Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.10.2016 18:59 - Как НАТО "бомбардира" Москва
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 3486 Коментари: 7 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не можейки да използват пряка физическа сила срещу руския военен контингент в Сирия, Вашингтон и натовските му васали използват всички останали подръчни средства, главното от които е пропагандата.

Цяла армия блогъри, тролове, активисти и, естествено, журналисти се грижи за това общественото мнение в страните-членки на НАТО да се движи в правилното русло, особено що се отнася до войната в Сирия.

Основното средство, което използват за тази цел натовските интернет войски, са обвиненията по адрес на Русия и сирийското правителство, че бомбардират мирните сирийци. Подобни обвинения звучат всекидневно и са подкрепяни от съответните видео и фото материали. Проблема е, че 99% от тези видео и фото материали са фалшиви. При това често са скалъпени толкова зле, че ги разкриват на секундата. Това обаче не вълнува създателите им и те си продължават със същото. Пък и повечето хора няма да тръгнат да проверяват информацията, с която ги обработват, така че номера минава и повечето западни потребители наистина вярват, че руснаците бомбардират жени и деца.

Един от най-свежите примери за "бомбардирани" деца е случаят с момиченцето "Ая". Репортажът с нея бил първо показан от местен сирийски канал, след което сюжетът бе подхванат от канала AJ+, собственост на катарската Ал Джазира (Катар заедно със Саудитска Арабия са двата основни спонсора на терористите в Сирия), със съответния коментар - детето е пострадало от въздушен удар, виновни са Асад и руснаците. 

Впоследствие сензацията бе взета и от британската ВВС, която добави към видеото собствено описание. Според първоизточника момичето е от провинция Хомс, а в репортажа на британците тя изведнъж се телепортира в източно Алепо. Версията на британците получава и сърцераздилателното название "Алепо. Къде е татко?"


image
Видеото е направено по вече традиционната схема, която съм описвал и преди. Пред камерата слагат рошаво и прашно дете с изкуствена кръв по лицето. Вместо да му окажат първа помощ, те го снимат няколко минути като фотомодел. Никой не обработва раните, за да може да се получи по-емоционален пропагандитски ефект. Пък и самите рани изглеждат странно – кръвта не се стича, не се виждат никакви подувания и сериозни рани. Пък и поведението на децата често е подозрително спокойно.

Спасителите на тези деца също будят сериозни подозрения – най-често това е псевдохуманитарната организация "Белите каски". Те са много активни в социалните мрежи и постоянно пускат снимки на техни активисти със "спасени" деца в ръце. При това сюжетът е винаги еднакъв: активист на Белите каски носи дете в ръце и бяга право срещу обектива на оператора.

Белите каски са толкова старателни в действията си, че понякога успяват да спасят едно и също дете три пъти и на три различни места. Естествено, всички тези чудесни спасения се заснемат.

Ето спасение номер едно:


image

image
Ето спасение номер две:

image
И спасение номер три. Три различни дати, три различни места, но детето е едно и също:

image
Белите каски между другото получават и много активна медийна подкрепа. Западните журналисти постоянно използват постановките им като доказателство за "престъпленията" на Русия и Асад. А постоянните гафове, които допускат тези "спасители", никой не ги вълнува. Ако всеки ден повтаряш една лъжа, накрая тя се превръща в истина.

Една снимка, разпространявана в интернет (макар че има спекулации относно това кой е гримьора на снимката), нагледно показва как се произвеждат подобни истории:


image
Между другото за първи път видях снимката на "бомбардираното момиченце" не къде да е, а във фейсбук, тъй като Белите каски често пускат и платени репортажи в социалните мрежи.

Който плаща, той поръчва пропагандата, образно казано. Демокрация бе, бате...    
 

 

 



Гласувай:
12



1. pando - Госпожа Пискова
26.10.2016 22:08
Долна лъжкиня ли е? Или е гнусна ибрикчийка?
цитирай
2. kuschel - Някои не разбират, че блога е също ...
26.10.2016 22:10
Някои не разбират, че блога е също арена на борба.
цитирай
3. pando - Жозеф Гьобелс
26.10.2016 22:30
Трици да яде пред днешните ново фашисти и техните гъзолизци.
цитирай
4. worldissue - Трици да яде пред днешните ново ф...
27.10.2016 01:14
pando написа:
Трици да яде пред днешните ново фашисти и техните гъзолизци.

На Гьобелс му беше по-трудно – той нямаше интернет и социални мрежи...

цитирай
5. roden - Зарадвахте ме!
27.10.2016 21:47
Снощи за първи път Ви прочетох, а после доста четох назад. В смисъл предишните Ви статии. Хубаво е да усетиш, че не си сам. Че има умни, чисти българи, които виждат истината. Пишете се! Капка по капка - вир. Браво!!
цитирай
6. worldissue - Пишете се! Капка по капка - вир. Б...
28.10.2016 00:32
roden написа:
Пишете се! Капка по капка - вир.


Благодаря! Радвам се, че в блога ми сте открили интересни неща, затова и продължавам да публикувам.
цитирай
7. tomcat2 - американската пропаганда е лакмус ...
31.10.2016 01:33
американската пропаганда е лакмус за интелект,умните и нормални хора поглеждат иронично с насмешка на напъните на американските фашунгери да изкарат черното бяло,а тъпаците или просто казано соросоидите веднага лапват като шарани!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3216655
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031