Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.06.2018 17:41 - Скрипал, Бабченко и „виновна е Русия”
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2596 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Слушахме всеки ден за отравянето на Скрипал, но тук изведнъж се появиха украинците и ни сервираха сензация, която просто закопа всички останали истории за кървавото ФСБ и дългата ръка на Путин.

И тъй, историята накратко. На 29-ти вечерта бе съобщено, че в Киев е застрелян руския журналист и блогър Аркадий Бабченко. Бе разпространена снимка на убития, лежащ по корем с огнестрелни рани на гърба. Естествено, украинските власти веднага обвиниха руските служби, че те са ликвидирали Бабченко, защото той е критикувал Кремъл. Информацията по случая бе доста противоречива и неясна, но западните медии веднага подхванаха украинската история и написаха за поредния дисидент-журналист, ликвидиран от ФСБ. Някои западни журналисти веднага предложиха да се въведат нови санкции срещу Москва и да се бойкотира световното по футбол.

На следващия ден, внезапно, Бабченко… се оказа жив и се появи пред камерите в компанията на шефа на СБУ, който обясни, че убийство е нямало, а всичко е било режисирано.

В Москва либералната общественост вече беше излязла на улицата, за да почете паметта на невинно убития и да изрази протест срещу кървавите действия на ФСБ и Путин, когато се изясни, че убития всъщност не е убит и всичко е постановка на украинските служби.

image

Естествено, доста хора се почувстваха като идиоти, не само либералите в Русия и нацистите в Украйна. Западните медии, особено британските и американските, също разкритикуваха Киев и нарекоха действията на украинските чекисти пълна идиотщина. Бабченко не им остана длъжен и още вчера ги напсува във фейсбук, попътно изпросвайки си британски паспорт (за който може само да си мечтае). Западните писачи са недоволни от факта, че този цирк ще даде повод на Москва да нарече всички обвинения срещу нея провокация. Всъщност обвиненията срещу Русия действително са провокация и не са подкрепени от факти. С две думи – фейк нюз. И в случая със Скрипал отровените със смъртоносно химическо оръжие чудодейно оживяха, и Бабченко също внезапно възкръсна. Вината на Русия, естествено, и в двата случая беше категорично „доказана”.

На западните пропагандисти подобна история вреди силно, тъй като прави за смях всичките доказателства за вината на Русия. Историята със Скрипал също е шита с бели конци и на британците и без друго им е трудно да я пробутат на зрителите, а инсценировката с Бабченко стана същински цирк. При това доста селски и нескопосано изпълнен цирк. Европейците все се оплакват, че пропагандата им не е достатъчно ефективна и губят информационната война срещу Русия и хоп! – украинците им извъртяха такъв номер.

Самият Бабченко получи своите пет минути слава. А също и украински паспорт, което явно е хонорар за участието му в постановката на СБУ. Всъщност на Аркаша често му викат Аркадий „ето го моето яндекс портмоне”, защото почти под всеки свой постинг публикува номера на сметката си и моли хората да му превеждат пари. Бабченко постоянно парадира с участието си в чеченските войни, изявявайки се като голям герой. Работеше в няколко медии, откъдето или го гонеха, или той сам напускаше. В крайна сметка журналистическата му дейност се сведе до това да пише провокационни постинги във фейсбук, злорадствайки при всяка трагедия, която се случва в Русия (и да хейтва Путин разбира се). Една от най-култовите му реплики е, че той мечтае да премине по центъра на Москва яхнал американски танк, а руснаците да се наредят пред него на колене и да просят от него хуманитарни консерви. Другата му мечта, която той обяви публично, бе Русия да се разпадне на 10 княжества, които постоянно да воюват помежду си, а той на стари години да седне да пише детски книжки.                    

Повечето нормални руснаци с право презират Бабченко, но и в Украйна отношението към него не е много добро, въпреки че той активно подкрепя преврата от 2014г. и от самото начало зае страната на киевските власти във войната в Донбас. Само дето нацистката организация Десен сектор не оцени укропатриотизма му и през лятото на същата 2014-а украинските нацисти го бяха пребили и държали като затворник известно време, подозирайки, че е московски шпионин. СБУ също го беше задържала, конфискувайки личните му вещи. В крайна сметка обаче нещата се завъртяха така, че Бабченко стана агент на СБУ и даже получи украинско гражданство (преди това той се опита да получи жителство в Израел и Чехия, но и в двете страни не се задържа дълго). Всъщност с участието си в клоунадата на СБУ Аркадий окончателно закрепи маргиналния си статус и журналист той може да се нарича само в кавички, също като българските журналя, които пишат хвалебствени статии за тази шматка. Кога отново Бабченко ще умре не е ясно, но със сигурност никой няма да тръгне да скърби за него и показно да пали свещи на площада, дори и в либералния лагер (мнозина вероятно просто няма да повярват, че този път той е умрял наистина).            

Що се отнася до украинските власти, то мога да ги поздравя и да им пожелая да продължават с циркаджийските номера. Бабченко успя да превърне в пълен абсурд опитите на Запада да демонизира Русия. То не бяха химически атаки, то не беше малайзийския боинг, Новичок, допинга и т.н. На Москва дори не ѝ се наложи да се старае, Украйна свърши всичко вместо нея и направи за смях провокациите на Запада срещу Русия при това в рамките на едно денонощие.

Ще очаквам с интерес бъдещите „журналистически” шедьоври на Бабченко, в които той остро ще критикува Путин и ще проси пари от читателите си. Между другото, на брифинга на СБУ заявиха, че „килърът” на Аркадий имал списък с още 30 потенциални жертви, така че трагикомедията „Бабченко” може и да има продължение.

Междувременно помнете – Русия е виновна дори когато не е виновна. Точка.

         




Гласувай:
6



1. 1997 - А какъв е монологът на задържания поръчител?
01.06.2018 18:46
Все пак Бабченко не е в моноспектакъл.
цитирай
2. apostapostoloff - Голям ташак си направи този зевзек
01.06.2018 18:51
Бабченко с вас, русофилистиците. Страхотен гъзобрък беше, чудна преебушка. Много хубаво ви го тури. Сега Гогол ще го барате.
цитирай
3. worldissue - Все пак Бабченко не е в моноспект...
01.06.2018 19:20
1997 написа:
Все пак Бабченко не е в моноспектакъл.


"Поръчителя" казва, че от СБУ са му дали пари, за да ги предаде на "килъра", който също се оказа, че изпълнявал поръчка на СБУ. Поръчителя бил уверен, че помага на СБУ да разкрият заговор на руските служби. Горе-долу така изглежда схемата.
цитирай
4. 1997 - Толкова тъпо, че чак само тъпо
01.06.2018 23:23
worldissue написа:

"Поръчителя" казва, че от СБУ са му дали пари, за да ги предаде на "килъра", който също се оказа, че изпълнявал поръчка на СБУ. Поръчителя бил уверен, че помага на СБУ да разкрият заговор на руските служби. Горе-долу така изглежда схемата.

Бях се зачудил. Викам си не може една такава работа в която министър председател ЛЪЖЕ целия свят, да няма някаква сериозна цел. Вероятно нещо изключително е спънало пътя към тази цел. Това е някаква сложна политическа игра с много перипетии и рискове.
А то просто било глупост. Глупаци и участници, и ръководители, и вдъхновители.Тия хора не трябва да ръководят Украйна!

А-пропо. Обаче Бабченко с кървав гръб привлече огъня от Скрипаловото излагане на Мей- Джонсън към себе си. Може би това е бил финтът.... пък може тъпото да си е било просто тъпо, а резултатът да е случаен рикошет.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3213851
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031