Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.08.2016 17:54 - Долу диктатурата, горе диктатурата!
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 778 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.08.2016 17:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В момента из медиите гадаят жив или не съвсем е президентът на Узбекистан, Ислам Каримов. Естествено, родните медии също гадаят и препечатват статиите от западната преса. Някои, в случая vesti.bg, го карат без заобикалки и директно наричат Каримов "един от най-жестоките диктатори в света".

Хъм, той сигурно е по-страшен и от Пол Пот и от Пиночет, поне според родните писачи. "Диктатурата" му се описва по доста интересен начин – "Държавата на Каримов е изградена по съветски модел, като нейната стабилност се поддържа от контрола, който лидерът упражнява". По тази логика излиза, че страната щеше да е демократична, ако беше построена по някакъв неизвестен антисъветски модел, а държавния лидер не контролираше нищо?

От статията не ми стана ясно защо vesti.bg смятат Каримов за страшен диктатор. Със сигурност не е по-страшен например от бившия грузински президент Михаил Саакашвили, който и в корупционни скандали се беше замесил, и жестоко разгонваше протестите на опозицията, и вкара сумати свои политически противници в затвора (да не говорим, че някои негови противници внезапно загинаха по доста подозрителен начин). Да не говорим за сегашния президент на Украйна, който пък прати срещу Донбас армията, всекидневно обстрелваща и в момента населението на Донецк и Луганск.

Естествено, тия двама пишман демократи никой не ги обвинява в диктатура, Хюмън Райтс Уотч и Амнести Интернейшънъл си затварят очите за престъпленията на сегашния украински режим. Но пък двете "хуманитарни" организации са много активни, когато Вашингтон се опитва да осъществи преврат някъде.

Естествено, режимът, когото американците се опитват да свалят, веднага е обвиняван в престъпления срещу народа и демокрацията. Същата схема гореспоменатите организации се опитват да прокарат и в Сирия, редовно обвинявайки Асад в химически атаки и други измислици.
 
А щом западните медии се самоцензурират, то и родните медии го правят. По социалистическо време трябваше да им казват как и какво да пишат, а днес журналистите се цензурират сами без даже да им дават команди отгоре. Егати демокрацията!

Родните журналисти смятат Каримов за проруски, затова и пишат, че е диктатор. Ако Каримов беше проамериканска марионетка vesti.bg щяха да го нарекат най-демократичния президент на планетата, а Узбекистан – пример за демокрация и развитие в постсъветското пространство.

Мда, сигурно трябва да направя някаква отделна рубрика с преглед на родния печат. По точно рубрика с преглед на прозападната пропаганда, която разпространяват.  
 

    



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3216712
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031