Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.09.2015 19:41 - Демокрацията победи: руски самолети из българското небе не летят
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1499 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По принцип можех и да пропусна инцидента с руските "Руслани", на които не беше даден коридор през българското въздушно пространство, но изказването на Плевнелиев да игнорирам аз не можах. Особено имайки предвид колко лицемерно звучеше то.
Та какво именно възмути спокойствието ми:"България определено прояви характер. България се показа още веднъж като достоен член на семейството на правилата, на семейството на върховенството на закона, ако щете и на честната позиция като върховна ценност..."

Проявила характер, казва родният президент (макар че не точно той е човекът, който може да говори за твърдост и характер; как може да говориш за нещо, което нямаш)? И в какво се състои този характер? Да ти звъннат от Вашингтон и ти безропотно на секундата да изпълниш това, което ти наредят? Това ли е характер? За социализма казват, че България била много изпълнителна и послушна, дори едва не станала 16-а република. Е днес тя е дори още по-изпълнителна отпреди, просто вместо Съветския в момента има Европейски съюз. И централния комитет вече не е в Москва, а в Брюксел и Вашингтон. По-точно ЦК-то е във  Вашингтон, а в Брюксел е пионерската организация. Образно казано.
Впрочем "твърдата" ни позиция позволи на гърците да си отдъхнат спокойно, защото на тях благодарение на това не им се наложи официално да затварят небето си. Но дори и те проявяват поне малко признаци на самостоятелност за разлика от нашето "достойно" правителство. А нашите власти винаги са се опитвали да правят практически невъзможното – едновременно хем да прислужват на новите господари от Запад, хем да не предизвикват недоволството на Москва. Но както се казва, от два стола та на земята.
А по повод руските самолети от София се опитаха да дадат заден ход като предложиха да преглеждат съдържанието на пратките за Сирия. Мда, много "апетитно" предложение, но освен нашия има и алтернативни въздушни маршрути, които Вашингтон се опитва също да блокира, изнудвайки страните, граничещи със Сирия. Но не всички са толкова изпълнителни като нас, затова засега руските АН-124 успяват да стигат до крайната точка на маршрута си.
Като заключение отново ще се върна към думите на Плевнелиев за "характера", който били проявили родните власти. Характерът се изразява в това да можеш да кажеш "не" дори ако от Вашингтон ти звънят и настояват обратното. 

Long live the Democracy!
 
       
 



Гласувай:
9



1. worldissue - Изригна кат' вулкан направо...
15.09.2015 16:20
Изригна кат' вулкан направо...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3213888
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031