Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.03.2018 15:39 - Нова химическа атака в Сирия до дни?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1856 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 04.03.2018 15:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бързам да напиша този постинг, защото много скоро той може да се окаже неактуален. Става въпрос за случващото се в Сирия в момента, по-конкретно, спекулациите около възможната нова химическа атака, за която естествено ще обвинят сирийския президент Асад.

Западните медии активно вече подгряват общественото мнение, тъй като целта на евентуалната химическа провокация ще е да даде повод за въздушен удар по сирийските войски. Причината? Сирийците развиват успешно настъпление срещу ал-Кайда и останалите „умерени” главорези и затова терористите търсят отчаяно помощ от западните си покровители. Щатите и съюзниците им са заинтересовани в продължаването на конфликта в Сирия, което съответно им дава повод за продължаване на окупацията на част от страната. Ясно е, че ако сирийската армия окончателно победи джихадистите, логично ще възникне въпроса какво правят западните окупатори на сирийска територия.

Главната интрига в момента се върти около Източна Гута, едно от предградията на Дамаск, удържано от терористите. Въпросните терористи всекидневно обстрелват кварталите на сирийската столица, което води до десетки жертви сред мирното население. Западните медии и политици умишлено игнорират този факт и обвиняват Русия и Асад, че бомбардират мирното население на Гута. По логиката на Щатите и компания явно Асад трябва да спре да щурмува терористите и да продължава да търпи всекидневния терор срещу жителите на Дамаск. Преди дни дори римския Папа (!) призова сирийските войски да спрат щурма, фактически заставайки на страната на джихадистите. Защо Папата нито един път например не призова „опозиционерите” да спрат да тероризират Дамаск мисля, че е достатъчно очевидно.

И така, сирийските войски успешно започнаха да зачистват Гута (допреди две седмици никой не знаеше това название, а сега всички много се притесняват за „хуманитарната ситуация ” там) и вероятността за химическа провокация нараства все повече. Схемата е проста – джихадистите ще организират на своя територия някаква дребна химическа постановка, Белите каски ще направят видео, а западните медии ще раздухат случая и ще обвинят Асад. Щатите ще използват тези обвинения като оправдание и ще нанесат удар по сирийската армия, за да спънат прогреса ѝ. След време ще се окаже, че Асад не е виновен, но на никой няма да му пука за това.

По-долу ще приведа пример за това колко струват „доказателствата” на западната пропаганда, за да имате едно на ум, когато по телевизора или интернет видите поредните снимки на жени и деца „бомбардирани” от Асад. Нивото на тази пропагандата е доста ниско, но въпреки това продължава да работи ефективно. Ето и няколко ярки примера:

image
Внимание, камера! Два "трупа" гледат към режисьора и чакат сигнал за начало на снимките. Тези двамата също ги "бомбардира" Асад.

image
Покъртителна сцена! Дете спи между два импровизирани гроба (може би на родителите му?). Но не се притеснявайте - това е просто постановка и всички са живи и здрави. Асад този път не "бомбардира" никой.

image

Пропагандата в социалните мрежи е вече в разгара си. Ето един подобен туит, който явно обвинява сирийското правителство. Но! Това е фейк. Тези снимки не са от Сирия!


image
Тази снимка е от Ивицата Газа, квартал Туфа, и показва действията на израелската авиация. И кой тук е тиранинът, който бомбардира жени и деца?

image 
Тази снимка пък е от Ирак, 2017г. Жител на Мосул, който бе изравнен със земята от щатската авиация, бяга от ИДИЛ. А тук кой е тиранинът?


image 
Последствията от бомбардировка може да се изобразят и с помощта на кокоша кръв и едно хлапе. Номерът действа безотказно. 


Ето го и десерта. Няколко "спасители" от Белите каски, които в свободното си време се оказват... терористи от ал-Кайда. И тези типове все доказват, че Асад бомбардира жени и деца... 

imageimage
 




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3205659
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031