Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
22.03.2010 13:52 - Наркотиците и Уол Стрийт - брак по сметка
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2752 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 09.04.2010 02:53


www.win.ru
ЦРУ: 50 години «дружба» с наркотиците*

Това, което се каня да ви разкажа може отначало да ви се стори като едно от най-шокиращите разобличения , които се е случвало да чуете, но аз ще се постарая да докажа правотата си. както по рано споменах, годишния доход от търговията с наркотици достига внушителната цифра 700 милиарда необлагаеми долара кеш. 700 милиарда не могат да се скрият под дюшека. Нужни са огромен опит и квалификация, за да се прехвърлят скришно такива огромни суми. Следователно, политиката на „незнание” по въпроса за „прането” на гигантски парични средства не е от най-разумните позиции. Но така или иначе за всичките 50 години, през които действат механизмите на „пране” на пари получени чрез наркотърговия, съвсем малко хора знаят за тази неприятна действителност. Защо? Кой защитава тези пари, действайки от лицето на най-важните компании, чиито акционери постоянно искат въплъщаването на неосъществимата мечта за безкрайни печалби?   

Всъщност това не кой да е, а ЦРУ (Централно Разузнавателно Управление). Целта на въвличане на ЦРУ в търговията с наркотици е била създаването на нелегални парични средства, лесно прехвърлящ се ликвиден капитал даващ нечестно пазарно преимущество на този, който съумее да го контролира. И това съвсем не е ново явление.  

ЦРУ е било свързано с наркотиците през всичките 50 години от съществуването си. нека ви дам няколко примера. През 1979, малко преди войната на „Контрас” в Никарагуа, годишното потребление на кокаин в САЩ е съставяло 50 тона годишно. Само след 5 години тази цифра скача на 600 тона. Joseph McNamara по-рано оглавявал Hoover Institute в Станфордския Университет в Сан Хосе публикувал доклад, който позволил да се оценят перспективите на случващото се. През 1972, когато Richard Nixon обявява война на наркотиците, разходите на федералния бюджет за борба с наркотиците представлявала 110 милиона долара на година. През 2000, 28 години по-късно, тази точка от бюджета стигнала 17 милиарда долара, въпреки че количеството наркотици в страната само се увеличава. Действието на опиатите е станало по-силно, а цената им е спаднала значително в сравнение с 1972. като че ли правителството има някакъв таен план. Но на кого това му е изгодно? Просто следете къде отиват тези парични потоци. Ако всяка година 700 милиарда „мръсни” долара се „изпират” и завъртат в в икономическата система на САЩ, то това е изгодно на хората от Уол Стрийт. Ето къде е смисълът на забранената търговия с наркотици, която ЦРУ успешно управлява заради печалбата им. Ето защо се засмивам, когато чувам думите на наивните активисти, които настояват наркотиците да се легализират. 

ЦРУ – това е Уол Стрийт, а Уол Стрийт е ЦРУ. Повечето ключови фигури в историята на ЦРУ са били тясно свързани с финансовия апарат на Америка.

Clark Clifford: юрист и банкер от Уол Стрийт. Заемал е поста на министър на отбраната при Линдън Джонсън (Lyndon B. Johnson). Обвиняван в извършването на углавни престъпления бидейки председател на First American Bank Shares – банка, тайно контролирана от ЦРУ, чрез въздействието на друга банка замесена в търговия с наркотици – BCCI (Bank of Credit and Commerce International). ЦРУ заработило 6 милиона долара чиста печалба купувайки акции на банката с помощта на необеспечен заем отпуснат от BCCI.

Richard Helms: Директор на ЦРУ. Било му е предявено официално обвинение и подаден иск за лъжесвидетелство под клетва в Конгреса през 1976 година. Негов адвокат бил Clark Clifford.

Allen Dulles: «Създал» ЦРУ за Клифърд. Дълес бил глава на OSS (Office of Strategic Services) предшественик на ЦРУ. Работил като шпионин в Швейцария, често се е срещал с лидерите на нацистите и е следил американските инвестиции в Германия (т.е. инвестициите на Рокфелер). Работил е като управител на Standard Oil (корпорация принадлежаща на Рокфелер). Директор на ЦРУ по времето на Айзенхауер (Dwight Eisenhower). Професия: партньор в една от най-могъщите юридически компании на Уол Стрийт - «Sullivan&Cromwell». Той бил човекът отговорен за това, че през 60-те години на миналия век наркотикът ЛСД наводнява САЩ.        

Bill Casey: Директор на ЦРУ по времето на Роналд Рейгън (Ronald Reagan) и ветеран на OSS. При Никсън е служил като председател на Комисията по ценни книжа. Професия: юрист на Уол Стрийт и борсов посредник. Участвал е в тайни операции на ЦРУ в търговия с наркотици под кодовото наименование «Amadeus». Операциите, под защитата на ЦРУ, се заключавали в „изпирането” на пари, получени от наркотърговия чрез прекарването им през множество банки по целия свят. 5 преди смъртта си, бидейки неизлечимо болен, страдайки от рак на мозъка той потвърждава участието на ЦРУ в търговията с наркотици. В тази връзка той оставя нотариално заверени писмени показания дадени под клетва; като свидетел излиза Ричард Никсън.    

Съгласно данните на парижкия вестник «Observatoire Geopolitique des Dorgues»(Geopolitical Observatory of Drugs), стойността на наркотиците създадени в Афганистан през последната година се оценява на около 40 милиарда долара. Това значи, че хероин за 40 милиарда долара ще се появи на улицата. Наистина ли си мислите, че онези примитивни, немити и неграмотни белобради военачалници, обвити в чаршафи, носещи джапанки и подпиращи се с ръчно издялани бастуни сами измислят тези операции? Че те са онзи мозъчен център, който планира транспортирането, химическата обработка, разпространението, и особено, невероятно сложните механизми на „изпиране” на приходите от наркобизнеса в най-големите финансови учреждения на Америка? Доходи в размер на 40 милиарда долара!    

Кой тогава е «мозъкът»?

Тогава, ако тези племенни водачи не са мозъчният център на всички операции, тогава кой е истинският организатор и ръководител на целия бизнес? Именно тук се намесва международната демократична коалиция. Нека не ви учудва, че именно в присъствието на силите на НАТО в Афганистан, хероиновата реколта в тази страна достигна историческия си максимум. Последните, впрочем, не работят самостоятелно.

Така например американското правителство отдавна знае, че Турция се явява един от най-важните източници на финансиране за Ал Кайда. Турската мафия играе важна роля в тази система. Те купуват опиум в Афганистан, плащат на членовете на афганските племена с килограмови златни кюлчета (кюлчета в размер 4/10) отлети в Credit Suisse. Тези малки кюлчета се използват само за разплащане с племенните представители, а пълноразмерните кюлчета се използват на хонконгския пазар  - големите купувачи на необработения или частично обработен опиум. След това мафията го прехвърля през турско-говорещите страни (Азербайджан, Таджикистан, Туркмения и Киргизстан) към Турция, където се прави крайната обработка на опиума.

И за пореден път ми се налага да повторя, че наркотиците са един огромен бизнес управляван и защитаван от крайно влиятелни хора, работещи в най-големите банкови организации от двата края на Атлантическия океан, членове на правителства и глави на големи корпорации, чиито акции се продават на множество финансови борси по света.

Явява ли се защитата на търговията с хероин една от мисиите на Канада в Афганистан?

Редно е този въпрос да се зададе на някои хора от канадския политически елит и да се чакат плачевни последствия. Като алтернатива те могат да прочетат броя с тази статия и да направят открита дискусия с мен, за да потвърдя правотата си.

Последното, впрочем, би било доста глупаво от тяхна страна, затова подозирам, че канадското правителство ще пази мълчание и ще чака докато млъкна.

Даниел Ещулин  

*Статията допълва един от предишните ми постинги - НАТО, Афганистан, опиум - три толкова свързани имена




Тагове:   наркотици,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. tomcat - Много интересни постове. Поздр...
22.03.2010 15:12
Много интересни постове.Поздрави!
цитирай
2. анонимен - Благодаря!
23.03.2010 01:58
Благодаря Ви, г-н Бояджиев, за хубавата статия!
цитирай
3. worldissue - От автора
23.03.2010 15:03
Благодаря Ви и аз, блогъри :) Радвам се, че не оставате равнодушни към информацията, която изравям от интернет. Една от основните причини да публикувам тези статии е, че принципно мненията, които се затрогват в тях много трудно си пробиват път до масовия поток от медийна информация, а темите, които се загатват в тях, са обвързани със събития, които се развиват и пред нашите очи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214069
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031