Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.10.2015 18:08 - Бомби за ИДИЛ, компромати за Москва
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1288 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 01.10.2015 18:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Както отбелязах и във вчерашния постинг, т.нар. западна коалиция ще използва всички възможности за спъване на руските операции в Сирия и особенно добрата стара пропаганда. Пропагандата най-вече – още преди първата бомба да е паднала върху ислямистите из западните медии плъзна новината, че в резултат на ударите на руските ВВС са загинали майки с деца. Абсолютно всички водещи издания препечатаха тази сензация, дори в ООН коментираха това.
Това добре, а доказателствата? Все пак ако обвиняваш някого и не представиш доказателства, това се нарича клевета. И именно за клевета става въпрос тук.
На въпроса на журналистите откъде ООН и останалите са взели тази новина, официалните лица казаха, че са я прочели в медиите и социалните мрежи и че не могат да я потвърдят. Не можаха да дадат потвърждения и от Вашингтон.
А кой първи пусна този фейк първи? Една разположена в Британия неправителствена организация. Организация силно казано, тъй като в нея членува един-единствен човек – сирийски опозиционер, собственик на магазин за дрехи, получил британско гражданство преди известно време. Между другото това не е първия фейк, който пуска въпросния новоизпечен британски гражданин.
Западните медии дори не си правят труда да пускат опровержения. Схемата е проста: някой интернет ресурс пуска фейкове, медиите го препечатват без да си правят труда да проверяват достоверността му (тъй като изначално знаят, че е фалшив), а после дават заден ход и казват "нямаме твърди доказателства". Подобни фейкове се задържат в медийното пространство ден-два, достатъчно за да формират общественото мнение в нужното русло, и после изчезват. Отговорност за разпространението на невярна информация никой не носи. Ето това и представлява пропагандата.
Между другото видеозаписите на въздушните удари, разпространени от руското МО, предизвикаха доста коментари (включително и сред нашите блогъри) и някои се учудват защо част от бомбите падат върху някакви голи баири. Военните обясниха, че ударите са нанасяни по подземни тунели и че те са поразени удачно.

Засега толкова. Няма да се учудя ако утре кажат, че руснаците хвърлят специални бомби с парашути, в които се крият чеченци и когато бомбата падне на земята, чеченците изскачат отвътре и започват да ядат местните деца.
Дори подобен идиотизъм съвременните медии могат да преподнесат като абсолютна истина. А зрителите с готовност ще повярват...   
     



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3236521
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930