Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.10.2017 14:45 - Как Сорос участва в трафика на бежанци в Европа
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1599 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Африканските и арабски бежанци не само че попадат организирано в Европа, но в това начинание активно участват щатските служби, фондовете на Джордж Сорос и сие и дори ИДИЛ. И всички те се оказват своеобразни съюзници. При това за сметка на редовите европейци (българите включително), чието мнение никого не интересува.

Ето и малко подробности.

В началото на 2017 година италианските разследващи органи съобщават, че частни кораби, финансирани от редица неправителствени организации (НПО), някои от които свързани с Джордж Сорос, превозват в Италия и ЕС десетки хиляди нелегални мигранти. При това в схемите участват дори ИДИЛ и други радикални групировки.

Според заявленията на италианските следователи свързаните с ИДИЛ трафиканти на хора в Либия и други страни от региона натоварват бежанците в малки лодки и след това се свързват със спасителните кораби, финансирани от НПО-тата, които доставят мигрантите до европейските брегове. А в някои случаи спасителите даже сами търсят лодките с мигранти без те да подават сигнали за помощ и ги товарят на борда си.

В схемата са замесени десетки НПО и според италианците някои от тези организации са финансирани от фондацията „Отворено общество” на Джордж Сорос. [1]


image

Според друг доклад от тази година, съставен от британския мозъчен тръст Quilliam, ИДИЛ предлагат на бежанците безплатно да ги прехвърлят в Европа ако те се присъединят към терористичната организация. Терористите дори предлагали по 1000 долара на тези, които попълнят редиците им.

Това е особено тревожно на фона на статистиката на европейския комисариат по имиграцията, според която до 80% от северноафриканските мигранти, попадащи в Италия, не отговарят на условията за получаване на убежище. Много от кандидат-бежанците се оказват членове на бандитските групировки, появили се в резултат на военната операция на НАТО в Либия през 2011г.        

Щатският правозащитник и адвокат Уилям Крадик посочва, че някои от НПО-тата, които участват в морския трафик на бежанци, са финансово обвързани с Джордж Сорос и фондацията му, включително соросовските проекти Moveon, Save the Children и Лекари без граници, които имат свой собствен кораб в Средиземно море на име Aquarius. [2] Същите организации впрочем активно действат и в Сирия, участвайки в пропагандистката война срещу сирийското правителство.

Сорос и други негови колеги от лагера на глобалистите са очевидно заинтересовани в прииждането на нови бежанци в Европа, въпреки протестите на гражданите на ЕС.

При това действията на известния спекулант и спонсор на цветни революции са очевидно част от по-дългосрочен план, съставен още преди избухването на бежанската криза.

„Отвореното общество” на Сорос (според някои публикации фондацията получава пари и от USAID, тоест от американското правителство) създава през 2010 година проекта „International Migration Initiative” (Международна Миграционна Инициатива – ММИ).

image

Емблемата на фонда на Сорос
 

Авторите на инициативата не се опитват да крият замислите си и ги посочват на сайта на ММИ, изразяващи се в „изграждането на стратегически коридор, позволяващ координирани действия в страните на произход, транзит и крайна дестинация”. Казано по-просто – нелегалното превозване на бежанци от Африка и Близкия Изток в Европа, което наблюдаваме в момента.

В инициативата на Сорос също така се отбелязват три стратегически коридора: Азия-Близкия Изток, Центр. Америка-Мексико и Евразия, която се концентрира върху Централна Азия с крайна точка Русия.

Общо взето и трите коридора съвпадат с точките на картата, върху които се опира стратегията за глобална доминация на Вашингтон. А участието на Сорос в този проект показва, че щатските стратези имат финансов и политически интерес в продължаването на бежанската криза.

През септември 2016 Сорос обяви, че ще дари 500млн. долара за бежанската кауза без да обясни как ще се харчат тези пари и за какво именно. Същата година сайта DCLeaks обнародва документи, от които става ясно, че според Сорос бежанската криза трябва да се разглежда като „новата нормалност” и че бежанците представляват „нови възможности” за фондацията на Сорос да влияе върху миграционната политика в глобален план. [3]

От казаното по-горе излиза, че западния елит не само че не възприема бежанската криза като проблем, ами дори активно я насърчава. Даже факта, че терористите са замесени в трафика на бежанци, не може да накара Брюксел и Берлин да променят политиката си. Но ако погледнем как американците се „борят” с ИДИЛ в Сирия, тоест снабдявайки ги с оръжие, евакуирайки главатарите им и дори оказвайки им авиационна и артилерийска поддръжка, то очевидно терористите просто играят своята роля в този миграционен проект под ръководството на САЩ.     

image  

Главният въпрос обаче остава отворен: каква е крайната цел на хората, които насърчават бежанската криза? Защо им е нужно Европа да се напълни с неканени гости, които реално застрашават сигурността на ЕС?

Единственият логичен отговор, който ми идва на ум, е желанието на европейските олигарси да си набавят достатъчно евтина работна ръка. Населението на Европа застарява, раждаемостта е ниска и процента на работоспособно население намалява, на което публично обръщат внимание и европейските елити. Вероятно именно за това на олигарсите са им нужни толкова млади араби и африканци, само дето не ми се вярва, че мигрантите с радост ще запретнат ръкави и ще се наредят на опашка пред германските заводи. Те не се асимилират, затварят се в свои гета и предпочитат да получават помощи отколкото да работят в името на ръста на европейската икономика. Така че този план изглежда обречен на провал.

Възможно е също така САЩ да желаят да използват бежанците като инструмент за отслабване на ЕС и манипулиране на политиката му. Във всички случаи обаче напрежението ще расте, което не обещава нищо добро, включително и за България.

Но както знаем, щатските глобалисти умеят да забъркват конфликти по целия свят и после да ги манипулират, извличайки икономически и политически ползи от това. А бежанската криза изглежда е поредния от тези конфликти, които Вашингтон се опитва да дирижира. Проблема е че контролирания хаос, който американците създават постоянно, в крайна сметка се превръща просто в хаос със съответния резултат. Но нали американците си седят необезпокоявани на своя остров, а кървавата попара я сърбат всички останали. Затова и Сорос може спокойно да си върти далаверите и да спонсорира нови революции от името на Вашингтон без да се бои от неприятните последствия.

Ето ви още един прекрасен плод на демокрацията…        

 

Бележки:

[1],[2],[3] http://www.williamengdahl.com/englishNEO5Apr2017.php




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3217123
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031