Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.07.2016 21:00 - "Умерено" лицемерие
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 952 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Относно Сирия е прието руската авиация постоянно да я обвиняват в бомбардирането на жени и деца. Досега обаче нито една от "международните" организации, включително НАТО, не можаха да представят твърди доказателства за това. Най-смешното беше, че още в деня, в който руските самолети пристигнаха в Сирия (30 септ. 2015), правозащитниците ги обвиниха в убийство на жени и деца и даже доказателство представиха – снимка, направено на... 25 септември, тоест 5 дни преди изтребителите да се появят в Сирия.

А какво правят дистрибуторите на бомбена демокрация и по съвместителство най-велика нация на планетата? Ами... бомбардират жени и деца. Но не си мислете, че в Пентагона и Вашингтон някой изпитва морални страдания по този повод. За американците убитите от техните изтребители и дронове цивилни са "съпътстващи щети", нещо неизбежно, тоест оправдано. Пък и защо ли да се притесняват янките – те вършат това абсолютно безнаказано и в най-лошия случай т.нар. "международно общество" ще ги "порицае" и ще им каже другия път да са по-въздържани. Кучето си лае, "демократичния" керван си върви... 

За последния такъв случай например написаха Амнести Интернейшънъл. По техни данни през последните два дни в резултат на ударите на американската коалиция в сев. Сирия, близо до градчето Манбидж, са загинали десетки мирни жители (при което ислямистите очевидно не са понесли сериозни щети). Между другото американците често нанасят подобни удари, водещи до жертви сред мирното население. Само в Сирия убитите мирни жители по вина на натовската авиация, предимно щатската, са стотици (при това не всички случаи се документират пълно), да не говорим за Ирак, Афганистан или пък Пакистан, където щатските дронове (тези операции се контролират от ЦРУ) вече над 10 години нанасят ракетни удари при това с доста съмнителен успех – унищожените терористи не надвишават 30% от общото количесто убити, останалите са т.нар. "съпътстващи щети" или жени и деца с други думи.

Въпреки този конвеер на смъртта, който организира Вашингтон, нито Амнести Инт., нито Хюмън Райтс Уотч или която и да е друга правозащитна организация настояват САЩ да прекратят военните си операции в Близкия Изток. Същите обаче едва ли не нареждат на Москва да прекрати операциите си в Сирия при това, че руснаците, за разлика от щатските си колеги, много внимателно избират целите си и наистина се стараят да избягват цивилните жертви.

Общо взето, двойни стандарти както обикновено.

А и още нещо за двойните стандарти. Според вашингтонската легенда в Сирия има такова животно като "умерена" опозиция. Умерената опозиция според западната пропаганда са "добрите" момчета, които се бият срещу "лошия" Башар Асад. Те са добри и много демократични брадати момчета с калашници, викащи постоянно "Аллах-Акбар".

Та същите брадати демократи с калашници тия дни отново ярко проявиха своите "добродетели". Бойци на протурската групировка "Нуреддин аз-Зинки", спонсорирана от САЩ и Франция и внесена в списъка на "умерената опозиция" хванаха дете в контролирания от тях район на Алепо и му отрязаха главата по обвинение, че момчето поддържало сирийския президент. Действията си "умерените" бандити както обикновено записват на видео, радостно позирайки пред обектива след извършеното "геройство".

Публикувам само едната снимка, направена малко преди зверското убийство.
А, и аз нещо не съм чул Амнести Интернейшънъл (един от спонсорите им е фонда на Рокфелер) да призовава "умерената опозиция" да престане да тероризира мирното население, да им реже главите и да ги обстрелва със самоделни бомби. А пък уж толкова отчаяно тази организация се бори за "демокрация" и "справедливост"...


image     



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3235543
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930