Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2020 19:14 - 8-метрова статуя на Богинята-майка открита в Родопите
Автор: prarodinata Категория: История   
Прочетен: 6682 Коментари: 13 Гласове:
20

Последна промяна: 04.12.2020 19:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                  8-МЕТРОВА СТАТУЯ НА БОГИНЯТА-МАЙКА ОТКРИТА В РОДОПИТЕ

          Има дни в календара на българите, които трептят с особена вибрация и даряват с вдъхновение и творческа дързост будните и търсещите. Именно поради това избрахме тазгодишния празник на будителите, за да измерим, документираме и оповестим едно откритие, което направих седмица по-рано, на 25-и октомври 2020 г.

          Обектът представлява изкуствено оформена скална антропоморфна фигура, отделена от основния скален масив чрез допълнително оформен проход с дължина 2.40 м, ширина 0.70 м и ориентация северозапад – югоизток. Таванът на прохода се състои от два отделни каменни къса, заклещени между дясното рамо на скалната „статуя“ и основния масив и изпълняващи ролята на каменната „запушалка“, оформяща характерните скални прозорци, които могат да се видят при много от древнобългарските (все още обозначавани като тракийски) светилища и оброчища на териториите на Балканите, Мала Азия, Северното Причерноморие и др.

image

image

image
Статуята с човешка фигура за мащаб
image

image

          Разбира се, освен изкуствения скален прозорец, характерен с това, че в отличие от повечето свои аналози е оформен чрез две вместо една каменни запушалки, това което привлича вниманието на изследователя, е внушителната изправена женска фигура, чиято стилистика се родее с тази на по-схематичните сред глинените изображения на Богинята-майка от епохите на късния неолит и халколита. За факта, че фигурата е именно женска недвусмислено свидетелстват внушителният бюст и ханшът, оформени и подчертани чрез изсичане. Височината ѝ от основата до върха на главата е цели 8 м! Чрез две изкуствени изсичания (очевиден е светлият цвят на скалата, който също свидетелства за допълнителна човешка обработка) скалата е добила антропоморфната женска форма, която можем да видим днес: главата е отделена от торса с ясно различим врат, бюстът и ханшът също са оформени с изкуствено изсичане.

image

imageБюстът на Богинята
image
Профил отдясно

          И сякаш отличителните белези на тази феноменална праисторическа статуя не бяха достатъчно, когато се изкачихме, за да я погледнем в профил откъм лявото й рамо, забелязахме, че главата придоби съвсем различни очертания и пред нас се очерта профила на усмихнато мъжко лице, за което също може да се счита, че носи следи от допълнително оформяне.

image


image


image

             Така скалната фигура придоби характеристиките на андрогин, препращайки към древни митологични представи, както и към един конкретен праисторически атефакт – двулицевият къснохалколитен антропоморфен съд от Старозагорските минерални бани, характерен с двете си половини – едната мъжка, а другата женска.

          Всичките изброени особености на обекта го превръщат в изключително значим праисторически паметник, от който могат да бъдат почерпени ценни знания за вярванията на нашите предци от епохите на неолита или халколита. Особено важно е да се проучат и евентуалните му астрономически функции предвид факта, че скалният прозорец вероятно е насочен спрямо залеза на Слънцето в периода около зимното слънцестоене. Тази хипотеза ще може да бъде проверена на терен съвсем скоро.

          На този етап местоположението на обекта (в района на известно родопско светилище, обект на интензивна иманярска дейност) няма да бъде разгласявано освен всичко и поради нежеланието на откривателя то да послужи за подхранване нездравите амбиции на личности, за които българската древност е или фон за лични снимки и подхранване на егото, или декор за налудничави „обреди“, или възможност за припечелване на пари и слава чрез издаване на посредствени откъм съдържание и послания книги. Всичко друго, но не и задълбочено изследване, смирение и преклонение пред наследството, паметта и величието на дедите ни.

01.11.2020 г.

Мартин Константинов




Гласувай:
20



1. barin - Това е интересно, prarodinata. ...
04.12.2020 20:06
Това е интересно, prarodinata. Добре е да не се разгласява, че иманярите шетат. Аз като се разхождах през последните две години из Родопите видях няколко светилища, като имаше и по-малко известни.
Поздрави!
цитирай
2. sparotok - !
04.12.2020 20:17
Как само ти завиждам, че можеш да скиташ и откриваш !:)
цитирай
3. wonder - Благодаря! :))) Невероятна е!
04.12.2020 20:35
Благодаря! :)))
Невероятна е!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Аз имам години пътувания по Родопа и съм посетил много тракийски светилища,
04.12.2020 22:53
снимки от които съм поместил в блога си. Сега съм запланувал едно в Западни Родопи, между селата Рибново и Осиково.
Моля, изпратете ми на Л. С. къде се намира този скален феномен, щом се стопи снегът, ще го посетя. В блога си имам много-много светилища, които помествам от години. Ще чакам Съобщение от Вас,
Коста Вътков
цитирай
5. lexparsy -    И аз много се вживях, и благодаря ...
05.12.2020 02:07
   И аз много се вживях, и благодаря за този постинг и за снимките. Това наистина е страхотно откритие и трябва да бъде проучено, преди да бъде надупчено от иманярите... :-)
   В Родопите има все още много неизследвани обекти, занемарени и от правителствата ни!
   Много благодсря на Коста, че ни взе с Веси на едноседмично препускане по ведоми само за него пътеки и урви, да обходим част от тракийските светилища на Източни Родопи.
    Аз си имам афинитета си към камъните, а по време на този преход ми се искаше да се спра пред десетки очевидно обработени от човешка ръка монолити. И започнах да вярвам че траките са имали някаква магическа дарба да обработват камъка, както децата пластелин... :-)))
    Но все пак успях да си добия лични впечатления и изводи, и даже си извоювах време да изследвам сам пещерата Утроба (Вулвата).
    Този постинг идва като повод за изповед, защото и на спътниците си разказах с недомлъвки... Относно Утробата, не намерих логично обяснение как е създадена от природата, нито как очевидно и от човешка ръка... Измерих посоката на изхода който се разминаваше с няколко градуса от Юг. после реших да разбера На каква честота се получава невероятен резонанс... безпомощно пях Руфинка..., а после записвах различни тонове на телефона докато започне да резонира... Ефектът беше невероятен!
    Но понеже и аз направих едно откритие, ще го споделя, защото и на Коста бегло разказах. А после планината на изгуби, и като че краката ми тръгнаха в погрешната посока, (на североизток) , за да стигна до "Извънземното", (вижда се на картата). А за да се върна бързо се свлякох по една урва (на югозапад) , и попаднах на една пещера, която ми се стори с оформен от монолити отвор, и може пък никой да не се е сурвър по урвата да я открива... :-))) Та предполагам че Коста може да я открие, защото и той е луда глава... :-))
    Благодарим за този хубав постинг, и за откритието ти, и за повода да споделя защото паметта лесно забравя... :-))
   Лекс
цитирай
6. prarodinata - Това е интересно, prarodinata. ...
05.12.2020 14:55
barin написа:
Това е интересно, prarodinata. Добре е да не се разгласява, че иманярите шетат. Аз като се разхождах през последните две години из Родопите видях няколко светилища, като имаше и по-малко известни.
Поздрави!

Да, на този етап няма да споделям местоположението на паметника. Поздрави!
цитирай
7. prarodinata - Как само ти завиждам, че можеш да ...
05.12.2020 14:56
sparotok написа:
Как само ти завиждам, че можеш да скиташ и откриваш !:)

Жалко, че сега пътуването стана по-трудно, но когато се прибираш, винаги имаш покана за скитане и откривателства :)
цитирай
8. prarodinata - Благодаря! :))) Невероятна е...
05.12.2020 14:57
wonder написа:
Благодаря! :)))
Невероятна е!

И аз благодаря и се радвам, че има хора, които оценяват по достойнство такива обекти. Поздрави!
цитирай
9. prarodinata - снимки от които съм поместил в блога ...
05.12.2020 14:58
planinitenabulgaria написа:
снимки от които съм поместил в блога си. Сега съм запланувал едно в Западни Родопи, между селата Рибново и Осиково.
Моля, изпратете ми на Л. С. къде се намира този скален феномен, щом се стопи снегът, ще го посетя. В блога си имам много-много светилища, които помествам от години. Ще чакам Съобщение от Вас,
Коста Вътков

Благодаря Ви за интереса! Имате ЛС.
цитирай
10. prarodinata - До lexparsy
05.12.2020 15:13
Благодаря за хубавите думи и за споделянето! Източните Родопи не са просто планина, а цял магически свят, люлка на българската, а защо не и на човешката цивилизация. Винаги тръгвам натам с вълнение и очакване и никога не искам да си тръгвам, защото остават още толкова много необродени места...
Поздрави!
Мартин
цитирай
11. panazea - Прекрасна е !
05.12.2020 21:22
Дори и скалите са с нас ! Благодаря !
Панацея
цитирай
12. bezistena - Поздрави за откривателското попадение и верен изследователски нюх и усет
08.12.2020 19:38
И защото Българското родово и историческо духовно и материално богатство и наследство е с непреходен мултидисциплинарен многопластов строеж и характеристика, да добавим в неговото общо откривателство и нашия езиков археологически принос.
Още заглавната информация за осем метрова фигура на Богинята Майка категорично ни документира, че става въпрос за вложен в нея синкретичен сдвоен култов Божествен двуполов образ, което повествованието на изследването потвърждава по – късно, а именно:

ОСЕМ МЕТРОВА ФИГУРА на=ФИГУРА на Иса и Богиня Мат Мария

Иса и Богиня Майка Мария са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140...,които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на тези документи и със

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез
Тайната на Свещения Български език
http://bezistena/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

И една малка добавка към манипулационно формулираните от фалшивата Българска псевдо – орфистка траколожка наука изкуствено построени мегалитни скални светилища с феноменни строителни свръхтехники:

– те не са "изсечени" с каменоделски сечива върху случайно подбрани естествени скали и обожествени за суеверно поклонение от първобитни невежи хора, както ни манипулират и насочват в погрешна посока към първобитни елементарни умения на "каменоделци" казионните учени – антибългари безБожници и материалисти, а са построявани с висши свръхтехнологични и технически инженерни архитектурно – строителни и енергийни свръхестествени феноменни познания и умения от Предците ни Жреци, които са построявали всички великански и свръхвеликански мегалитни комплекси в България и по целия свят на Световната енергийна мегалитна светилищна система, управляваща и балансираща всички енергийни, физични и био процеси на планетата ни, и обявявани от най – манипулативната след историческата наука – геологията, за "природни геоложки феномени" и "игра на природата", за да не потърсим и познаем в тях Боговете ни и феноменните ни Божествени Предци и нашия Божествен генезис и статут !

ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ строени от=
строени от Българи Кан (Жреци) на Ежуа и Богиня Мадара –

чиито синкретични образи Предците ни са имплантирали в поредния свръхтехнологичен светилищен комплекс, и чиято пускова парола е разсекретеното най – горе обяснително наименование, както и тази обобщена категорийна формулировка и разшифровка.

Бъди благословен с Любов и здраве от екипа ни, все заклети иманяри на това Божествено имане, с което скоро ще творим заедно чудеса!
И щото сме роднини по тази Божия линия, впрегнати в окултна синергитична работа по тия свещени светоустройствени тайни, ето твоята жреческа Божествена индексация:

МАРТИН=Матара

МАРТИН КОНСТАНТИНОВ=Кан (Жрец) от Богиня Матара и Тати (Баща, Отец) Иса
цитирай
13. shtaparov - При внимателно вглеждане наистина ...
24.12.2020 14:01
При внимателно вглеждане наистина се отксриват очертанията на женска фигура- богинята Майка разбира се,няма коя друга да е!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: prarodinata
Категория: История
Прочетен: 1537360
Постинги: 49
Коментари: 896
Гласове: 2105