Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
03.04.2017 18:57 - Путин и операция "Евровизия"
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 732 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 03.04.2017 19:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Евровизия наближава и интригата около руската участничка Юлия Самойлова се заплита все повече. При това я заплитат именно украинските власти, които виждат в момичето страшен враг и едва ли не таен агент на Путин. Е, на киевските власти Путин им се привижда постоянно, и на сън и на яве, но случаят със Юлия си е абсолютна идиотщина.

Да започнем с това, че Юлия е инвалид и се придвижва с инвалидна количка. Второ, тя е... певица, при това нито прави някакви политически изявления, нито в песните ѝ има някакви провокативни послания или намеци. Освен това тя отговаря на всички изисквания на песенния конкурс (и не е първия инвалид, участващ в Евровизия). 

Киевските власти обаче не искат да я пускат на конкурса и забраниха на момичето да влиза в Украйна. Формалното извинение – Юлия била пяла в Крим преди известно време и така нарушила украинското законодателство. Ех, знаят в Киев, че Крим никога няма да се върне при тях, но продължават да се инатят.

Доводът на Киев обаче е слаб и сам си противоречи. Наскоро в Киев без проблем концерт изнесе руското хумуристично шоу Comedy Woman. Девойките, участващи в шоуто, преди време също бяха в Крим, но украинските власти не им направиха нищо. И не само това – шоуто на Comedy Woman в Киев бе посетено от някои украински депутати и медийни фигури! Тоест тук имаме и незаконно проникване в Украйна и предателство на депутатите! И какво правим тогава?

Но да се върна на Евровизия. Украинците най-много се оплакват от това, че щом Юлия е инвалид, няма да могат свободно да я целят с камъни и коктейли молотов. Това би било прекалено нетолерантно дори за украинските неонацисти. Ако укрите имат глупостта да направят подобно нещо, то тогава и на лицемерните европейци ще им се наложи да осъдят действията им. Да не говорим, че и продуцентите на Евровизия не искат подобни главоболия. 


image
Европейците между другото се опитват в момента да намерят някакъв изход от ситуацията, така че хем да не им се налага да осъждат Киев, хем да не изглежда така, че Москва е морален победител в скандала. Идеята им бе Юлия да участва в конкурса дистанционно и да пее по телемост от Москва. Ама украинците са упорити като магарета и не са съгласни даже на такъв компромис. Организаторите на Евровизия накрая заплашиха Киев с наказание, ако украинските власти продължат с този цирк.  
Предсказуемо, организацията на тазгодишното издание на конкурса в Украйна бе свързано с изоставане от графика и корупционни скандали, включително продажба на фалшиви билети. В един момент украинския комитет, който отговаряше за подготовката на конкурса, се саморазпусна и се наложи да се избира нов екип. А това, че в единия край на страната се води гражданска война, даже няма какво и да коментирам.

Самата Евровизия отдавна престана да бъде конкурс за песни, а се превърна в арена за политически игри. Победата на Джамала миналата година с песен, в която имаше явни политически послания (макар че конкурса уж е политически неутрален), е нагледен пример. И не само това. Презентацията на песента ѝ бе публикувана дори в youtube-канала на... НАТО. Връзката между военната организация и "мирния" песенен конкурс не е случайна и писах за това още преди година.

Е, тази година Евровизия ще ни "порадва" ако не с песни-еднодневки, то с политически скандали. Главен виновник за това ще са специалистите в областта на политическата кретения – украинските "евроинтегрирани" власти.      

   
    




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3247254
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930