Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.02.2017 19:22 - Ще съдят Путин в трибунала в Хага?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1534 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Украинските власти смятат, че имат много сериозно доказателство, което ще им позволи да съдят Русия в международен трибунал и да обявят Путин официално за терорист.

Всичко това се случва на фона на поредното усилване на напрежението в Изт. Украйна и по-спецално в района на Донецк. Вече 3 дни подред украинската артилерия активно обработва предградията на столицата на ДНР, сред мирното население всекидневно се появяват убити и ранени.

Както обикновено украинските власти повтарят, че сепаратистите се обстрелват сами. В същото време в youtube се появи интересно видео, в което се вижда как украински танкове заемат позиции между жилищните блокове в градчето Авдеевка (от там укроармията постоянно обстрелва покрайнините на Донецк). Показателно е и че на заден фон се вижда кола на OSCE. Какво правят международните наблюдатели в редиците на украинската армия не е ясно. Между другото опълчението многократно се оплакваше, че след всяко посещение на OSCE при тях, огънят на украинските артилеристи изведнъж става много по-точен. Подозрително съвпадение или "наблюдателите" се занимават и със шпиониране?

Но да се върна на доказателството, което трябва направо да закове Русия. Ставна въпрос за вчерашната провокация с украинския самолет Ан-26, който в Черно море се доближи опасно близо до две руски газови платформи. Самолета направи два захода срещу платформите и персонала им използва сигнални ракети, за да му даде знак да се махне.

Очевидно е, че това е преднамерена и грубо скроена провокация, свързана със сегашното обострение в Донбас. Порошенко се опитва по всякакъв начин да привлече вниманието на ЕС и Вашингтон към себе си, но засега без особен успех – Меркел не бърза да се застъпва за него, тъй като във Вашингтон вече не е Обама, пък и германския канцлер и без това си има достатъчно други главоболия.

Но да се върна на самолета. Характерно е, че в дир.бг новината за този инцидент заемаше централно място цял ден. За стрелбата по Донецк не пишат никога, но когато Киев пусне поредната пропагандистка сензация, те я публикуват веднага. Тоест те се придържат строго към западния курс на освещаването на събитията на в Украйна – тенденциозно и едностранно.


Как украинците ще съдят Русия в трибунала не знам. Генпрокурора на Украйна твърди, че в самолета намерили куршум(!). А на видеото с многострадалния самолет се вижда дупка на... покрива му. Значи от платформата са стреляли със сигнална ракета, която по пътя се е превърнала в куршум, нарушила е всички закони на физиката и е поразила самолета отгоре. Няма да се учудя ако в трибунала куршума изведнъж проговори и изпее украинския химн. И признае, че е агент на Путин.

Мда, мисля, че в Кремъл в момента всички треперят и със страх чакат да им дойде призовка от Европа...


  



Гласувай:
6



1. planinitenabulgaria - Вие пишете почти винаги неща, които не правят смисъл, защото нямате идформация.
02.02.2017 20:39
Не самолетът е улучен отгоре, улучили са куро на пилота. Попадението е върху гейма му, където заздравяванеето става най-бавно.
Като не са Ви известни фактите, не пишете въобще
цитирай
2. bojinkata - Върху куршума е имало подписа на ...
02.02.2017 21:26
Върху куршума е имало подписа на Путин! И е бил квадратен!
цитирай
3. worldissue - планински, погледни какви коме...
02.02.2017 21:46
планински, погледни какви коментари оставяш и не ми обяснявай кой пише безсмислени неща. Второ, продупчения отгоре самолет показаха по украинските новини. Ама явно зрителите им са на твоето интелектуално ниво, така че няма за какво да се притесняват.
цитирай
4. tomcat2 - бандеровските нацистки скотове ...
03.02.2017 16:50
бандеровските нацистки скотове заслужават само бавно и изключително болезнена смърт!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3216630
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031