се настанят нови престъпници.Затова добрите хора никога не трябва да спускат гарда и да бранят свободата си със зъби и нокти!
цитирай
4. анонимен - Поздравления, worldissue !
30.04.2010 00:22
От часове търся из blog.bg, и това е първата смислена статия, на която попадам.
цитирай
5. worldissue - благодаря. радвам се, че разсъж...
30.04.2010 00:59
благодаря.
радвам се, че разсъжденията ми са били разбрани...и че часовете търсене все пак не са завършили безрезултатно ;-)
цитирай
6. анонимен - Aftert
03.02.2012 16:51
hi!!!
цитирай
7. evavlad - Мисля, че не изяснихте в статията си ...
27.01.2013 01:24
Мисля ,че не изяснихте в статията си по-подробно за юдаизмът , евреите и ционизмът .Това е нещо като говорейки за ислям, възприемайки го само със арабите .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214075
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031