Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2021 12:51 - ПРЕБИХА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 3018 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 27.04.2021 12:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Кърпят го в Швейцария, търси укритие в Катар

Бизнесменът и бивш депутат от ДПС Делян Пеевски е бил пребит. Това се случило в Дубай, а нападателите говорели на руски език.

Това съобщиха източници от българските служби, които получили оперативна информация за инцидента, съобщи FrogNews. Новината бе потвърдена и от хора от бизнес средите у нас, според които това е станало преди десетина дни.

Олигархът, известен с близките си отношения с премиера в оставка Бойко Борисов бил откаран с частен самолет в Швейцария, където постъпил в специализирана клиника. Травмите били много и повечето тежки.

В болница в Дубай са и няколко други българи, охранители на Пеевски. Те също са пострадали при нападението, на което не могли да се противопоставят. Слухове в София предполагат, че силоваците, нападнали милионера са бивши бойци от Спецназ – подразделението за специални операции на руското военно разузнаване. Известно е, че те са използвани за подобни „услуги“ при уреждане на спорове, свързани с големи суми.

Говори се също, че неотдавна Пеевски е подал документи за регистриране на фирма за охранителна дейност и получаване на лиценз в Катар. Служителите във фирмата щели да бъдат около шейсет. Според запознати Пеевски се опитва да уреди изтеглянето на свои близки партньори чрез тази фирма. Освен това смятал, че в Катар ще е в по-голяма безопасност, отколкото в Дубай, където вече започва проверка на фирмите му там и с каква точно дейност се занимават, както и къде отива част от печалбата. Вече стана известно от публикация на сайта Биволъ, че секретен доклад разкрива, че придобити пари от контрабандата на цигари от Булгартабак има разклонения в България, Дубай и стратегически пристанища в Черно и Средиземно море, както и в канали на трафикантите в Близкия изток.

Запознати смятат, че Делян Пеевски има неуредени сметки с руски фирми и най-вече с Внешторгбанк, която имаше акции в КТБ, но след това се включи в странното придобиване на актива Виваком от бизнесмена Спас Русев на ултра ниска цена и препродаването след това за 1,3 млрд евро. Името на Пеевски е замесвано и по повод обявените от рукия президент Путин 800 млн евро, потънали покрай проекта Южен поток, където фирми до Пеевски имаха основно участие.

През последните месеци Пеевски продаде част от бизнес структурите си: х-л „Берлин“ и някои от основните си медии, затвори разпространителския си бизнес чрез фирмата „Лафка“ и пр. По мнението на негови познати той е решен да напусне дългосрочно България, за да избегне евентуално разследване на сделки с негово участие, ролята му при фалирането на КТБ, отношенията му с ББР и получаването на огромни кредити от нея, обществени поръчки и пр.

Пеевски е разследван и в САЩ по закона РИКО, а преди това и по закона „Магнитски“, Очаква с в най-скоро време да се огласят резултатите от тези разследвания.

Говори се упорито, че уплашеният милионер и лице на мафиотизирания модел #Кой, е предложил на американските власти да свидетелства срещу български управници, висши магистрати и служители на институции и служби, свързани с корупционни практики в особено големи размери. Бил готов да предостави доказателства, записи и видеа за известни политици, замесени в задкулисни интриги и сделки. Срещу това искал да бъде признат за защитен свидетел, за да облекчи положението си.

https://www.dunavmost.com/novini/prebiha-delyan-peevski?fbclid=IwAR2ZElx82Wd3natiaUtYZkSuJ7k3nEKj0ZHxxQxkHy7hmbCDuPd9oKwW67o




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. sekirata - Доста време мина,защо криеха досега?Пеевски,Доган и Борисов...
21.04.2021 18:23
Тези тримата, та и Гешев не са само за тупаник, но така е у нас-на бесилото виси само такива като ВАСИЛ ЛЕВСКИ!

българия вън от НАТО и ЕС,по -скоро да е
цитирай
2. zax - Нищо конкретно не разбрах.
21.04.2021 19:25
Щом спецназа и ФБР са го харесали ... Работата май ще е Люински или Навални.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Не е пребит!
27.04.2021 10:43
Гювендия, която той не задоволил - вместо да й скочи я покачил върху наго да го поязди, оти е дебел, го изритала по куро, но вече се е оправИл...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20125359
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031