Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.08.2017 16:36 - Путин нашият враг?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1126 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 26.08.2017 16:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

На провеждащите се в Румъния натовски учения Noble Jump се случи един доста интересен инцидент. Става въпрос за българския контингент, който също е задействан в ученията.

Инцидентът бе свързан с това, че румънците сложили за мишени изображения на руски войници. Дали румънците умишлено са използвали фигури, имитиращи руснаци, или това са били стари плакати и организаторите просто ги е домързяло да сменят мишените не е ясно. Така или иначе българските войници и офицери категорично отказали да стрелят по подобни мишени, заявявайки, че не смятат руснаците за врагове.

Както става ясно от статията по-нататък, след заявения протест организаторите сменили мишените и се извинили на българските военни.

Всъщност не е за учудване факта, че в НАТО открито сочат Русия за главен враг и в сценариите на ученията им именно руснаците най-често играят ролята на противник. Най-абсурдното е, че Вашингтон и компания се опитват да убедят Москва, че не смятат Русия за враг, а в същото време по границите ѝ като гъби никнат нови американски военни бази и ракетни системи, а Обама беше сложил Русия редом до ИДИЛ и вируса Ебола. За санкциите пък да не говорим.

По идея на българските войници би трябвало да им е все едно дали на мишените са нарисувани руски войници – все пак вече 20 години подред ни обработва мощна западна пропаганда, Сорос и колегите му не жалят пари за разни фондове, промиващи мозъците на младите българи, медиите и разни „експерти” ни убеждават колко правилна и велика е Америка и колко ужасна и изостанала е Русия.

Но явно соросоидите не се справят достатъчно добре, защото русофобията така и не успя да проникне във всеки български дом. В някои домове проникна, но не във всички. Интернет троловете и платените писачи не ги броя, те са просто зомбирани от мисълта за Путин (мразят Путин, но мислят и говорят за него денонощно). За тях плюенето по адрес на Русия е единствения смисъл да съществуват – спри им интернета и животът за тях веднага ще стане безсмислен.               

Отмина времето когато всички се прехласваха по САЩ и вярваха, че и у нас ще настъпи капиталистическото чудо и ще станем равноправна част от Запада. Но годините минаваха, а сит и благополучен живот като в Германия или Швейцария не получихме, вместо това получихме разруха във всички сфери на живота. Уж вече сме част от „европейското семейство”, а никакви европейски блага така и не получихме. Е, получихме германски супермаркети и американски военни бази, но наивния български народ очевидно очакваше съвсем друго.

Някои хора много обичат всекидневно да пишат колко лоши са комунистите и да ги обвиняват за сегашното положение на България, нищо че БКП я няма вече над 20 години. Да, много от бившите партийни функционери и комсомолци се пребоядисаха в демократи и в момента отново са на власт, но същата тази власт сега обслужва Брюксел и Вашингтон. По тая логика значи и в Брюксел са се настанили комунисти, и в Белия дом всичките са бивши агенти на ДС? Но защо ли се впускам в подобни разсъждения, нали за всичко е виновен Путин! Той нали и американските избори управлява и Евросъюза клати, и дори България се кани да завладее! Но Владимир Владимирович е доста зает човек и няма време да се занимава и с българските проблеми.

Западната пропаганда леко буксува и заради това, че на фона на сегашната тъй наречена демокрация периода на комунизъм не изглежда достатъчно лош и несправедлив. Все пак по онова време страната си имаше и армия, и индустрия, нямаше такова социално разслояване и чувство на безизходица. А какво се случи с идването на „демокрацията”? Настъпи социална, икономическа и духовна криза. Индустрията и армията бяха затрити, настъпи демографска криза, придобиваща заплашителни темпове. А емиграцията в чужбина стана синоним на успех за младежта. Всъщност именно младежите са главен обект на западната пропаганда – те не знаят нищо за социализма и си мислят, че тогава е било „по-зле”. А ако постоянно им втълпяват колко е било зле едно време и колко прекрасен и велик е Западът, то е ясно каква каша се образува в главите им.     

Отвсякъде се чуват оплаквания, като включиш новините – изреждат се само лоши новини и проблеми. Постоянно повтарят Европа-Европа, но ние както си бяхме на опашката, там си и останахме. Има и балами, които ги грее мисълта, че „са в Европа” (дори и да не могат да си позволят пътуване в Европа или да не могат да получат работна виза) и това им стига, за да са доволни. Но мнозинството българи не можеш да ги нахраниш с празни приказки за демокрацията (която дори в Европа и САЩ е доста относително понятие). Европейската мечта си остана празна илюзия, която никога няма да се сбъдне. За западноевропейците си останахме емигранти и хора втора ръка, живеещи нейде в гетото.

И как при такова положение хората да намразят Русия? Първо, че българите няма за какво да имат зъб на руснаците, второ, отдавна сме в Евросъюза и НАТО и няма как да обвиняваме Русия за проблемите си, трето – състоянието на България не се подобрява с годините, ами си остава стабилно зле въпреки разказите, че „вече сме в Европа и сега всичко ще стане като хората„. Европейците особено не се притесняват от това, че българите може да се разочароват в Европа и демокрацията – страната е под стабилен външен контрол и няма къде да мръдне. Американците си построиха военни бази, германците пък строят заводи и хипермаркети. Всички са доволни… е, недоволни са само българите, но тях никой не ги пита.  Дори въпреки факта, че страната официално се смята за независима…

image

Русия също вече няма как да я сочат с пръст и да разказват колко е зле. Ерата на Елцин мина и страната излезе от кризата на 1990-те. Е, вярно е, че проблеми все още има достатъчно, но състоянието на днешна Русия не може да се сравни с онзи кошмар от зората на „демокрацията”. Все пак ако страната бе толкова зле, американците надали щяха да разправят как Москва им управлява изборите и избира американския президент.          

България в момента изпитва най-тежката си историческа криза от турското робство насам. Социалните и икономическите показатели са лоши и, което е най-съществено, страната няма никаква идея как да се развива. Опитите да строим светло „европейско” бъдеще се провалиха, ние така или иначе няма как да настигнем западноевропейските икономики (а и те не биха го допуснали, тъй като излишни конкуренти не са им нужни). Не случайно от Евросъюза измислиха доста интересното понятие „Европа на две скорости”. Това е най-дипломатичния начин да разделят Европа на развит Запад и изостанал и беден Изток, в който за съжаление влизаме и ние. Естествено, че няма как да превключим на „по-високата” скорост – единствената задача на източноевропейците е да създават буфер между Европа и Русия и да спъват руските енергийни проекти в угода на САЩ. Е евентуално също може да изпълнят ролята на плацдарм за нанасяне на ракетен удар по Русия. Имайки предвид глобалистко-имперската политика на американците подобен сценарий не е невъзможен.         

Така че в реакцията на българските военни, която описах в началото, няма нищо чудно. Мина достатъчно време, за да може повечето българи да си отворят очите и да разберат кой е истинският враг, а кой измислен.        

Жалко само че българските политици са слепи и продължават покорно да изпълняват волята на западните си господари. „Каквото кажат шефовете в Европа” – така разсъждава не само Бойко, но и останалия ни тъй наречен политически елит. Това е крайно унизителна позиция, която ни поставя в положението на недоразвити туземци, които чакат белия човек да ги научи какво да правят. На някои подобна надупена поза може и да им харесва, но все пак не всички сред българите са с робска психология. Всъщност ако човек няма достойнство, то той и не знае какво е унижение. Лошото е, че именно тази утайка изплува на повърхността и управлява България. И докато европейците и американците са доволни от Бойко, то той ще остане на власт. Против него има достатъчно компромати, така че ако в Брюксел и Вашингтон решат, че той е станал прекалено своенравен или, не дай боже, реши да погледне към Москва, то компроматите веднага ще изплуват.

Въпросът е колко още десетилетия България ще може да издържи подобно некадърно и зависимо управление. Турското робство го преживяхме, но как ще преживеем демокрацията и европеизацията не знам. Да не забравяме и тежката демографска статистика, която се оказва, че е по-лоша дори от тази на Украйна! А Украйна за 20 години опити да се набута в „европейското семейство” загуби близо 10 милиона души население!

 

Какво бъдеще ги очаква наследниците ни и колко изобщо от тях ще могат да го видят…




Гласувай:
7



1. vencivaleri1951 - Истина е
27.08.2017 11:28
че НАТО се доближи опасно до Русия, но факт е също така , че и Русия опасно се доближи до Алианса. Аз наистина не мога да разбера логиката /държавническата, а не личната далаверджийската/ на властниците на граничещите , а и не съвсем граничещите страни да имат бази с насоченост срещу Русия и превръщайки в перспектива държавите си в евентуална "клада" при не дай си Боже сериозен военен конфликт с Русия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215551
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031