Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.01.2018 19:01 - Българите – мафиотска нация?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2677 Коментари: 7 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ако съдим по статията на френския „Журнал дьо Диманш”, цитирана от дир.бг, то ние сме „умалено копие на Русия” и имаме силно изразени „мафиотски” черти в манталитета.

Вярно е, че в България проблеми колкото щеш, корупцията процъфтява и много други работи не са наред, ама това, което са написали жабарите, е меко казано прекалено. Първо, че България не е умалено копие на Русия (прилика в манталитета може и да има, но разликите са в пъти повече), второ, да пишеш, че нечий манталитет е с мафиотски черти, е на ръба на расизма. Подобно заключение намеква, че крадливостта и недостатъка на честност са характерни черти на родната народопсихология, от което логично следва, че българите нямат шанс да решат проблема с корупцията и са обречени да останат на дъното (това малко ми напомня на расовите теории на Хитлер). То и в статията, преведена на български, така пише: „[България] никога няма да отговори на изискванията на поставените критерии”. Казано по-просто и без заобикалки – никога няма да станете цивилизовани като западноевропейците и ще си останете в блатото.

По адрес на Русия западните журналисти използват дори още по-груб език, който често излиза далеч извън рамките на добрия тон – Русия била мафиотска държава, манталитета на руснаците бил престъпен, те били коварни и жестоки по рождение и т.н. В документален филм на БиБиСи, който преди време гледах, един от „експертите” си позволи да каже, че 92% от руската икономика била мафиотска. При това не приведе нито един факт, с който да докаже твърденията си (по принцип ако едно обвинение не може да бъде доказано, то се нарича клевета). Просто каза, че всичко в Русия е мафиотско и готово! – доказателства не му трябват. Друг британски „експерт” пък беше застанал на площада пред сградата на ФСБ в Москва и с умен вид разказваше, че из „московските квартали са разпръснати стотици хакери” (?!), а най-много хакери работели в сградата на ФСБ. И като ги четеш и слушаш тия работи може да си помислиш, че в Западна Европа и Щатите всички са честни, миролюбиви, корупция няма и хората са ангели. Изобщо земен рай е там, а всичко лошо идва от Русия и за всичко е виновен… Путин.

Но да се върнем на България, която във френската статия я критикуват за липсата на напредък в борбата с корупцията и липсата на свобода на словото. Наистина, това е така, няма как да възразиш на французите по този въпрос. Само че в статията много старателно избягват името на премиера Борисов и никъде в българския превод не срещнах поне една критична фраза по негов адрес.

Тоест какво излиза – мерките срещу корупцията са неефективни, масово се раздават подкупи, 10 семейства държат богатствата на страната, властите не проявяват никакъв напредък. А между другото колко премиерски мандата изкара през това време Бойко? Или премиера и кабинета му не са виновни за нищо и него няма за какво да го критикуваме? Може би френския автор всъщност се самоцензурира и умишлено избягва да критикува Борисов? И с какво тогава западната преса е по-свободна от българската?

Пък и политиката на Борисов е уверено прозападна и действа в рамките, които определят Вашингтон и Брюксел. Тогава значи за хроничните проблеми с корупцията трябва да обвиняваме европейците и американците, с одобрението на които властват гербаджиите и бесепарите. Тоест все пак проблема не е в „мафиотския” манталитет на българите, а виновни са определени лица, които водят политика, изгодна на същите тези обвинители.

Докато Бойко играе по свирката на европейци и американци той е "добър" премиер и проблема с корупцията не го засяга, така ли? И в Украйна е същото – президента-олигарх Порошенко е един от главните корупционери, в страната му е пълен хаос и на част от територията се води гражданска война, но американците го пазят и не позволяват на конкурентите му да го свалят от власт. И там е същата картинка – европейци и американци постоянно критикуват Украйна заради корупцията, но киевските власти са с имунитет защото се подчиняват на Вашингтон и чинно изпълняват всички команди отвъд океана. Защо тогава френските журналя не напишат и за Украйна, че е умалено копие на Русия и има мафиотски манталитет? За украинците това описание дори би било малко по-правдоподобно, отколкото за нас.

Някой може да възрази, че това е единичен случай и не всички европейци мислят като редакторите на цитирания по-горе френски вестник. Уви, френската статия отразява разпространената гледна точка на западноевропейците. За тях източноевропейците действително са втора ръка хора, а ние сме просто една от изостаналите републики от соцлагера, чиято единствена задача е да обслужва интересите на „белите господа” от правилния край на Европа. Когато трябва да се строят натовски военни бази на наша територия и да се провеждат учения, българите и съседите им са част от „европейското семейство”, но във всички останали случаи ние сме туземци, които нямат шанса някога да настигнат по развитие „цивилизованите” западноевропейци.

За съжаление, доста българи все още наивно смятат, че някога наистина ще бъдат възприемани като „европейци”, тоест като равни на западноевропейците. Уви, в Европа хората също се делят на първа и втора категория въпреки приказките за демокрация, толерантност и т.н.    

От България просто се иска да продължава да следва прозападен курс (дори и в ущърб на националните си интереси), да държи на своя територия натовски бази и, най-важното, да саботира и спъва всички енергийни проекти, в които участва Русия. Естествено, западните медии ще продължават да пишат за корупцията и липсата на свобода на слово у нас, но докато Бойко чинно изпълнява командите от Брюксел и Вашингтон, той няма за какво да се притеснява. Пък и какво да се старае толкова, та нали Западът вече отдавна е решил, че „никога няма да отговорим на поставените критерии”.        

        




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - наричаш онези френски брналя - твоите български журналя са боклук нива над онези
02.01.2018 19:25
БЪЛГАРИЯ НИКОГА (или поне в близките десетилетия) НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ЗАЩОТО:

1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!

цитирай
2. germantiger - 2
02.01.2018 19:25
Проблемите на България са на ПЪРВО МЯСТО тук – сред нейните предатели, печалбари, лъжетърговци или олигарси. За тези, които пишат срещу Европейския съюз и САЩ – защо децата ви бягат там, а не в Сибир, Куба и Корея?! Колко българи живеят в Щатите и кълнейки САЩ, заклевате ли българските си наследници?!

Когато пишете анти западна Европа и Америка, сещате ли се какво имате вие – там?!

Имате бгкръчми и ресторанти десетки (със сайтове) в „германия”, едно хубаво рекордно хоро си спретвате на стадион в Берлин, имате си бгучилища в Лондон, имате си ден на България в Чикаго и читалища също, в Испания и села с мнозинство в населението бгемигранти... Чужденците имат ли тук това и ако го имаха как вие бгнационалистите бихте писали против тях?!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!
цитирай
3. germantiger - финално
02.01.2018 19:27
РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното - филство, защото то започва с любов към големия – руския, от малкия – българския;
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг – голям, чужд и руски;
- русофилството е любов, обикновено всяко друго филство в България се основава на нечии чужди постижения – било германски в армия, наука, философска мисъл; било франкофонство – в музика, литература; било „имагинерно” и отвлечено - американско или англофилство покрай Адам Смит, банките и икономиката;
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО -ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ! РУСОФИЛЪТ ОБИЧА, А „ЗАПАДНОФИЛЪТ” УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!

С „ДВЕ ДУМИ”
ЧЕРВЕНИ МАЙЦЕПРОДАВЦИ
цитирай
4. jelezov - Предлагам ви, да изтриете комен...
02.01.2018 21:38
Предлагам ви, да изтриете коментарите на кретена, който се подвизава в виртуалното пространство като германски тигър.
цитирай
5. germantiger - ...
02.01.2018 21:57
jelezov написа:
Предлагам ви, да изтриете коментарите на кретена, който се подвизава в виртуалното пространство като германски тигър.


Предлагам Ви, да се чуем в реалното пространство извън нета на лс с телефон, номер и личен контакт - пиша ви на лс кому онанисте!
цитирай
6. pando - Присмял се хърбел на щърбел
03.01.2018 10:51
Така може да се обобщи критиката на западните медии по отношение на корупцията в България.
Абсолютно сте прав,че ни смятат за второ качество хора и лакейщината на наглите простаци,които са на власт само налива масло в огъня...

Имаше една много точна характеристика за западняка по времето на агресията срещу Сърбия: "Богат,стиснат,тъп и анусът му е заразен със бяс."
И същият този екземпляр ще ни държи наставнически тон и ще ни дава съвети???
цитирай
7. krumbelosvet - Има си нация, родила мафията.
13.06.2019 23:41
Има и държава, където тая мафия постигна най-гигантски печалби и влияние, щото там парите управляват най-квалифицирано.
Демографчо колко деца има? Ако има, да се живи и здрави и разумни и човечни.
Но ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ напъни на демографчо, са семпли като реакциите на "кучето на Павлов". Злото на света е с хилядолетия по-старо от комунистите. Тия хилядолетия се губят на подобните на Демографчо опитни кучета.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215545
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031