Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.03.2018 18:38 - Русия каза тежката си дума, САЩ да си отпушат ушите
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 10510 Коментари: 17 Гласове:
-11

Последна промяна: 01.03.2018 18:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тазгодишното официално обръщение на руския президент към депутатите и представителите на управлението на страната (то се провежда всяка година, този път съвпадна с предизборната кампания) беше повече от просто протоколно обръщение. Ако първата част на речта на Путин се отнасяше към вътрешните работи на Русия, то втората и основна част на изявлението му имаше ефекта буквално на бомба (или балистична ракета, както ви харесва повече) и отекна далеч отвъд руските граници.

Това, естествено, не беше случайно. Москва направи недвусмислен намек на американците и подчерта руската позиция по отношение на действията на САЩ и НАТО.

Западните медии тепърва ще започнат да истерясват и да вдигат тревога, обвинявайки Русия във всички смъртни грехове, но всичко случващо е закономерно.

Да не забравяме, че наскоро в Щатите заговориха, че могат дори да нанесат локален ядрен удар (!) по някой от противниците си. Вариантите, разбира се, не са много. Ако не броим Северна Корея, основна мишена е Русия. Към това трябва да добавим и факта, че около руските граници постоянно изникват все нови натовски бази и противоракетни установки. Янките твърдят, че щатските установки са отбранителни, но те могат да изстрелват без проблем и нападателни ракети. Подобни установки се очаква да се разположат в Южна Корея и Япония, което още повече да затегне ракетния обръч около Русия. На всичкото отгоре американците открито наричат Русия и Китай основни противници (тоест врагове, които би било добре да бъдат унищожени).

И Русия трябва спокойно да гледа на всичко това? Само луд човек може да седи спокойно, докато в лицето му навират заредена пушка.

В Москва естествено не седят идиоти и се приемат съответните мерки, при това процесът не започна днес или вчера. Русия от години предлага на Вашингтон да потърсят компромис, за да се избегне напрежението и нова ядрена надпревара. Американците обаче не искат никакви компромиси и продължават да провокират руснаците. Пък и за какво им е на Щатите да се съобразяват с някой, нали те са най-великата нация във Вселената и всички трябва да им се подчиняват. Единствения компромис, който те предлагат на руснаците е Русия да се предаде доброволно и да забрави, че има национални интереси. Подобен „компромис” е меко казано неприемлив и звучи като предложение за самоубийство.

А щом Русия не иска да приеме варианта за самоубийство, САЩ продължават да вдигат залозите и да устройват нови провокации. За съжаление ястребите, глобалистите и либералите във Вашингтон не искат да осъзнаят, че вече не живеем през 1990-те и САЩ не са глобалния хегемон от близкото минало. Щатите са все още достатъчно силни, но вече не са всесилни и са неспособни да контролират целия свят, да не говорим за Близкия Изток. Щатските умове обаче знаят само една стратегия – постоянно да настъпват и завоюват. Ресурсите за поддържането на тази перманентна експанзия обаче вече не достигат и янките все по-често започват да размахват ядрената си бухалка (наскоро Тръмп даже си мереше ядреното копче със севернокорейците в туитър).

Речта на Путин и демонстрацията на новите ракетни разработки показват, че Москва сериозно възприема заплахите, идващи от Запад. Пък и самите американци постоянно доказват сериозността на своите заплахи. Сигналът отправен днес е с достатъчно ясен смисъл – ние имаме с какво да ви отговорим, така че ядрените ви ракети няма да ви донесат победа.

Американците разчитат да нанесат безнаказан ядрен удар по Русия, без да може тя да им отговори. Именно за това и по руските граници се трупат противоракетни установки, чиято цел е да не позволят на руснаците да открият ответен огън по Америка. По такъв начин теоретично янките биха могли да постигнат лесна и бърза победа, без да пострадат.

Само дето се оказва, че Русия има разработки, които са способни да зачеркнат тази схема и да нулират предимството на Щатите. Демонстрираните днес руски ракети, способни да достигнат всяка точка на планетата, очевидно доказват, че Вашингтон не би могъл безнаказано да нанесе ракетен удар по Русия. Всъщност бойния лазер и хиперзвуковата ракета за пореден път развенчаха и мита за „ръждясалите танкове” и „падащите руски самолети”. Оказа се, че някои руски технологии са изпреварили американските (дори самите американци признават изоставането си в някои области). При това руснаците харчат десетки пъти по-малко пари, а постигат по-висок резултат от конкурентите си.

Реакцията на Вашингтон обаче ще е предсказуема – те най-вероятно пак ще демонизират Русия и ще обявят увеличение на военните си разходи (което е добре дошло за американските корпорации, които само и търсят нови поводи да източат щатския бюджет). Американското разузнаване, учейки се от военните, също проси още повече пари за „борба с Русия”. Парите разбира се ще бъдат изхарчени за съвсем други неща, но какъв е проблема – Федералния резерв просто ще напечата допълнителни долари.  

Надали американския елит и олигархат ще се опомнят и ще започнат да водят най-накрая конструктивна политика спрямо Русия. Все пак те са толкова егоцентрични и самовлюбени, че не възприемат никого за равен, дори той да има десет пъти повече ядрени ракети от янките. Но въпреки това днешната реч на Путин и видеото, което той демонстрира, ще накарат американците сериозно да се замислят преди да протегнат отново пръст към ядреното копче.






Гласувай:
18



1. apostapostoloff - Остави ти САЩ,
01.03.2018 18:56
САЩ вече не са хегемон.

Китай е далеч по- страшен от САЩ! Като прибавиш към Китай и САЩ Индия и ЕС, бръщолевенето на дегенерата Путин става не смешно, а жалко. Една изостанала страна се репчи на целия свят!

Така е то- родиш ли се психопат и отрепка, умираш си психопат и отрепка.
цитирай
2. pando - Квиченето
01.03.2018 18:58
На русофобите е доказателство,че Русия е постигнала целта си. За успокоение краварите да гледат холивудски помии,белким им се повдигне настроението....
цитирай
3. enetrada - Недоумявам защо авторът на поре...
01.03.2018 23:59
Недоумявам защо авторът на поредната путинска пропагандна помия, който очевидно не е българин, а путински плужек, не си сложи руски Ник, а американски
Колкото до постинга - има два резервата на идиоти в света, където не живеят хора, а уроди.Путландия и Северна Корея.
цитирай
4. luky - !!
02.03.2018 03:04
Жужето плаши гаргите и впечатлва глупаци като горния, но умело крие откраднатите богатства на мада раша в гадната Америка.
Тази клоака е пълна с идиоти!
цитирай
5. kuschel - Да ви сера на на смотаните краварски ...
02.03.2018 06:52
Да ви сера на на смотаните краварски лайнояди. Краварите ще го ядат дебелия и скоро никой няма да ги брои за фактор, а вас гнидите ще ви окачим по дърветата. Това е положението. Гответе се.
цитирай
6. pompadurpredator - И тоя путински червей напомпих.
02.03.2018 08:49
kuschel написа:
Да ви сера на на смотаните краварски лайнояди. Краварите ще го ядат дебелия и скоро никой няма да ги брои за фактор, а вас гнидите ще ви окачим по дърветата. Това е положението. Гответе се.


Само путиноидите помпя.
И Дела, конечно.
цитирай
7. haralanov - Русия отново показа, че е една агресивна и военнолюбива олигархична държава
02.03.2018 09:20
Русия отново показа, че е една агресивна държава!
цитирай
8. bojinkata - Соросчетата изпълзяха от дупките!
02.03.2018 09:27
Соросчетата изпълзяха от дупките!
цитирай
9. born - Без никакво съмнение е твърдението ...
02.03.2018 11:25
Без никакво съмнение е твърдението и е абсолютно сигурно , че РФ е най-агресивната държава. Тя не е заобиколена с хамерикански бази, докато Великата ЮЕСЕЙ е заобиколена отвсякъде с руски бази. САЩ нямат никакви бази в близост с Русия - всичките са НАТОвски бази, с които САЩ нямат нищо общо.
цитирай
10. kolevn38 - Генерал Матис: Можем повторить :)
02.03.2018 11:33
kuschel написа:
Да ви сера на на смотаните краварски лайнояди. Краварите ще го ядат дебелия и скоро никой няма да ги брои за фактор, а вас гнидите ще ви окачим по дърветата. Това е положението. Гответе се.

цитирай
11. putinofil - ВЕЛИК ПУТИН!
02.03.2018 12:21
ВЕЛИК ПУТИН!
цитирай
12. radostinalassa - Добре, че Русия продава ноу хау на янките
02.03.2018 14:48
Че с техния хибриден мозък няма да могат да имат и сателити.
Метисният мозък е ясен, но и белите мозъци са успокоени с психотропни вещества.
Това е положението.
цитирай
13. kolevn38 - Бульо, май днес не си пила гинко-билобата :)))
02.03.2018 17:39
radostinalassa написа:
Че с техния хибриден мозък няма да могат да имат и сателити.
Метисният мозък е ясен, но и белите мозъци са успокоени с психотропни вещества.
Това е положението.

цитирай
14. pando - Колев
03.03.2018 02:02
Изкара ли си кебапчетата и биричката? Наздраве и да ти е сладко!
И продължавай все така-Вие сте на всеки километър.
цитирай
15. kolevn38 - Панде, не се бъркай там, където не ти е работата, гледай си танковете и зимбабвийските педали.
03.03.2018 04:27
pando написа:
Изкара ли си кебапчетата и биричката? Наздраве и да ти е сладко!
И продължавай все така-Вие сте на всеки километър.


Аз кебапчета не пия и бира не ям - предпочитам червен хайвер и шампанско. А и каруцари не разговарям, така че - аре джа от тук.
цитирай
16. radostinalassa - Ти си реагирал?
04.03.2018 16:23
Нито днес, нито утре не съм пила растения.Не трябваше да ви наричам оглупял старец, но и аз нямам дислексия.
Всъщност излъгах, в момента пия сладък пелин, унищожавам си паразитите, надявам се и външните също да ех.
цитирай
17. pando - До Колето
04.03.2018 18:13
С професионални лъжци не споря. Винаги си прав,дори когато грешиш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3205686
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031