Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.07.2016 15:22 - Как европейците борят тероризма
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1045 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 01.07.2016 15:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Биографията на главния заподозрян за кървавия атентат в истанбулското летище "Ататюрк", чеченеца Ахмед Чатаев, много добре показва лицемерието и двойните стандарти на тези, които всеки ден твърдят, че се борят с тероризма.
Само дето те така се борят с него, че ислямския тероризъм процъфтява, особено в Европа.

Според Дойче Веле Чатаев по времето на втората чеченска война е бил задържан по подозрение за участие в незаконните въоръжени формирования, биещи се срещу руската армия. Той обаче успява да избегне затвора и през 2001 напуска Чечня. През 2003 пък получава бежански статус в Австрия.

През 2008 Чатаев е задържан  в Швеция, в колата му са открити автомати, боеприпаси и взривни вещества. В резултат Ахмед прекарва повече от година в шведския затвор. Същата година чеченския съд взима задочно решение да го арестува по обвинение за връзки с кавказките терористи, данните му влизат и в базата данни на Интерпол.  

През 2010 година Чатаев пак бива задържан, този път в... Украйна. Украинските власти обаче не го екстрадират в Русия поради натиск от страна на либералните "правозащитници" в лицето на добре известните Amnesty International. Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) също защитава терориста и призовава Киев да не екстрадира заподозрения, тъй като той притежава бежански статус и формално попада под защитата на международните конвенции.

Всемогъщия бежански статус отново спасява Чатаев през май 2011, когато той е задържан на българо-турската граница. През септември 2012 чеченеца пак е задържан, този път от грузинците. Тогава у него намират две гранати и го обвиняват в незаконно притежаване на оръжие. Чатаев обаче е освободен под гаранция през декември същата година и пак избягва екстрадирането в Русия.

Според немския вестник чеченеца впоследствие се мести в Турция, където – по данни на руските служби – е оглавявал подразделение на Ислямската държава (ИДИЛ).
Между другото Чатаев не е единствения ислямист, който спокойно се е разкарвал по света без европейските и американски служби да се опитат да го спрат. Много от терористите, които извършват атентати в Европа в последните години, се оказват или двойни агенти на службите, или европейските разузнавачи признават, че тези хора са им били добре известни, пътували са в Близкия Изток, за да се бият в редовете на ислямистите-главорези, и открито са изповядвали радикален ислям.

Случая с Чатаев показва и лицемерието на псевдо-хуманитарните организации като Amnesty International, Human Rights Watch и др. Вместо да се занимават наистина с правата на човека, подобни организации се превърнаха в комерсиални и корумпирани машини за пари, които наравно с американската армия преследват интересите на западния олигархат по света.            



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3247522
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930