Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.06.2015 18:25 - Нека дойдат танковете... този път щатските
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2079 Коментари: 0 Гласове:
0



На донбаския фронт в момента е сравнително тихо, но на балканския кипят страсти. Имам предвид, че Вашингтон продължава да праща свои войници и техника в Центр. и Изт. Европа. България не стана изключение и тук също се канят да разположат свой допълнителен контингент.
Обикновено многословният Плевнелиев този път не блесна с някоя сърцераздирателна тирада за евроинтеграцията, демокрацията и тем подобни глупости, а прехвърли топката на правителството. А именно той би трябвало да е един от тези, които, стискайки вазелина в потните си гладки ръчички, най-много биха се зарадвали, че Чичо Сам ще ги уважи и ще прати при тях танковете си. Друг подобен изявен нато-фил беше Соломон Паси. Е, намерил си е достоен заместник.
Изобщо, българските власти винаги се опитват едновременно да угодят на всички – хем да изпълнят заповедите на вашингтонския централен комитет, хем да не се скарат с Москва.
Хъм, американски танкове в Източна Европа (особено в Прибалтика) вече има предостатъчно, а отгоре на всичко се канят да доставят нови, също така постоянно провеждат учения. В самата Украйна, където се води гражданска война, официално действат щатски инструктори.
В същото време те лицемерно обвиняват Москва, че ги заплашва. С какво ги заплашва? С това, че границите й са прекалено близко до танковете и гаубиците на НАТО? Да не говорим, че натовските началници постоянно надигат истерия и уверяват, че Русия е опасна, че ги заплашва с ядрени ракети и т.н. Крадецът вика "дръжте крадеца".
А наивният народ вярва ли вярва. Е прибалтийските страни и поляците са ясни – освен русофобията там друга национална идея засега не могат да измислят. А за жителите на Западна Европа какво да кажем? Там всекидневно медиите ги обработват с мощна пропаганда, според която в Кремъл седят и по цял ден мислят къде да нахлуят. А те все не нахлуват. Каква подлост!
НАТО е като някой училищен хулиган, който само си търси повод да се сбие с някой. А който търси намира. Естествено, тези танкове не са достатъчни за реална военна офанзива срещу Москва, пък и целта им не е такава. Целите тук са изключително пропагандистки и провокационни. Замисъла на НАТО също е достатъчно ясен – увеличавайте военните си бюджети и купувайте американско оръжие. За какво все пак работи този огромен военно-промишления комплекс?
А и как в края да не спомена Украйна. От Киев днес заявиха, че всекидневно в Изт. Украйна нахлуват по 15 хиляди (!) руски войници. Брех, на границата трябва да има сериозни задръствания при такъв наплив. Но... пак никой не можа да види дори един руски солдат. Зелените човечета са не само учтиви, но и невидими...       



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3244179
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930