Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.08.2016 19:41 - Раненото сирийско дете: нито ден без пропаганда
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1756 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Из западния медиен мейнстрийм от няколко дни много активно въртят снимката на едно (на пръв поглед) ранено сирийско дете, щедро подправяйки я с антиасадовска пропаганда. Стигат до там, че да наричат детето "символ на сирийската война".

Мда, трябва да разберем западните политици и медийната им прислуга – бунтовниците в източно Алепо в момента изпитват сериозни затруднения и не могат да пробият коридор към Турция, за да възстановят нормалното си снабдяване с оръжие и провизии. Съответно, Вашингтон се опитва да компенсира пораженията на ислямистите на бойното поле с победи на информационния фронт. Поне що се отнася до американското и западноевройпейско общество номерът минава и народът с апетит поглъща всичката медийна помия, с която го хранят.

Като говорим за символи, защо ли именно това дете и именно в този момент стана "символ" за западните медии? В Сирия всекидневно загиват по 100-200 мирни жители, но медиите особено не се трогват от тях. Може би защото това е просто статистика и тя не е много интересна на зрителите? Защо ли символ на войната не стана например палестинското дете, което преди седмици бе демонстативно заклано от "умерената" групировка Харакат аз-Зенки, открито подкрепяна от САЩ и С. Арабия? Риторичен въпрос.

Но да се върна на "прашното момче" (dust boy), както някои го кръстиха в интернет. На 2-минутното видео в интернет (родните медии също го пуснаха, копирайки дословно информацията, разпространявана от западните им колеги) се вижда как някакъв тип поставя на седалката на чисто нова линейка малко дете с кръв на лицето, цялото изцапано в прах и сажди. Според легендата детето било пострадало в резултат на руските/сирийските бомбени удари в източно Алепо (ислямистите контролират този район и се опитват да пробият блокадата на правителствените войски, затова и искат да им дадат "хуманитарен" коридор).

Цялото видео изглежда доста нагласено. Първо, вместо веднага да окажат помощ на раненото дете всички започват да го снимат, при това фотосесията продължава няколко минути и никой не обръща внимание на състоянието на хлапето. При това срещу линейката, в която нямаше никакви медици, съвсем "случайно" бяха застанали група фотографи. Самото дете беше доста спокойно, не плачеше и когато потърка с ръка окървавеното си лице не изпита никаква болка. Пък и раната на лицето му не кървеше, въпреки че изглеждаше доста голяма, и не беше превързана (от което възниква въпроса как такъв обилен кръвоизлив е спрял от самосебе си).


image
"Прашното дете" – поредния кървав продукт на западните медии
Както е известно, който плаща, той поръчва музиката. Кой мислите е автор на видеото с "прашното дете"? Ами... отново "Белите каски", за които бях писал нееднократно. Псевдохуманитарната организация с офис в Турция и с мениджмънта на която се занимава един бивш британски военен под надзора на ЦРУ и МИ6. Белите каски са спонсорирани не само от британското и щатско правителства, но и от стария ни познайник, унгарско-американския евреин милиардер и спекулант Джордж Сорос.

Белите каски постоянно публикуват снимки на техни "активисти", носещи ранени деца. При това схемата е една и съща – "активистът" с бяла каска носи в ръце дете и бяга... точно срещу камерата на фотографа, "случайно" оказал се на мястото на събитието. Освен това организацията действа само на териториите, контролирани от Ал-Кайда, и координират действията си с бунтовниците.

Защо смятам, че това е поредния фейк? Ами Белите каски не за първи път въртят такива шашми. Още на 30 септ. 2015, деня в който руската авиация пристигна в Сирия, организацията обвини руснаците, че бомбардират жени, деца и болници. За доказателство те представиха снимка ("активист" с ранено дете, бягащ срещу камерата), направена... 5 дни преди руснаците да пристигнат в Сирия.

Казано накратко, ако в новините ви кажат, че хуманитарната ситуация в Сирия се е влошила и руснаците пак бомбардират болници, това означава, че ислямистите търпят поредното поражение и се налага чичо Сам да им се притичва на помощ. 

Да живей Демокрацията!


 
        

  

 



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Дали всички на запад вярват на тия "символи"?
22.08.2016 08:01
Едва ли, но невярващите нямат достъп до разните "Ройтерси", които захранват света с "инфо"", с извинение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214131
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031