Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.07.2016 20:59 - Президент твърд като...
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 3854 Коментари: 6 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гледам, че нашия добре облечен бизнесмен премиер е коментирал президентските кандидатури на ГЕРБ и дори обяснил какъв трябва да е истинския президент: с характер и "да може да тропне по масата, за да защити интересите на страната".
О, боже! излиза тогава, че Плевнелиев си е объркал професията, защото не виждам да отговаря на президентския идеал, описан от шефа му. По нито една точка. Въпреки тези несъответствия обаче Плевнелиев е президент. Е, във всяка служба има случайни хора, и в президенството явно също. И той дори си вярва, че е добър президент... Ех, каква наивност!

Но това с защитата на интересите на страната си е направо смешно. За какви интереси говорим след като страната се намира под похлупака на ЕС и НАТО (тоест Вашингтон)?

Да си спомним как бяха спрени всички енергийни проекти с Русия. И не само бяха спрени ами и никакви компенсации не получихме, въпреки, че явно Бойко си мислеше, че ще му подхвърлят нещо. Само дето политиката на западноевропейците и американските им побратими винаги е била една – разделяй, владей и експлуатирай. Пък нека туземците и робите се мъчат, това си е техен проблем.  

Никоя страна в Евросъюза няма суверенитет. Антируските санкции и бежанската криза го показаха. Показаха и че в ЕС няма никакво единство, въпреки уверенията на Брюксел и приказките за демокрацията и "европейските ценности", които медиите всекидневно повтарят като заклинание. Пълни глупости, на които вярват само наивниците и тези, на които им плащат да вярват в тях.

Но нека все пак да завърша оптимистично. Ако съдим по решителността на Бойко, ГЕРБ ще ни зарадва с някакъв президент, който ако не друго то поне ще може да блъска по масата. Е, пак е по-добре от Плевнелиев, той и това не умее... 

  



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. merlin68 - Не бързат да го обявят, защото ос...
30.07.2016 22:49
Не бързат да го обявят, защото основното досега качество - да е изявен евро-атлантик, току-виж още преди изборите се превърне проклятие. Та чакат да видят, дали евро-атлантик, дали русофил, че може дори да се наложи Местан да назначат служебно.
Светът, както каза премиера-слънце е станал мама си драка и спасение дебне да те е.не от всякъде.
цитирай
2. worldissue - президент-русофил би било нещо от ...
30.07.2016 23:24
президент-русофил би било нещо от сферата на фантастиката, а президент-Местан... не знам от коя сфера би било... от някоя много лоша сфера.)))
цитирай
3. merlin68 - президент-русофил би било нещо от ...
31.07.2016 00:15
worldissue написа:
президент-русофил би било нещо от сферата на фантастиката, а президент-Местан... не знам от коя сфера би било... от някоя много лоша сфера.)))


Ти не си ли забелязал, че на последък стават чудеса:)
Аз даже бих препоръчал на Борисов, преди да се срещне с Ердоган, да изприпка до Москва. Обаче като се има предвид как се похвали, че лично е спрял енергийните проекти на Русия, а и любвеобилните изявления на Роско към същата Русия, то там едва ли ще го срещнат радушно. Няма да се мине с подаряването на куче, ще трябва по-голям дар. Бойко може да вземе Роско със себе си и да го дари за шут на Путин...не се майтапя, може да се наложи - да.
цитирай
4. worldissue - мисля че Боко дори няма да успее да ...
31.07.2016 00:57
мисля че Боко дори няма да успее да стигне до Москва – още по средата на полета ще му звъннат от Брюксел или от американското посолство и ще му кажат веднагА да се прибира обратно. Като ония път дето не дадоха въздушен коридор на руските самолети към Сирия. Пък Роско за шут не става – много е отегчителен и не умее да весели. Става само за дразнител.
цитирай
5. olivie - Президентът според мене няма нужда да е партийна фигура
31.07.2016 08:42
Още по - голяма грешка пък е ако се обвърже спечелването на поста с оставането на власт. Най - голямата грешка пък би било, ако бъбъ се самоизлъчи за кандидат и почне да плаши гаргите с лишаване от стабилност, ако не дестабилизира сам правителството с това. Просто се вижда как му пукат двете мозъчни гънки от решението на този сложен казус. За гласоподавателите решението е просто - те трябва да избират дали да подкрепят цвъ-цвъ за премиер, избирайки бъбъ за президент, или да гласуват за независим кандидат /изключвам БСП, които също нямат печеливш ход/ като например царя, или .... Слави Трифонов, натривайки носа и на едните и на другите и оставяйки бъбъ да се гърчи начело на загиващата си партия. В момента просто изчакват някой от господарите им да им подшушне верния ход. Само че последните са заети със собствените си проблеми и никак не са единни по външнополитически цели. А докато трае тая парализа и умствен запек на лакейството мигрантите напират през три пъти обявяваната за завършена "ограда" на "зелената граница". И това ако не е политическа НАГЛОСТ и цинизъм, здраве му кажи. Така че аз съм за Симеон, или Слави. Както казва Ванга и двамата са високи, единият идва от вънка, другият от вънка на политиката. Пък който думка по масата да оди за акъл при Орбан да го научи на действие в ползу роду /но вече е късно за това. Всички влакове са безвъзвратно изтървани/. Каракачанов е само гротеск, за пълнота на картинката - зад него пак наднича ДС/ДАНС и бъбъ. Пфу, долни маскари и шутове /седесарските шутове също са в миналото, следват избирателските/.
цитирай
6. django - Няма нищо случайно в политиката и е ...
31.07.2016 13:18
Няма нищо случайно в политиката и е наивно да се мисли че Плевнелиев е попаднал случайно на този несъразмерен спрямо неговата личност, способности и морални качества пост. Той е следствие на политиката на обратна селекция, чрез която нашите трансатланически (вавилонски) приятели рушат умишлено държавността и суеренитета ни чрез заплахи , шантаж , рушвети и кухи имагинерни обещания за светло бъдеще напомнящи ни за комунистичексите лозунги от недалечното минало. Тази политика водят навсякъде по света защото тяхната заветна цел е да разрушат Божият порядък и да отменят Божието слово и закон на Земята, за да установят царството на луцифер. И да принудят чрез лъжа и насилие всички да се поклонят на лукавият. Жалка работа защото роби садомазохисти се опитват да наложат своята суетна воля над свободните хора способни на любов към Бога и ближният.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3234738
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930