Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.08.2016 18:00 - Кратко, спортно, олимпийско
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2305 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гледам какво излиза на лентата във фейсбук и, естествено, споменават и Олимпиадата. При това какво послание публикува екипа на фейсбук: "For two weeks in Rio, competition will bring us closer together", което на родна реч ще да значи: "В течение на две седмици в Рио надпреварата ще ни направи по-близки".

Мда, по принцип една от идеите на спорта е именно това да сближава хората. А пък политиката и бизнеса правят точно обратното – разединяват хората и ги обричат на страдание. А когато омесите спорта и политиката, то за сближение и хуманистични идеали се налага да забравим.

С Рио е същото – след тази пропагандистко-политическа кампания срещу руските спортисти за никакъв спорт вече не можем да говорим. При това немските и щатските медии така представиха всичко, че човек остава с впечатлението, че допинг има само в Русия, а останалите страни, особено американците, са чисти като детска сълза. Е, знаят хората как да правят пиар, трябва да им го призанем.

Естествено, отстраняването на повечето руски спортисти, дори тези, които не са ползвали допинг, не беше само поредната антируска политическа кампания, но и банално отстраняване на конкуренцията в дисциплините, където руските спортисти традиционно взимат медали.

А и трябва да ги разберем американците – те толкова средства влагат в т.нар. "мека сила", в това число и спорта, че няма как да очакваме от тях чиста игра. И допинга няма как да премахнем – без допинг медали трудно се взимат, пък и какво тогава ще правят фармацевтичните компании, нали и те трябва да развиват и продават продукцията си. За останалите участници в многомилиардния бизнес, наречен спорт, да не говорим.

А ако търсите истински спорт без мръсна политика и още по-мръсен бизнес, тогава си купете една топка и отивайте с приятелите да играете на най-близкото игрище. Хем социализация, хем физически упражнения. Ето това вече наистина може да направи хората по-близки!  
  

   



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. planinitenabulgaria - Постингът Ви не прави смисъл.
05.08.2016 09:54
Извършвате подмяна в мислите си - вместо да възпрпиемете олимпийския смъсъл, Вие политзапроституирвате с него.
Би било полезно за Вас когато заръзсъждавате по дадена тема да попитате някого правилно ли разсъждавате и след като Ви кажат как по казусе се разсъждава да продлъжите.
Имате и опция - ако нямате какво да правите, не го правете тук.
цитирай
2. worldissue - г-н трол, и аз имам за вас едно пре...
05.08.2016 15:20
г-н трол, и аз имам за вас едно предложение – "мъдрите" си напътствия да пишете на някой друг или, най-добре, набутайте си ги някъде много надълбоко. Толкова надълбоко, че повече никога да не видят белия свят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3236549
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930