Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.10.2017 20:37 - Каталония: демокрация с бухалки
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 816 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес, както е добре известно, в Каталония се провежда референум. Демокрацията в Испания ври и кипи и направо прелива. По съобщенията в медиите пострадалите са вече около 500. Испанските полицаи правят всичко възможно, за да провалят референдума. Провеждат се арести, щурмуват се избирателни секции, конфискуват се урни и бюлетини.

Също така полицаите активно използват насилие и бият наред, без да жалят никого. Поддръжниците на референдума са ритани, дърпани за косата и бити с палки. Стреля се по тях и с гумени куршуми.

Може дълго да се спори доколко референдума е оправдан и дали редовите каталонци ще спечелят от него, но показателна е реакцията на Мадрид.

Уж в Европа всичко е цивилизовано и демократично, човешките права и свободата на словото се защитават със зъби и нокти, но...

Както виждаме, когато е нужно европейците бързо забравят за права и свободи и вкарват в действие полицейските палки. По-активните влизат в затвора и им запушват устите.

Действията на испанските власти обаче надали ще им донесат успех. Подобна агресия може само да радикализира привържениците на референдума и да породи още повече съпротива. А да не забравяме, че има и такъв регион като Баския, който също може да разбунтува. Ще видим. 

С всеки изминал ден либералният "демократичен" шаблон се пропуква все по-силно. Европа не е единна и е пълна със сепаратисти. Свободното слово свободно се тъпче, народа има право да изразява волята си само ако това е изгодно на бюрократите и олигарсите. Еврогейските ценности също срещат все по-явна съпротива.

Западните медии много обичат да разправят колко е кръвожадна руската полиция и как жестоко арестува опозицията. Но в Москва никога не се случват такива безредици, а полицията не размахва палки и не бие наред. Всъщност московските либерали трябва да се радват, че насреща им е руската, а не демократичната европейска полиция, защото да обичаш европейските ценности с пукната глава е по-трудно.

Да живеят двойните стандарти... пардон, демокрацията.      





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3236694
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930