Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.06.2014 21:45 - Хрониките на войната
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1199 Коментари: 0 Гласове:
0



Кой воюва с Луганската народна република: разпити на пленените каратели

ИА REGNUM, 19/06/2014

Кои са те, хората, които идват да воюват срещу жителите на Луганск? Те, които хладнокръвно довършват ранените, те, които издевателстват над мирното население? Какво ги е направило такива се пита собствения кореспондент на ИА REGNUM в Луганск Алексей Топоров.

Когато ги ловят, те започват да се правят на ударени, уж, че нищо не знаят, че са против войната, че не са искали да стрелят. Дори въпреки това, че са кадрови войници, казват, че уж няма какво да се яде вкъщи, че са искали да спечелят някой лев.

Другите пък са "истински патриоти". Те са тръгнали да отразяват "руската агресия". Обаче, пристигайки тук, те виждат, че прословутите "чеченци" в Луганския край практически ги няма (без да се броят тези, които живеят тук с години при това, че подобни случаи се броят на пръсти), и руснаци в армията на ЛНР има кажи-речи към десет процента – такива, които минават границата нелегално само защото помнят, за разлика от преобладаващото мнозинство жители на Русия, че „руснаците на война своите не изоставят”. И воюват с тези „патриоти” вчерашните им съграждани, които те през последните 20 години имаха за измет и утрепки, с чиито герои те публично се подиграваха. Чийто роден език те се опитваха да обрекат на забвение, а пък те от своя страна с непосилен труд в мините и предприятията създаваха бюджета на „волната Украйна” и поддържаха чисти и в ред красивите градове Донецк и Луганск...

Но даже след като стереотипите им се развенчават, те въпреки това влизат в бой, както свидетелстват момчетата от армията на ЛНР, със стъклени погледи настъпват срещу картечниците, давейки се и крещейки с все сила "Слава на Украйна!", а като ги хванат, гледат в земята с празни, заслепени от омраза и безсилие очи.

Във видеото, което заснех тези дни, има и от едните и от другите. Особено внимание бих искал да обърна на една дама–наводчик. Доста своеобразен персонаж. Родом от едно от западноукраинските села. Професионален офицер (!). воювала в Ирак като щурман на боен хеликоптер. Активна участничка в Майдана в Киев. Рапорт за участие в наказателната операция в Луганската област подписва доброволно и с голямо желание. А попадайки при нас, бе крайно изненадана, че тези „ватници” и „титушки” (презрителни прякори, използвани от привържениците на Майдана по адрес на противниците на революцията – бел. прев.) се отнасят толкова вежливо с нея и останалите пленници. Своите опоненти по наложилата се на Майдана традиция те просто довършват…

Видеото можете да видите тук. Езикът е руски

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3217583
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031