Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
05.12.2016 19:04 - Обзор на последните събития
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1018 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Родните журналисти напоследък съвсем бяха забравили за сирийския Алепо, но днес живнаха. Главната причина да игнорират събитията в града бе това, че сирийската армия успешно настъпва срещу ислямистите. Прозападните писачи игнорират и разказите на жителите на източно Алепо, тъй като показанията им разбиват мита за "умерената сирийска опозиция". Терор – ето така мирните жители най-често описват действията на "умерената и демократична опозиция", контролираща доскоро източно Алепо.

Вчера в дир.бг ме разсмя една статия от рубриката "бомбардирани болници". В нея ЕС в лицето на Ф. Могерини и ООН пуснаха поредната доза вяла пропаганда и отново призоваха Асад да преговаря с терористите, макар сами да осъзнават, че Асад не е в такава позиция, че да е принуден да ги слуша.

Наскоро, в отчаян опит да помогнат поне малко на ислямитите, от ООН дори предложиха нелепата идея за образуване на автономия в източната част на Алепо. Хъм, автономия от няколко квартала. И как ли щяха да кръстят тази автономия? Автономна република Джихадистан, може би? Както обикновено европейските васали на Вашингтон опитаха да изнудят Москва с изтърканите обвинения в геноцид и безразборни бомбардировки на жени и деца, които възмущават "международната общественост". Същата тази "международна общественост" обаче мълчи и не се трогва, когато щатската авиация бомбардира поредното училище или болница.

Нападките срещу Москва всъщност си остават голословни обвинения, манипулиращи общественото мнение, от които не настъпват никакви юридически последствия. Причината за това е проста – няма никакви доказателства, че руснаците бомбардират цивилни обекти. Дори нещо повече – руснаците, за разлика от натовската авиация, винаги се стремят да избягват цивилните жертви и внимателно подбират целите си.       

Най-смешното в гореспоменатата статия бе "доказателството" колко тираничен и кървав е режимът на Асад. В статията цитираха някакъв "активист" от – както го описа автора – гражданската защита на Алепо (автора дори не цитира точното название на тази непонятна гражданска защита, но подозирам, че става въпрос за провокаторите от "Белите каски", за лъжите на които съм писал нееднократно), който разказваше сърцираздирателна история за това как режимът прерязал всички телефонни жици в източно Алепо. Най-интересното е, че телефонни жици вече там няма, но интернет има! Значи все пак не е толкова кръвожаден този Асад, щом им е оставил интернета. Съдейки по това, че ислямистите постоянно ползват мобилни телефони, значи там и мобилна връзка има. Ем, от какво тогава се оплакват тези главорези? 

Както вече казах, родните писачи се оживиха днес и съобщиха както за инцидента с изтребителя Су-33, който падна от палубата на самолетоносача "Кузнецов" (причината бе скъсано метално въже, което забавя самолета при кацане). Пилота благополучно се е катапултирал и е бил спасен все пак. 

Втората новина, която даде повод на местните русофоби да позлорадстват, бе обстрела на полевия лагер на руските военни медици в Алепо, при който загинаха лекарка и медицинска сестра и бяха ранени други медици (пострадаха също и сирийските бежанци, които са получавали помощ от руските лекари). Руското военно министерство, обикновено изказващо се доста дипломатично, този път реагира доста остро.

Причините са няколко. Първо, обстрела на полевия лагер бе доста точен и се е водел по предварително определени координати. При това ислямистите са могли да получат данните само от едно място – щатското разузнаване. Трябва да се знае, че руските военни са под постоянно наблюдение от щатското разузнаване и около руските бази постоянно кръжат щатски дронове. Също така основния заподозрян за обстрела е "умерената" групировка Нуредин аз-Зинки, която се прослави преди време с това, че демонстративно отряза главата на едно палестинско дете и разпространи видеото в интернет. САЩ до ден днешен продължават да спонсорират групировката и да я наричат "умерена опозиция" (което нагледно показва какво наистина представлява "умерената сирийска опозиция").  
 
Подозирам, че провокациите срещу руските военни ще продължат, тъй като освен такива подли удари на Вашингтон не му останаха други средства за въздействие в Сирия. В същото време САЩ и европейските им лакеи лицемерно ще продължават да приказват за демокрация и международно право, въпреки че именно те са главните спонсори на терористите в Сирия и именно заради тях продължават да страдат децата и жените, за които те уж са толкова загрижени.

Long live democracy!   



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3241896
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930