Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.08.2014 16:43 - Да режеш клона... върху който седи армията ти
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1111 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В Киев постоянно твърдят, че операцията в Донбас върви по план и победата се вижда на хоризонта. Да ама не. Всъщност се случва точно обратното. Укроармията напредва крайно мъчно и обикновено превзема поредния град или село след като опълченците го напуснат сами. Единственото, в което военните постигат успех, е обстрелването на жилищните квартали с тежка артилерия и авиация и убийството на мирни жители. В Донецк и Луганск няма ток, вода, храна, комуникации. И благодарение на кого? Благодарение на собствената си армия и олигарсите, които я командват. А, помни се, революцията в Киев през февруари се вдигна именно срещу олигарсите. Какво донесе Майданът? Олигарх-президент. Пълен фарс.
Относно украинската армия. По неофициални данни загубите ѝ в жива сила достигат почти 5000, а ранените още повече. Причините са различни, но най-вече се открояват лошата подготовка, лошото командване, лошото снабдяване. Бронирана техника вече също започва да не достига и се налага в употреба да влизат консервирани машини, останали от съветските времена. 
Да не говорим, че в тази безсмислена и престъпна война се прахосват последните останали в хазната пари, а страната вече е в социален и икономически колапс. Но олигарсите това не ги притеснява. Все пак именно те източват опразнения бюджет. В Киев например изключиха топлата вода, тъй като няма с какво да я нагряват. А представете си какво ще става зимата.
И отново за укроармията. В момента тя е абсолютно неспособна да отбранява територията си в случай на истинско нападение. Последните боеспособни подразделения и техника гинат на изток. Тя не може да се справи с малочисленото и оскъдно въоръжено опълчение (Русия не им помага с никакви танкове и установки, това е пропаганда), да не говорим какво би се случило ако трябваше да противостои на редовна армия. Резултатът щеше да е плачевен.
Ако целта на киевската власт е да затрие собствената си страна, то тя се справя превъзходно със задачата си...   



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - След 23 години, , независимост, , ...
09.08.2014 17:11
След 23 години ,,независимост,, Украина е една националистична по идеи и милитаристична по дух държава, но с недостатъчни средства. Поведението им спрямо русите е като на братята македонци към българите.
цитирай
2. worldissue - доколко е националистична е трудно ...
09.08.2014 17:27
доколко е националистична е трудно да се каже, тъй като този национализъм е смесица от криворазбран патриотизъм, шовинизъм, исторически противоречия, пропаганда и т.н. Пък и повечето хора там са доста апатични и национализмът слабо ги вълнува. А що се касае милитаризма, това засега е единственото, върху което се крепи сегашната власт. Но населението в един момент ще се измори от него окончателно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3216655
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031