Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.02.2015 17:03 - За едни война, за други...
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 7059 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 16.02.2015 17:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Украйна се съгласява Монсанто да заграби нивите ѝ срещу милиарден заем от МВФ

Кристина Сарич
Global Research, 14/02/2015
Popular Resistance 13/01/2015

Световната Банка и Международния Валутен Фонд (МВФ) подкрепят биотехнологичния бизнес във войната, водена в момента в Украйна. Няма да сбъркате ако свържете това, което в момента се случва в Украйна, с интересите на Монсанто, Доу, Байер и други големи играчи в играта с отровните храни.

Монсанто има офис в Украйна. Въпреки че това не е толкова явно доказателство за „виновност”, това по нищо не се различава от навика на щатската армия да строи бази в местата, където те искат да придобият политически контрол. Откриването на този офис съвпадна с заграбването на земи от страна на една от най-мразените световни корпорации, произтичащо от заемите на МВФ и Световната Банка – всичко това в подкрепа на налагането на биотехнологиите.  

Преди съществуваше забрана частния сектор да притежава поземлени участъци в страната – но забраната бе отменена „точно навреме”, за да може Монсанто да получи зелена светлина в Украйна.

Всъщност МВФ, с помощта на някои политически маневри, даде на Украйна заем в размер на $17 милиарда – но само при условие, че позволят биотехнологичното селско стопанство и търговията с отровни култури и химикали на Монсанто – по такъв начин разрушавайки едни от най-чистите обработваеми земи в Европа. За търговеца на селскостопанско оборудване Deere както и производителите на семена Dupont и Monsanto ще настане истински празник.

Под прикритието на оказването на „помощ” се слага ръка върху земните богатства на Украйна. Тя е третия в света износител на царевица и пети по големина износител на пшеница. Украйна притежава дълбок плодороден чернозем, в който може да расте почти всичко, а заедно с него възможностите му да дава големи обеми генномодифицирана реколта накараха биотехнологичния бизнес стремглаво да се бори за тях.  

Както пише The Ecologist, позовавайки се на Института в Оуклънд:

“При това че Украйна не позволява използването на генномодифицирани организми (ГМО) в селското стопанство, точка 404 от спогодбата с ЕС, свързана със селското стопанство, включва клауза, която общо взето остана незабелязана: тя посочва, че освен всичко друго двете страни ще взаимодействат за разширяването на използването на биотехнологиите.

Няма съмнение, че тази уговорка отговаря на очакванията на аграрната индустрия. Както отбелязва Майкъл Кокс, директор по изследванията в инвестиционната банка Piper Jaffray, ‘Украйна и, в по-широк смисъл, Изт. Европа са сред най-обещаващите пазари с потенциал за ръст за гиганта в търговията със селскостопанско оборудване Deere, както и за производителите на семена Monsanto и DuPont’.”

Страната БЕ хлебната кошница на Европа, а сега, в резултат на ГМО-борбата, тя ще се превърне в мъртво поле също като земите на американските фермери, които станаха такива заради обилното пръскане с хербициди, изтощаването на почвата и цялостното разрушаване на екосистемата.

Целта на щатските правителствени органи е подкрепата на завземането на Украйна в угода на биотехнологичния бизнес (наред с други стратегии, включващи подпирането на обречената на провал кабалистична банкова система, от която по-рано се отказа Русия и предпочете БРИКС и създаването на собствена платежна система аналог на SWIFT). Това напомня на стремежа на биотехнологичните гиганти да завземат хавайските острови както и поземлени участъци в Африка.

Във войната в Украйна има много детайли, които остават скрити за обикновения човек и може да бъдете сигурни, че биотехнологичния бизнес няма да се откаже от своето парче „царевична” торта.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kunkata - И като хапнат достатъчно ГМО, ще ...
16.02.2015 17:28
И като хапнат достатъчно ГМО, ще мирясат като нас.
цитирай
2. apostapostoloff - Конспирации, конспирации,
16.02.2015 17:47
навсякъде конспирации. С конспирации всички неудачници обесняват чуждите успехи и личните си неуспехи.
цитирай
3. kunkata - apostapostoloff
16.02.2015 19:03
oбЯсняват се пише, срамота!
цитирай
4. dartanjan - Интересно ако Бог си поиска правата ...
16.02.2015 20:58
Интересно ако Бог си поиска правата върху патемнтите, такива антиприродни компании как неловко ще се почувстват? Такива който правтя бизнес чрез беззаоконие са силно заинтересиувани обществото да не варва в Бог и божиите принципи и закони и промотират в обществото и "научните" среди (бяха такива преди доста време) анти науката която стои зад теорията на еволюциоята.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3235285
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930