Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.01.2017 14:09 - Руските хакери: има ли наистина доказателства срещу тях?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 5561 Коментари: 8 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Направих си труда да сваля и прочета доклада на щатската разведка по повод руските хакери и изборите в САЩ. Същия доклад трябваше да стане сензация и да докаже с факти, че Тръмп  е спечелил с помощта на руснаците. Щатските медии активно подгряваха публиката и всички вече бяха повярвали, че доказателства има, но... настъпи разочарование. Народа не получи желаните хляб и зрелища. Балона се наду и се спука.
 
Е, прочетох доклада, малко се посмях, а накрая съжалих, че си изгубих времето с това постно четиво.

Ни факти, ни доказателства в него нямаше и щатските разузнавачи (ако авторите му изобщо могат да се нарекат така) за пореден път предъвкват стандартните пропагандистки обвинения по адрес на Москва. Разочарованието си от този кьорфишек изказаха дори и някои от русофобски настроените щатски журналисти, които обикновено защитават гледната точка на Вашингтон.

Щатските чекисти обаче са хитри и се оправдават, че доказателства има, ама те са секретна информация и не може да ги покажат на никой. Да бе, и аз имам Ферари в гаража, ама го държа заключено и не го показвам на никой. Ама вие ми вярвайте...

Едни от най-често използваните думи в доклада са "съждение" и "убеждение". Авторите му са убедени, че Москва е виновна и използват това убеждение като факт, който доказва виновността на Москва. Пълен абсурд...

Всъщност в самия доклад пише, че руснаците не са се намесили в изборния процес и не са повлияли на резултатите от изборите. Главната им вина е основно, че Хилари загуби изборите и че руснаците са имали симпатии към Тръмп.

Всъщност хакерите дори не са основната тема в повествованието. Авторите отделят почти половината текст на канала Russia Today и пишат колко проклет е той, оплаквайки се, че RT има повече гледания в youtube от CNN, Al-Jazeera  и ВВС. Тоест излиза, че RT е толкова всемогъщ, че е способен да промени резултатите от щатските избори и има повече влияние от всички американски медии и разузнавателни служби взети накуп. Самите RT от край време са кост в гърлото на американските политикани, които все не могат да намерят начин да го спрат. Дори и медийните кампании по дискредитация на руския канал удрят на камък и хората продължават да го гледат. 

Путин например е обвиняван, че  е наредил кампания по влияние, която да попречи на Хилари Клинтън да спечели изборите и че Путин е изпитвал повече симпатии към Тръмп. И в този случай в доклада нито се представят подробности, нито някакви фактически доказателства. "Ние сме убедени, че сме прави" и това е. Главното доказателство било това, че Путин приветствал намерението на Тръмп да води диалог с Москва. По абсурдната логика на янките излиза, че Москва е трябвало да подкрепя Хилари, която е враждебно настроена към Русия и цялата и кампания се крепеше върху нападките срещу руснаците? Друго желязно "доказателство", че руснаците манипулират щатските избори, е фраза на... Жириновски, че в Русия ще пият шампанско, ако Тръмп спечели изборите. Не знам защо авторите на това съмнително писание пропуснаха лидера на руските комунисти, Генадий Зюганов, който също има доста култови изказвания. Това щеше да е още едно супер желязно "доказателство"... 

Всъщност демократите не искат да признаят факта, че Хилари бе слаб кандидат и сама си е виновна за скандалите, в които се замеси името ѝ. Всъщност и тя и Бил Клинтън са един дол дренки. Да не говорим и че процента на неодобрение и на двамата кандидати за президент бе по-висок отколкото процента на подкрепа. Хората просто избираха по-малкото зло и явно сметнаха, че Клинтън е по-лош вариант дори и от Тръмп.


Естествено, в доклада се споменават и Уикилийкс, които Вашингтон се опитва да изкара путински агенти, макар че самия Асандж отрича да е свързан с руските служби.

В края на този доклад авторите му дори изобразяват една графика с "правдоподобност на съжденията". С други думи, имаме една графика от 0 до 100%, в която 0% значи, че аналитическото съждение на тези "експерти" е много далеч от истината, а 100% – че е много близо. В допълнението към таблицата те дори поясняват, че истинността дори на най-сигурното им съждение не е гарантирана и че то може да е грешно.

Казано накратко, целият им доклад е въздух под налягане и преливане от пусто в празно, чиято цел бе просто да създаде допълнителен информационен шум. Историята с руските хакери и щатските избори е просто поредния епизод в информационната кампания против Москва. Главната цел е постоянно да се поддържа градуса на русофобията, особено в Европа.

Историята с допинга отшумя, скоро ще отшуми и истерията с хакерите и ще я заменят с някоя нова история. Може да се върнат към инцидента с малайзийския боинг или нещо подобно. Информационен повод винаги ще се намери.

Все се вайкам, че журналистиката е в криза, но и при разузнавачите, особено американските, е голяма мъка. Всички го удариха на проституция...             


 



Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. didanov - мда в днешно време на никой не му трябват доказателства
09.01.2017 17:31
а котролът върху медиите и пропагандата да си върши работата
цитирай
2. planinitenabulgaria - Никакави руски хакери не съществуват.
09.01.2017 18:11
Пеутин няма да допусне сволочи да му петнят стран
цитирай
3. tres1 - и това...
09.01.2017 20:09


https://www.youtube/watch?v=qEzFx0KwikI&t=777s
цитирай
4. pando - На калпава ракета
09.01.2017 20:33
Космосът и крив...
цитирай
5. staler - руските хакери убедили америка...
09.01.2017 21:28
руските хакери убедили американците ,даа....на зрелия соц все запада му беше виновен едно време преди да се саморазпусне..тъи е то,историята се повтаря ,но като фарс...
цитирай
6. podvodni - Колкото и странно да звучи, но до...
10.01.2017 00:25
Колкото и странно да звучи, но докладът на ЦРУ е верен. Това го твърдя независимо, че съм един от изявените русофили в блога. И мога да се обоснова защо докладът е верен.
САЩ не са империя ! САШ е воената машина на Бритаската империя която води вековна битка за унищожение на Руската империя.
Русия е империя, колкото и невероятно да звучи това, и оцеляването на тази империя минава през неутрализиране на нейният враг - Британия. Не унищожение, а неутрализиране ! А неутрализиренто може да стане единственно чрез контрол на силовата структура. В даденият случай - САЩ, и недопускане задействането на план Б - създаване на резервна моенна и икономическа сила - Китай.
Тръм е протекционист и като такъв може да постигне силно свеване на американският пазар за китайски стоки, чрез връщане на производства и налагане на високи вносни мита.
Същевремено отслабването на ЕС сащо ще доведе до намаляване делът на китаъски стоки в Европа.
Та какво следва - Китай ще изпита доста трудности ище бъде принуден да се обарне към вътрешното си потребление за своите стоки. Но като цяло китайците в голямата си част не са чак толкоз богати, че да компенсират външните пазари.
И в общи линии картинката би се очертала следната - САЩ се свиват в себе си поради своят рестарт, Китай почва да изпитва трудности и започва освобождаване на доларови деривати за покриване на нарстващото си търсене и подкрепа на вътрешното си потребление, доларът отслабва което не позволява на САЩ въпреки своят рестарт благодарение на протекционизма отново да плъзне по света, Европа е в хаос от собствената си глупотевина и .... Британия е прецакана и неутрализирана по всички фронтове без възможност за реакция.
Гейм, сет и мач !
цитирай
7. zaw12929 - Пропагандата продължава да оглупява и заблуждава... не всички за радост!
10.01.2017 08:26
Ясно е, че доказателства няма Важно е да се хвърли вината на Русия, за да се чуват нови и нови санкции- нека си ги повтарят американците, но когато български медии ги повтарят и украсяват е проблем, които показва, че това не е недомислена, а е по вече от полуумна идея.
Защото умният ще се справи, а мъдрият няма да се набърква в чуждите тъпи игри, които ни тикат в блатото на колониалното робство!
Поздрави за смелостта да се оцени! Успех!
цитирай
8. debeloto - добре, че си си направил труда да го ...
10.01.2017 09:24
добре, че си си направил труда да го прочетиш и резюмираш, защото така си спестил главоблъсканиците на редица като мен. поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214223
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031