Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2019 15:12 - Защо Мая Манолова стана от стола на омбудсмана?
Автор: missana Категория: Политика   
Прочетен: 1185 Коментари: 4 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Въпросът е съвсем резонен. Дори бих се учудил крайно много, ако има гражданин на тази страна, живеещ в нея, който да не си го е задал. Никой не отрича заслугите на г-жа Манолова като омбудсман. Именно те са в основата на нейната популярност понастоящем. Тя дори напусна собствената си партия, за да стане надпартийна, което е съвършено правилна позиция, защото по този начин тя няма  да носи пасивите на т.нар. социалистическа партия, която покойният проф.Вучков /мир на праха му/ беше определил като ултрадясна. И наистина, как да си омбудсман и да представляваш интересите на целокупния български народ и същевременно да представляваш тяснопартийните интереси на една ултрадясна партия, чието призвание е да брани шепа олигарси, пръкнали се най-вече от нейните редове.

Дотук всички постъпки на г-жа Манолова изглеждат логични и заслужават адмирации. Нека всеки да стане на крака и да й ръкопляска.

Но точно в този миг, когато г-жа Манолова стана симпатична на мнозина българи с последователните си и правилни действия, изведнъж тя извърши един крайно алогичен ход. А именно, тя стана от омбудсманския стол и се кандидатира за кмет на София. С това си действие тя се отказа да брани интересите на целокупния български народ, нещо донесло й ореола на нравствеността, и вместо това реши да брани интересите на една много по-малка част от този народ - интересите на столичани. Самата г-жа Манолова е родом /според официалните сведения/ от Кюстендил и следователно би следвало да е значително по-загрижена за родния си град, отколкото за столицата на България. Рязката смяна на политическия курс, която тя предприема понастоящем, няма и не може да има връзка с претенциите й за нравственост и персона загрижена за целия български народ. Точно сега тя следваше да запретне ръкави като омбудсман и да предприеме още много действия в защита на интересите на този народ, а после, ако трябва, да се кандидатира и за президентския пост. Но в опита й за превземане на кметския стол на София, поне аз не виждам никаква нравствена подоплека. Известно е, че бюджетът на София не е никак малък. Възможно е г-жа Манолова да е решила да подплати своите високонравствени пориви с известно финансово счетоводство. Но не можеш да бъдеш светец и счетоводител едновременно. Още Иисус ни учеше, че не е възможно да се служи едновременно на Бога и на мамона.

Трудно е да се отговори и на още един въпрос. Защо политик с растяща позитивна популярност рискува да си направи политическо харакири? Или както е казано от народа: защо изпуска питомното, за да гони дивото?

Помислете добре уважаеми читатели. Защото и двата въпроса, които поставям в този свой материал са във висша степен любопитни. А отговорите им може би са свързани с въпроса за отсъствието на свободна воля у родните политици. Тежко им и горко! А още по-тежко и горко на нас, които само след седмица ще се изправим пред избирателните урни!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mihala - Поздрав,
21.10.2019 16:15
Задаваш и отговаряш на въпроса точно и ясно - свободна деокрация...
цитирай
2. missana - Благодаря ти, Михала!
21.10.2019 17:12
mihala написа:
Поздрав, Задаваш и отговаряш на въпроса точно и ясно - свободна деокрация...


Твоето споделено мнение е важно за мен, най-малкото защото е демонстрация на активност по въпрос съдбоносен за бъдещето на България.

Пожелавам ти много успешна нова седмица!
цитирай
3. vedrina - !!!
21.10.2019 19:04
Ако и бяха подшушнали, че може да се кандитатира и за президент, ще скочи - дори от кметското място..., но е само едно ултра крачетало с високи децибели..., суетно момиче от Кюстендил, с коса стенеща от изрусени прически...
цитирай
4. missana - Браво, Марина!
21.10.2019 22:47
vedrina написа:
Ако и бяха подшушнали, че може да се кандитатира и за президент, ще скочи - дори от кметското място..., но е само едно ултра крачетало с високи децибели..., суетно момиче от Кюстендил, с коса стенеща от изрусени прически...


Смело и точно изразихте мнение, което е абсолютно вярно и към което се присъединявам без всякакво колебание. Да имате прекрасна нова седмица!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5036713
Постинги: 2885
Коментари: 18674
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031