Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.03.2016 22:40 - Огън по журналистите
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1498 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Макар членовете на оглавяваната от Щатите псевдокоалиция за борба с тероризма постоянно да заявяват, че победата над "Ислямската държава" и мира са най-важните цели, именно тези страни най-малко искат ислямистите да загубят и да настъпи мир в Сирия. Като започнем с Турция и страните от Персийския залив и минем през Израел, които взеха, че обвиниха Дамаск в използването на химическо оръжие (доста изтъркана вече тема).

Доколко примирието се спазва от ислямистите днес можаха да се уверят лично група международни журналисти, включително един български. За късмет никой от тях не е ранен от удара на терористите от Джебхат ан-Нусра (едно от разклоненията на Ал-Кайда).

Изданието РИА Новости цитира гръцкия журналист А. Авгеринос, участник на инцидента:
"Всичко започна спокойно. По ирония на съдбата цялото пътуване бе планирано, за да ни покажат началото на мирния живот, примирието, както през цялото време казваше оф. представител на МО на Русия ген.-майор Конашенков".

"Застанах на стената и снимах изправен, но бързо ме накараха да слезна и да се движа. Ругаех, че не ми дават да работя както трябва, а след 30-40 сек. всичко започна. Снарядите паднаха на няколко метра от мястото, където стоях. Изведоха ни от мястото на стрелбата с бронирани машини".

"Отначало се съмнявах, че всичко е толкова сериозно, но в края на краищата видях че това е насериозно – публично се извинявам пред Конашенков за тези мисли – казва Авгеринос".

"Реално [руските] военни ни спасиха. Ударите продължиха именно там, където стояхме преди това. Местните казаха, че ударите са дошли от страна на селището, което се контролира от Ан-Нусра".



Гласувай:
3



1. jelezov - Досадна неточност: "Доколко ...
02.03.2016 01:52
Досадна неточност: "Доколко примирието се спазва от ИСЛЯМИСТИТЕ днес можаха да се уверят лично група международни журналисти, включително един български."
"ИСЛЯМИСТИТЕ"! Кои са те? Ислямисти са както бойците на ИДИЛ и Джебхат ан-Нусра, така и тези на т. нар. "умерена опозиция". Споразумение за примирие има само с множеството групировки на "умерените". С ИДИЛ и ан-Нусра войната продължава. Но доколко тя е истинска между тях и Коалицията предвождана от САЩ, времето ще покаже.
цитирай
2. worldissue - дали е неточност е спорен въпрос, ...
02.03.2016 03:20
дали е неточност е спорен въпрос, тъй като кой конкретно е "умерен", а кой "терорист" не е ясно на никой, особено на западните дипломати. Сред самите "умерени" е пълно с радикални ислямисти, а виртуалното понятие "Свободна сирийска армия", която се бори за "демокрация", го има само в медиите. Например Щатите не смятат за терористи всички групировки, свързани с Ал Кайда. Към този въпрос те подхождат доста избирателно – тези са "добри" терористи, а тези "лоши" и т.н.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3236771
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930