Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.12.2014 16:53 - Европейски избор
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 749 Коментари: 0 Гласове:
2



Как Украйна върви по светлия път на Европейския избор? Избра нов парламент, в който седят същите хора, срещу които пролетариатът вдигна революция преди година. Първия си работен ден новите укродепутати между другото завършиха с луксозна вечеря с раци и омари. Президентът Порошенко заяви емоционално, че в украинските министерства трябва да влязат чужденци. Явно собствените корупционери свършиха та се налага сега и чужди да пускат. А какво стана с превъзнасяната украинската независимост? Сами не можем да се управляваме, така че нека да ни управляват други. В такъв случай за истинска независимост няма как да говорим.
Междувременно бойните действия в източна Украйна продължават. Укроартилерията продължава да разрушава къщи, жилищни блокове, предприятия, заводи, болници и т.н. А вече е зима. При това мнозинството от населението на украинските региони, в които не падат снаряди, продължават да не вярват, че се води гражданска война. Още по-кощунствено е това, че на някои от украинските канали в ъгъла на екрана стои надписът "единна страна". За какво единство можем да говорим, когато в страната се води гражданска война, а част от населението даже и не знае за това (и не иска да знае).
Наскоро един от укроканалите се опита да направи телемост между едно от донецките селища (Дебалцево), контролирано в момента от укроармията, и Киев. Жителката на Дебалцево на която дадоха думата каза, че селището е било обстрелвано от укроартилерията, при което водещия веднага и дръпна микрофона и се опита да я заглуши, за да не компроментира властите. Какво ѝ отговориха жителите на украинската столица? Помълчаха няколко секунди и започнаха да скандират "Слава на Украйна!". Това е най-умното, което можаха да измислят. Също така местните жители се оплакаха, че ги е страх да излязат от домовете си, тъй като е доста вероятно да попаднат на някой пиян въоръжен украински солдат. Такива са те освободителите...
Укровоенните, които продължават да обстрелват градовете и селата на Донбас, явно не осъзнават, че икономическите последствия от разрушителните им действия в крайна сметка ще се отразят и на самите тях.
Показателно е и отношението към жителите на Донбас от страна на украинската власт. Порошенко говори за тях в трето лице, като за някакъв добитък. Спря изплащането на пенсиите им, социалните помощи и пособия. Блокира се и доставката на продоволствие. Това ли се нарича единна страна?
Единствената надежда за оцеляване остава хуманитарната помощ от Русия. Западните хуманитарни организации, чиито названия постоянно чуваме от екрана, не са се засилили да помагат на Луганск и Донецк. От тях камиони с лекарства и храни не чакай. Ех, къде сте цивилизовани и демократични европейци, когато сте най-нужни?
Какво стана година след началото на Майдана? Билет за ЕС и НАТО украинците не получиха (може и никога да не го получат както е тръгнало), работни визи също, олигархията и корупцията процъвтяват, разрушава се всичко това, което не можаха да разрушат предишните власти, води се война, няма газ, парно, има режим на тока, доходите падат... общо взето черния списък може да продължи.
Такава е тя "единната страна". И какво казват украинците по този повод? Ами "ТЕ пак ни излъгаха". Отново трето лице неопределено. Когато чакаш някой да дойде да оправи проблемите ти вместо теб е доста вероятно той да дойде и да оправи собствените си проблеми за твоя сметка. Такава е тя демокрацията... 
   



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214230
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031