Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.04.2016 18:29 - "Доналд Кук" и Су-24: старата любов ръжда не хваща
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1494 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пентагона пак недоволства и се възмущава. И не само на думи – те напълниха туитър и ютуб с кадри на бомбера Су-24, прелитащ на десетина метра от палубата на добре познатия и на българските читатели щатски миноносец "Доналд Кук".
Въпросната "близка среща от трети вид" се случи на 12 април в международните води на Балтийско море. Общо, по думите на щатското командване, руските бойни самолети са минали 11 пъти над многострадалния кораб. Трябва да се отбележи, че самолетите не са били въоръжени и не са застрашили миноносеца.
"Благодарение" на въпросния Су-24 от състава на Балтийския флот между другото се провали и тренировачния полет на полския хеликоптер, който трябваше да излети от палубата на Доналд Кук. Вероятно най-недоволни от ситуацията са не "възмутените" американци, а именно поляците, за които правото да се повозят на кораба на вашингтонските господари трябва да е било огромна чест. Впрочем американската ескадра е тъй далеч от родния бряг заради учението "Атлантическа решителност" (е, руските пилоти добавиха едно "не" към думата "решителност").
Повечето читатели на блога сигурно ще си спомнят историята от април 2014, когато на екипажа на Доналд Кук за първи път се наложи да вади памперсите. Този път действието се бе развило край бреговете на Крим и пак с участието на Су-24М.
Тогава самолетът в продължение на час и половина правеше компания на щатските моряци и направи общо 12 имитационни захода за атака (и тогава самолета не бе въоръжен). По съобщения в пресата, 27 члена на екипажа не издържали психически и подали рапорти за уволнение след преживения "стрес".
Между другото в някои интернетски коментари се чуват емоционални фрази от рода на "това е началото на третата световна!". Хм, а това което правят Щатите в Близкия Изток явно е дреболия за тях и не ги притеснява особено.
А какво щяха да кажат от Пентагона и Вашингтон, ако руснаците бяха устроили учения край Куба например? А това, че Щатите постоянно устройват разни провокации близо до руските граници никой не го притеснява, така ли? Често наричат Москва главна световна заплаха и използват това като повод да пратят още въоръжени сили в Европа. А когато Москва се опитва да отговори на действията им, те жално скимтят и я обвиняват, че е агресивна.
Вместо да се оплакват постоянно и да се бият в гърдите колко са велики, щатските моряци по-добре да се запасят с повече памперси за възрастни. Че Су-24М може пак да намине да ги види.  


 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3241145
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930