Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
27.01.2015 15:05 - Исторически паралели
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 5940 Коментари: 9 Гласове:
7

Последна промяна: 27.01.2015 15:06


По артилерийския удар в Мариупол. Както може да се очаква практически веднага за виновни бяха обявени опълченците, въпреки че доказателства пак няма, а и за такова кратко време е невъзможно те да се съберат. ОБСЕ вече няколко месеца не могат да съберат доказателства за това кой свали малайзийския боинг, да не говорим, че на мястото на катастрофата имаше фрагменти (заснеха ги руски репортери), продупчени от осколки на ракета, които западните специалисти просто не пожелаха да съберат.
Но да се върна на Мариупол. Тук се повтаря същата пропагандистка история – западните медии и дипломати голословно обвиняват опълченците (сепаратистите), олигарха-президент Порошенко (по-точно Валцман, Порошенко е фамилията на жена му) театрално изобразява траур, а в Киев нареждат думата "Мариупол" със запалени свещи (ако наистина толкова скърбят по невинните жертви, може да наредят и "Горловка", "Макеевка" и "Донецк", които в момента биват обстрелвани от укроартилерията; а забравих – там всички до един заедно с децата са терористи...). Както писах в предишния постинг, киевската власт ще продължава и занапред да използва такива кървави провокации, опитвайки се да спре настъплението на опълченците, особено на мариуполското направление. Самата украинска армия, въпреки че има числен превес в хора и техника, продължава да търпи поражение след поражение, така че с тази задача тя не може да се справи. Налага се да се намесва голямата дипломация.
Именно тук искам да направя едно историческо сравнение с войната в Босна. Годината бе 1995, мюсюлманите, хърватите и сърбите воюваха едни с други, но никой от тях нямаше достатъчно ресурси, за да надделее над противника. Щатите и европейската им прислуга (на първо място ФРГ) имаха интерес сърбите да загубят, но и в този случай (както и 20 години по-късно) "подопечните" им в лицето на босненските мюсюлмани не можеха да се справят сами. Затова трябваше да се намесва натовската авиация. В случая с Украйна, по понятни причини, натовската авиация не може да се намеси и затова Вашингтон се опитва на максимум да използва дипломацията, за да накара Москва да се огъне. Поне засега това не се случва, затова и доблесната и победоносна украинската армия продължава да губи.
В Босна обаче американските бомбардировачи можеха свободно да сеят "демокрация", а и имаше подходящ повод, при това сценарият му силно наподобява трагедията в Мариупол. Въпросният повод се наричаше "Маркале".
Накратко: през февруари 1994г. и август 1995г. на пазара в историческия център на Сараево, по идентичен начин, в резултат на минометен обстрел загиват общо над 100 души, множество други биват ранени. И в двата случая веднага биват обвинени босненските сърби, което служи като формален повод за нанасяне на бомбени удари по позициите им, ускорило края на войната.
"Маркале" имаше всички признаци на шита с бели конци провокация. Първо, обстрелите се случиха в определени дни, а именно – в дните, в които се раздавал хляб, тоест имало голямо струпване на хора (мишени). Хората на Изетбегович, лидера на мюсюлманите, специално предупреждавали местното население по радиото, че ще има хляб. Второ, след като се образува опашка, силите на мюсюлманите обграждат пазара така, че тълпата да не се разпръсне и в епицентъра на обстрела да има достатъчно пушечно месо. Трето, няколко минути преди трагедията на съседната улица ненадейно пристига снимачен екип на чуждите журналисти, които явно са били предупредени, че трябва да се случи "нещо голямо". Журналистите седят, чакат и когато снарядите поразяват хората, те веднага се спускат да снимат. Западните медии забъркаха от трагедията мощна ПР-сензация, правейки от сърбите, категорично отричащи те да са стреляли, кръвожадни злодеи, обработиха както трябва общественото мнение в Европа и Щатите и натовските изтребители получиха зелена светлина. Както се казва, останалото е история. И с разследването на инцидентите нещата не са съвсем в ред. Първоначално в доклада на сините каски пише, че е стреляно от позициите на мюсюлманите, но този доклад бързо е обявен за сбъркан, данните в него се пресмятат наново и след поправката се "оказва", че е стреляно от позициите на сърбите. Така ООН първо подозира мюсюлманите, после казва, че е невъзможно да се определи кой е стрелял. Въпреки тези противоречия и липсата на твърди доказателства през 2003г. Международния трибунал в Хага определи за виновни именно босненските сърби.

Минаха двайсет години. Остава да видим колко още трагедии ще инсценира днешната националистко-олигархична украинска власт и как невинните ѝ жертви ще бъдат употребени в името на щатската геополитика.                     



Гласувай:
7



1. ssvetozar - За ОССЕ
27.01.2015 15:31
ОССЕ, ..., обяви след проучване на място от теренните си екипи (в които участват и руснаци), че ракетите "Град" и "Ураган" (поне 19 на брой) са изстреляни от зони под контрола на т.нар. "Донецка народна република".
цитирай
2. worldissue - всъщност това заявление направиха ...
27.01.2015 15:51
всъщност това заявление направиха двама киевски представители на организацията в първите часове след инцидента, после организацията замлъкна. Освен това очевидци твърдят, че е стреляно от няколко посоки в това число и местното летище, в което се е настанил прокиевския батальон "Азов". OSCE в последно време обвиняваше укроартилерията в обстрелването на Донецк, но това не предизвика възмущение у никой.
цитирай
3. ssvetozar - Не е така
27.01.2015 16:00
worldissue написа:
всъщност това заявление направиха двама киевски представители на организацията в първите часове след инцидента, после организацията замлъкна. .


Това е официална позиция на ОССЕ :

The SMM conducted a crater analysis and its initial assessment showed that the impacts were caused by Grad and Uragan rockets. According to the impact analysis, the Grad rockets originated from a north-easterly direction, in the area of Oktyabr (19 km north-east of Olimpiiska Street), and the Uragan rockets from an easterly direction, in the area of Zaichenko (15 km east of Olimpiiska Street), both controlled by the “Donetsk People’s Republic” (“DPR”).
http://www.osce.org/ukraine-smm/136061
цитирай
4. worldissue - Ще чакам да проявят същата катег...
27.01.2015 16:35
Ще чакам да проявят същата категоричност и бързина когато фиксират огъня от страна на укроартилерията.
цитирай
5. podvodni - Нямам идея представителите на О...
27.01.2015 23:06
Нямам идея представителите на ОССЕ, как за толкоз кратко време са достигнали до изводите, че автобуса е обстрелван от някакво си направление, а още повече, и типа въоръжение което е използвано, но ако тяхните твърдения бяха вярни, то автобус, просто, не би следвало да съществува след обстрела.

Система "Град" 122 мм., 40 бр. на установка, кръгово разсейване при максимална дистанция на стрелба - 130-200 метра - поражаема способност 14 000 кв.м./40 бр.

Система "Ураган" 220 мм.,16 бр. на установка, кръгово разсейване при максимална дистанция на стрелба - 125-170 метра - поражаема способност 42 000 кв.м./16 бр.

Т.е. там би трябвало да има само спомен от автобус, а да не говорим за човешки тела.

Предоставям адрес на който има снимки от поражения нанесени от системите "Град" и "Ураган" върху тежка бронетехника - танк, БТР, МТЛБ и др.

http://forums.vif2.ru/showthread.php?t=2673
цитирай
6. анонимен - Кой човек със здрав разум може да ...
28.01.2015 07:27
Кой човек със здрав разум може да допусне, че руснаците ще избират руснаци, за да компрометират и без това компрометирания си противник?! Провокациите са патент на фашистката пропаганда ощи от началото на ВСВ. Знаете какъв е повода за започването и. Преоблечени в полски униформи германци нападат своя застава във Вестервеле. А западните украинците са фашисти открай време. Те са били в състава на Хабсбургската империя доста дълго време.
цитирай
7. ok3223 - каквото и да правят номера няма мине
28.01.2015 09:23
Ще ги обришат рашките за 0 време, когато му дойде времето. И натото, и сащ с тяхната наглост, и немските подлоги, които са на дъното на много от провокоциите.
Хора невинни гинат, заради амбициите и малоумни западни политикани, които се опитват да поставят русия на колене.
Охранени стада от плъхове дразнят руската мечка.
Резултата е предсказуем за всички ...
цитирай
8. pando - Втората световна война започва
28.01.2015 10:43
С подобен театър.Немски войници облечени в полски униформи "нахлуват" в Германия и атакуват погранични постове...
Господин Вальцман(интересно е колко националности има,за да стане ясно за кого работи) има същите виждания по въпроса като събрата си Хитлер. Както се казва :ПРИЕМСТВЕНОСТ.
Как ронеше крокодилски сълзи за шарлитата във Париж. Трогателно...
цитирай
9. vencivaleri1951 - Вижте, това , че бунтовниците са обстрелвали Мариупол
28.01.2015 11:23
е безумно твърдение предназначено за западната публика която не е съвсем наясно кой , кой е в Украйна.
В Мариупол няма /още/ опълчение на сред опълченците има много мариуполци. Хайде сега обяснете как тези мариуполци ще стрелят срещу пазара, многоетажките когато в същия момент там могат да са близките им-родитили, деца, съпрузи...
След това след обстрела бежанската вълна накъде е-към Русия или Украйна. Това са простички разсъждения, но помислиш ли върху тях ти стават ясни нещата. Украинска войска към 10000души отново е "затворена в котел". Бият ги и опълченци, и "каратели" от Нац гвардия в гръб. Хунтата подготвя да вкара юнкери и кадети /курсанти/ в боевете. Нац гвардия пък има готовност да хвърли като пушечно месо хлапетия които преминават срочни курсове по военно обучение. Мобилизацията им се провали тотално и Киевската хунта за да се задържи на власт/а извън властта са мъртви/ хвърля на смърт и деца
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3235125
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930